Laurie Anderson lesz az idei Brightoni Fesztivál vendégigazgatója

Az avantgárd popzene és a performanszok ismert alakja, Laurie Anderson amerikai művész lesz a 2016-os Brightoni Fesztivál vendégigazgatója.

    Laurie Anderson

 

Lou Reed özvegye 2011-ben és tavaly is tiszteletét tette a művészeti seregszemlén, amelynek örömmel vállalta el idén igazgatói posztját. A fesztivál május 7. és 29. között várja az érdeklődőket, egyebek közt Anderson munkáival.
    

"Boldog vagyok, hogy én lehetek az 50. születésnapját ünneplő Brightoni Fesztivál vendégigazgatója" - idézte az amerikai művészt a BBC News.
    

Anderson eredetileg szobrásznak készült, később az avantgárd popzene és a performanszok ismert alakjává vált: hegedűn és billentyűkön is játszik. A nemzetközi áttörést hozó első nagy sikerét 1981-ben, az O Superman című dalával aratta és ő volt az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) első rezidens művésze.
    

A fesztivál teljes programját februárban hozzák nyilvánosságra, de annyit már tudni, hogy a színész Tim Crouch és a Spymonkey társulat csokorba gyűjti William Shakespeare színpadi darabjainak összes haláljelenetét, ezzel ünnepelve a bárd halálának 400. évfordulóját.
    

Az 1967-es első fesztiválon mások mellett Laurence Olivier, Anthony Hopkins és Yehudi Menuhin is tiszteletét tette. A rendezvény korábbi vendégigazgatói közé tartozik Vanessa Redgrave angol színésznő, Michael Rosen angol gyermekkönyvíró és a Nobel-békedíjas mianmari Aung Szan Szú Kjí is.


Forrás. www.bbc.com

 

süti beállítások módosítása