A magyar kultúra napja - Gálával, kiállítással és könyvbemutatóval ünnepelnek Szombathelyen

Díjátadó gálaműsorral, kiállítás-megnyitóval, könyvtári felolvasó esttel ünneplik a magyar kultúra napját Szombathelyen - közölték az MTI-vel a rendezvények szervezői.

 

Prieger Szabolcs, a szombathelyi AGORA Kulturális Központ programigazgatója elmondta: idén a díjátadó gálát a Savaria Filmszínházban tartják január 22-én, ahol a Savaria Szimfonikus Zenekar ad ünnepi koncertet, Erkel Ferenc, Bartók Béla és Kodály Zoltán műveiből csendülnek fel részletek. A gála keretében adják át a kultúra területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereknek odaítélt városi díjakat.

 

Savaria Szimfonikus Zenekar 2009 10 05

Fotó: sso.hu


A Berzsenyi Dániel Megyei és Városi Könyvtárban ugyanezen a napon a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia felnőtt csapatának játékosai olvasnak fel kedvenc könyveikből.

 

A Weöres Sándor Színház Thea-tér programjával kapcsolódik az ünnepléshez, Nyáry Krisztián: Merész magyarok - 30 emberi történet című könyvéről folytatnak diskurzust a jelenlévők, Jordán Tamás és Lévai Balázs közreműködésével.


A Savaria Múzeumban január 20-án a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan mutatják be az intézmény új évkönyvét, a Szombathelyi Képtárban pedig január 21-én Hefele 300 címmel nyílik kiállítás Hefele Menyhért építész születésének 300-ik évfordulója alkalmából.

 

 

MTI

 

 

 

süti beállítások módosítása