Mezítláb a parkban - Elkezdődtek a próbák Békéscsabán

A Békéscsabai Jókai Színház Vigadójában december 8-án mutatják be Neil Simon örökbecsű vígjátékát.

 

A Békéscsabai Jókai Színház ajánlója:

 

A darab a '60-as években játszódik, mégis mai, hiszen a klasszikusok örökké aktuálisak maradnak. A szerző szerint az élet szomorú és mulatságos is egyben, nem tud olyan komikus helyzetet elképzelni, amely nem hordoz magában fájdalmat.


A nézők rendkívüli érdeklődést mutatnak a darab iránt, hiszen a választható stúdió előadások közül toronymagasan ez lett az első. A kedden kora délután tartott olvasópróbán a Corie Brattert alakító Gubik Petrát és az önmagát adó rendezőt, Tege Antalt kérdeztük.


Tege Antal színművészi feladatai mellett hozzávetőlegesen hét-nyolc éve rendez, s mint fogalmazott: korábban az emberi viszonyok, a tátongó mélység, inkább a tragédia, a dráma megformálása vonzotta. Még Fekete Péter idejében minden évben, illetve évadban kapott egy egy rendezői lehetőséget, s ez a hagyomány úgy tűnik most sem szakadt meg – tette hozzá.

 

IMG 8290 1

Fotó: Locskai Henriett


Jó ideje szeretett volna már a könnyedebb műfajba is belekóstolni, így esett a választása erre a remekműre, bár ez sem mellőzi az emberi kapcsolatok mélységeinek ábrázolását, a szívhez, a lélekhez szól, méghozzá rendkívül szórakoztató módon. Hozzátette: az lesz a játék színrevitelének elsődleges technikája, hogy a kollégákkal leásnak a dolgok mélyére, s nem kezdenek el rögvest, mindjárt az elején vígjátékot játszani.


Egy fiatal házaspár életébe csöppenhetünk bele, s azt is megpillanthatjuk, hogy az elvárások, a taposómalom, a mindennapok szürkesége hogyan mételyezi meg a kapcsolatukat. Ahogy a mézeshetek extázisa átadja helyét az otthonteremtés valóságának, a házasság harmóniája komikus civódásba fordul. A párocska hölgy tagját megformáló Gubik Petra régóta vágyott már arra, hogy Tege Antallal dolgozhasson...


"Nagyon örülök és hatalmas megtiszteltetésnek tartom, hogy ez a szerep megtalált, főként, hogy ilyen fiatalon. Külön ajándék az, hogy itt a Békéscsabai Jókai Színházban játszhatom el. Régóta szerettem volna Tege Antallal dolgozni, több rendezését is láttam. Amikor 19 évesen idekerültem, akkor pont az Edith és Marlene című nagyszerű stúdiódarab ment, Kara Tünde és Tarsoly Krisztina főszereplésével. Nagyon elvarázsolt az a világ, amit Tóni megálmodott a lányoknak. Akkor azt kívántam, hogy bárcsak egyszer én is dolgozhatnék vele. A kérdésre válaszolva, ezt a szerepet magamból fogom felépíteni, hiszen Corie karaktere igazán közel áll a személyiségemhez. Túl sok mindent nem árulhatok el, mert nagyon szeretném, ha minél többen eljönnének megnézni a darabot. Annyit mondhatok, hogy óriási munka vár ránk. Amennyiben sikerül úgy megvalósítani, ahogyan előzetesen elképzeltem, akkor ez egy valódi jutalomjáték lesz" - mondta Gubik Petra.

 

 

Neil Simon: Mezítláb a parkban


Corie Bratter: Gubik Petra
Paul Bratter: Czitor Attila
Mrs. Bank: Fehér Tímea
Victor Velasco: Katkó Ferenc
Telefonszerelő: Tomanek Gábor
Áruházi kihordó: Csipke Sándor

Súgó: Kiss Kata
Ügyelő: Kadelka László
Díszlet: Egyed Zoltán
Jelmez: Kiss Kata
Rendezőasszisztens: Kiss Kata
Rendező: Tege Antal
Fordította: Vajda Miklós

 

 

Forrás: Békéscsabai Jókai Színház

 

süti beállítások módosítása