Bérletszünetben látható a Harag György Társulat Mágnás Miskája

A szilveszteri közönségsikerre való tekintettel a szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata január 20-án bérletszünetben ismét műsorára tűzi Bakonyi Károly - Gábor Andor - Szirmai Albert szerzőhármas nagysikerű operettjét, a Mágnás Miskát a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házának nagytermében.

 

Az elődásban élőzenei kísérettel szólalnak meg a magyar operett-irodalom legismertebb slágerei, olyanok dalok, mint a Cintányéros cudar világ, illetve a Csiri-biri kék dolmány. A zenekar tagjai: Manfrédi Annamária (zongora, zenekarvezető), Anderco Péter m. v. (szólógitár), Sabo Marcel m. v. (basszusgitár), Székely Alpár m. v. (hegedű), valamint Cserey Csaba m. v. (ütőhangszerek).

 

Magnas 2


A Mágnás Miskát Bessenyei István rendezte, a díszletet Fornvald Gréti tervezte, jelmezei Szabó Anna munkái. A produkció zenei vezetője és a színészek zenei korrepetitora Manfrédi Annamária, dramaturgja Bessenyei Gedő István, koreográfusként pedig Bordás Attila és Gabriela Tănase dolgozott az előadás létrehozásában.

 

Magnas 3

 

Mágnás Miskáról:

 

Egy gróf és egy grófkisasszony, illetve egy lovászfiú és egy cselédlány rövid időre szerepet cserélnek. És ez lenne a legkisebb gond, ezután jön csak a valódi kalamajka... Cintányéros cudar világ, Hoppsza Sári és hasonló, közismert operettslágerek hangzanak el a Bakonyi-Szirmai-Gábor szerzőhármas szatirikus, ugyanakkor mulatságos történetében.

 

Magnas 4

 

Az operettben mások mellett Nagy Orbán, Bogár Barbara, Sándor Anna, Gaál Gyula, Orbán Zsolt, Méhes Kati, Frumen Gergő, Péter Attila Zsolt, Fehérvári Péter m. v., Kányádi Szilárd, Moldován Blanka, Bándi Johanna, Bodea Tibor, Gál Ágnes, László Zita, Marosszéki Tamás, Nagy Anikó, Poszet Nándor, Zákány Mihály és Varga Sándor szerepelnek.

 

Az előadásra felnőtt nézők 20 lejért, diákok és nyugdíjasok kedvezményesen, 15 lejért válthatnak belépőket. 

 

 

süti beállítások módosítása