Készül a Harry Potter-darab

J. K. Rowling, a Harry Potter-regényfolyam írója Twitter-üzenetben árulta el, hogy két részben állítják színpadra Londonban a közreműködésével születő Harry Potter and the Cursed Child című színdarabot.

A regényíró csütörtökön üzent rajongóinak a mikroblogon. "A történet epikus jellege miatt a Harry Potter and the Cursed Child kétrészes lesz!" - írta.
    

Az első részt 2016 nyarán láthatja a közönség a londoni West End színházi negyedben. A második rész debütálásáról egyelőre nem esett szó - számolt be róla a The Hollywood Reporter.


harrypotter

    

A darab rendezője John Tiffany, a színművet pedig Jack Thorne jegyzi. "Még sohasem dolgoztam ilyesmin. A színházban rendszerint vagy egy meglévő anyagot adaptálunk vagy egy teljesen új darabot hozunk létre" - nyilatkozta Tiffany, hozzáfűzve, hogy ezúttal a roppant népszerű Potter-regényekből merítve és azok hőseinek szereplésével, valamint Rowlinggal együttműködve egy új történetet mesélnek el. 
    

Az írónő csupán annyit árult el a darabról, hogy nem Harry a címben szereplő elátkozott gyermek, és a színműben nem a meglévő regények előzményeit dolgozták fel.


Forrás: http://www.hollywoodreporter.com

 

süti beállítások módosítása