Plácido Domingo debütálásának jubileumát ünnepelték Salzburgban

40 éve lépett fel először a Salzburgi Ünnepi Játékokon Plácido Domingo, a világhírű tenor a jubileum megünneplésére gálaestet adott Salzburgban.

A 74 éves tenor olyan világsztárokkal lépett fel, mint Maria Agresta olasz szoprán, Ana María Martínez Puerto Ricó-i szoprán, Krasszimira Sztojanov bolgár szoprán és Rolando Villazón mexikói tenor. A koncerten az olasz operairodalom gyöngyszemeit tűzték műsorra.  


placido-domingo c

    

Domingo a Salzburgi Ünnepi Játékok 18 évadában lépett fel az elmúlt negyven évben, mialatt példátlan karriert épített fel "a három tenor" egyikeként, sikeres karmesterként és operaintendánsként.
    

A csütörtöki gálaesten Verdi, Puccini, Cilea és Giordano műveiből adott elő a meghívott vendégekkel áriákat és duetteket. Martinezzel például a Traviatából Germont és Violetta kettősét, Agrestával Verdi A két Foscari című operájából a velencei dózse és Lucrezia duettjét adták elő, Sztojanovával a Simon Boccanegrából énekelték a dózse és Amélia kettősét.
    

Rolando Villazónnal a Don Carlos és a Bohémélet egy-egy duettjét adták elő, amelyek az est fénypontjai voltak a varázslatos, mégis meglepően komoly koncerten. Zárásként Domingo megcsókolta a színpadot és biztosította a közönséget, hogy a jubileumi gála nem jelent búcsút. "Az a vágyam, hogy továbbra is énekelhessek itt" - fogalmazott.
    

Plácido Domingo 1975-ben lépett fel először Salzburgban Verdi Don Carlos című operájának címszerepében. Az előadást Herbert von Karajan rendezte és vezényelte. Mind a közönség, mind a sajtó egyaránt lelkesen fogadta a spanyol tenort.

 

süti beállítások módosítása