“A célom az, hogy értéket közvetítsünk” – Simon Edit producer a Vámpírok báljáról

A PS Produkció által bemutatott Vámpírok bálja január 10-én, 250. alkalommal kerül színre a Magyar Színházban. Simon Edit, a musical producere mesélt a Színház.hu-nak múltról, a sikerekről és a "vérfrissítésről".

 

"A történetünk 2007-ben indult a Vámpírok bálja bemutatójával. Néha azért eszembe jut, hogy jobb lett volna, ha akkor még nem tudom mennyi munka vár ránk" – mondta a producer.


"Steinman musicalje 1997-ben varázsolt el Bécsben és azonnal tudtam, nagyon szeretném bemutatni itthon is. A Vámpírok bája volt ez első, magántőkéből létrejött nagy musical, amelyben külföldi team-mel dolgoztunk együtt. A 2007-es magyarországi bemutatóval a darab átesett egy komoly vérfrissítésen, újra elindult a nemzetközi karrierje a magyar verzió mintájára többek között Ausztriában, Oroszországban és Belgiumban is hatalmas siker lett" – avatott be Simon Edit.

 

simonedit

 

Hozzátette, hogy a mai napig keresi a tökéletes választ arra, hogy mi is lehet a sikerük titka. "A lelkünk, a hozzáállásunk, a munkabírásunk, a közönség szeretete, – ezek mind kellettek ahhoz, hogy életre keljen a produkció, melyet itthon több mint 200 ezren, míg világszerte több mint 8 millió néző látott. Úgy vélem jól döntöttünk amikor kitaláltuk, az előadást blokkokban, télen és nyáron játszuk és nagyon hálás vagyok Magyar Színháznak, hogy annak idején befogadott minket" – fogalmazott a producer.


Nagy rajongás övezi a musicalt. "Osztrák, lengyel, orosz vagy alkalmanként japán csoportok kifejezetten a Vámpírok bálja játszása idejére érkeznek a fővárosba és végignéznek egy egész blokkot... Egyházi Gézát, aki Krolock Grófot alakítja, minden alkalommal rengeteg rajongó várja a művészbejárónál."

 

simon3

 

A Vámpírok bálja január 10-én 250. alkalommal látható a Magyar Színházban, erről a producer így mesélt: "Természetesen lesznek meglepetések és eljön az előadásra Cornelius Baltus rendező is. Az elmúlt 9 évben táncosokat és színészeket fedeztünk fel, közülük az évek során többen külföldön is szerződést kaptak. Néhányan már hazatértek, ők azt mondják, a mi előadásunk lelke a legerősebb – talán emiatt is szeretik ennyien."

 

Simon Edit Miklós Tibor és Várkonyi Mátyás mellett a Rock Színház alapítói közé tartozik, a 80-as években olyan nagysikerű zenés előadások első megvalósításában volt nagy része többek között, mint az Evita, Jézus Krisztus Szupersztár, Nyomorultak, Miss Saigon, Sakk, Hair, West Side Story,Dorian Gray. A darabokat azóta ismét bemutatták színházak, melyeket a mai napig játszanak.

 

simon01

 

"A Vámpírok bálja díszletét a kitűnő díszlet-és jelmeztervező Kentaur tervezte, a Miss Saigon premierjén 1994-ben találkozott Cameron Mackintosh-al és akinek a karrierje azóta is szárnyal mind külföldön, mind Magyarországon" – tette hozzá.

 

"Akárcsak 30 évvel ezelőtt, a célom ma is az, értéket közvetítsünk, hogy a nézők megtapasztalják: magas művészi színvonallal, elkötelezettséggel létrehozott színházi produkció katartikus , maradandó élményt tud nyújtani. A Vámpírok báljának legnagyobb ereje az igényessége mellett az lehet, hogy mindannyian, akik ezen a darabon dolgozunk, a szívügyünknek tekintjük" – zárta a producer.

 

Erdély, vámpírvadászat, szenvedély, misztikum, szerelem, humor és borzongás. Erről szól a 2007 óta sikerrel játszott musical. A rendkívül látványos és szórakoztató, fantasztikus táncjelenetekkel gazdagított musicalt 1997-ben mutatták be Bécsben, óriási sikerrel. A premiert követően a nézők hisztérikusan tolongtak a jegyekért. Az előadásért azóta világszerte több millió néző rajong.

 

Színház.hu

 

süti beállítások módosítása