Kerry Washington kapja a Harvard Hasty Pudding-díját

Kerry Washington amerikai színésznő kapja a Harvard Egyetem színjátszó csoportja, a Hasty Pudding által odaítélt díjat.

    

A Hasty Pudding a legnagyobb múltra visszatekintő amerikai színházi csoport. A társulat szerdán jelentette be, hogy idén Washingtont, a Django elszabadul sztárját szemelték ki az év színésznője címre, nemcsak tehetsége miatt, hanem mert "társadalmilag elkötelezett színészi munkájában a filmekben, a televízióban és a színpadon egyaránt, és folyton Hollywood határait feszegeti".
    

Washington korábban Golden Globe- és Emmy-díjat is kapott, és a hollywoodi színészcéh (SAG) díjára is nevezték már. 


kerry-washington

    

A színésznő január 28-án veheti át a díjat, az arany színű pudingsütőformát. A Harvard Square-en megrendezett díjátadót hagyományosan színes felvonulás követi Boston utcáin.
    

A Hasty Pudding minden évben kiosztja az év nője és az év férfija címet, amellyel a társulat által a legjobbnak tartott színészeket vagy a szórakoztatóipar jeles alakjait jutalmazzák. A férfiaknál idén még nem hirdettek győztest.
    

Tavaly Amy Poehler és Chris Pratt részesült az elismerésben. Korábban Meryl Streep, Katherine Hepburn és Elizabeth Taylor is átvehette a díjat.
    

A burleszkelőadásairól híres Hasty Pudding története 1795-re nyúlik vissza. Az eredetileg egyetemi klubként működő társaság 1844-ben mutatta be első teljes színházi produkcióját, azóta - az I. és a II. világháború két-két évét kivéve - minden évben színpadra állítanak egy darabot, amelyekben a női szerepeket is hagyományosan férfiak játsszák. Nevét egy korabeli ételről kapta: az alapszabályzat szerint az összejövetelekre mindig más tag vitt egy adag hasty puddingot, azaz zabból (vagy más gabonából) főzött kását.

 

süti beállítások módosítása