Gyereknapon látható utoljára a Pál utcai fiúk Marosvásárhelyen

Június 1-jén utolsó alkalommal tekinthető meg a Pál utcai fiúk a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban. 


A Molnár Ferenc világhírű ifjúsági regényéből készült előadást Deres Péter és Vidovszky György átdolgozásában 2014-ben mutatta be a Tompa Miklós Társulat. Azóta több mint tizenegyezer háromszáz néző – gyermekek és felnőttek vegyesen – tekintette meg a produkciót.

 

Pal utcai fiuk

Fotó: Rab Zoltán

 

Az előadásról így ír Mircea Morariu színikritikus: „Szívre tett kézzel vallom be, hogy az egykori izgalommal követtem az előadást. Gyakran könnyekkel a szememben. A gyermekkori olvasmány idejéből ismerős beleéléssel, részvétellel. Annak bizonyságául, hogy a Vidovszky György rendezte előadás – a forgószínpad előnyeit értékesítő, masszív fa díszletben, amit Cziegler Balázs jegyez – pont az, aminek lennie kell. A példás cselekedetek és a szép érzelmek előadása. Egy előadás, melyben az ártatlanság ötvöződik a tisztességgel. Egy előadás, mely nem csak a gyermekeknek és kamaszoknak szól, ahogy egyesek mondanák, hanem minden korosztálynak. A Pál utcai fiúk előadás szól a formálódás idejét élőkhöz, akiknek igazi példaképekre van szükségük, de szól a felnőttekhez is, akik a hétköznapi élet örvényeiben talán túl gyakran felejtik el, hogy becsületesek, tisztességesek, szabadok, önzetlenek legyenek, mint a budapesti Józsefváros gyermekei.” (adevarul.ro)

 

A szereposztás tagjai: Dull Bence, Barabás Hunor, Böjthe Róbert, Mihály Csongor, Pál Endre, Jancsó Előd, Csíki Szilveszter, Kilyén Dávid, Sólyom László, Gaál Attila Csaba, Szabó János Szilárd, Szilágyi Botond, Magos Zsolt, Ádámcsik Árpád, Selyem Zorán, Böjthe Norbert, Nagy László, Mihály Szilárd, tanulók és egyetemi hallgatók, valamint Sebestyén Aba, Kilyén László, Tollas Gábor / Korpos András, Szabadi Nóra, Henn János, Benő Kinga, László Csaba és Ördög Miklós Levente színművészek. Zene: Faragó Béla. Díszlet: Cziegler Balázs. Jelmez: Bocskai Gyopár. Színpadi Mozgás: Gyevi-Bíró Eszter. Rendezőasszisztens: Fülöp Bea. Rendező: Vidovszky György.


A PÁL UTCAI FIÚK utolsó előadására 2016. június 1-én., szerdán 17.00 órától, kerül sor a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében.
Az előadásra érvényesíthetőek a 2015/2016-os évadra váltott szabadbérletek.


Jegyek kaphatók a kultúrpalotai jegyirodában (hétfőtől péntekig 12.00-17.30 óra között), a színházi jegypénztárban (hétfőtől péntekig 9.00-15.00 óra között és előadások előtt egy órával), valamint a www.biletmaster.ro honlapon.

 

süti beállítások módosítása