Hajdu Szabolcs és Till Attila filmje is versenyez Karlovy Varyban

Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál címmel készült filmje a Kristály Glóbuszért indul, míg Till Attila Tiszta szívvel című mozija az East of the West versenyprogramot nyitja meg július 2-án a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon.

 

Immáron 51. alkalommal rendezik meg július 1. és 9. között Európa egyik legnépszerűbb és Közép-Európa egyetlen A-kategóriás nemzetközi filmfesztiválját a cseh fürdővárosban, Karlovy Varyban, ahol mintegy 150 filmalkotás szerepel az idei programban.

 

Hajdu Szabolcs új filmje az egymástól eltávolodott rokonok újra találkozása által felszínre törő konfliktusok sorát mutatja meg: Eszter nővére, Ernella családjával egy év után hazatér Skóciából, és Eszterék kénytelenek őket befogadni. A kényszerű együttlét szembesíti a családtagokat egymással, felszínre hozva a két család között feszülő ellentéteket.

 

ernella

 

 

 

A film az egymástól eltávolodott rokonok újra találkozása által felszínre törő konfliktusok sorát mutatja meg: Eszter nővére, Ernella családjával egy év után hazatér Skóciából, és Eszterék kénytelenek őket befogadni. A kényszerű együttlét szembesíti a családtagokat egymással, felszínre hozva a két család között feszülő ellentéteket.

Hajdu Szabolcs új filmje, melyet saját otthonában a családjával és operatőr szakos tanítványaival forgatott, nagy moderneket, Cassavetes-t, Bergman-t idéző fojtogató kamaradráma. Szarkasztikus humorú, finom rajzolatú portré a mai Magyarország hétköznapjairól.

Szereplők: Hajdu Szabolcs, Török-Illyés Orsolya, Hajdu Liza, Hajdu Zsigmond, Szabó Domokos, Gelányi Imre, Szilágyi Ágota, Tankó Erika.

Producerek: Herner Dániel, Muhi András, Ferenczy Gábor, Muhi Zsófia.

Gyártók: Filmworks, Látókép Ensemble, Focusfox Studio.

 

Az első és második filmeket felvonultató East of the West versenyszekciót július 2-án Till Attila Tiszta szívvel című alkotása nyitja meg a rendező, Thuróczy Szabolcs, Fenyvesi Zoltán és Fekete Ádám főszereplők, valamint Stalter Judit producer jelenlétében. Till Attila akcióvígjátéka két fiatal mozgássérültről szól, akik közeli barátságot kötnek egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal és a maffia szolgálatába állnak.


A Filmalap támogatásával a Laokoon Filmgroup gyártásában készült alkotást április végén mutatták be a hazai mozik, azóta több mint 22 ezren nézték meg - áll a közleményben, amely kitér arra is: a Tiszta szívvelt a nemzetközi közönség Karlovy Varyban láthatja először.

 

Színház.hu, MTI

süti beállítások módosítása