Tiéd a Margitsziget! - Kihirdették a fotópályázat győzteseit

A Szabad Tér Színház által meghirdetett pályázatra 104 alkotó jelentkezett.

5 képet díjazott a Tiéd a Margitsziget! fotópályázat szakmai zsűrije: Bán Teodóra fesztiváligazgató, Kaiser Ottó és Mervai Márk fotográfusok. A pályaművekből 40 alkotás került be a Margitszigeti Víztorony Visual Art galériájában megtekinthető Romantikus Margitsziget című kiállítás anyagába, amely szeptember végéig látogatható.

 

Oldi Pter Backstg 2016


A Budapesti Nyári Fesztivált szervező Szabad Tér Színház pályázatának célja a Margitsziget romantikájának újrafelfedezése és bemutatása volt. A díjátadón a zsűri elmondta, hogy a várakozáson felüli mennyiségű és jó anyagból nehezen válogattak, így végül a három dobogós hely mellett két különdíjat is kiosztottak.

 

cservenka


Az első helyezést Oládi Péter nyerte el a Backstég című alkotásával, a második helyen Cservenka Enikő Ködös reggel, Japánkert című képe végzett, a harmadik díjat Novák Rudolf érdemelte ki a Szombati csúcs című fotóval. A különdíjasok alkotásain állatok szerepelnek: Kovács Imre Szerelmi együttállás című fotográfiáján a Duna vizén összebújó kócsagok, Szendrei Gábor Új szobor a Margitszigeten képén egy vizsla látható.

 

szendreigabor


A beérkezett alkotásokból összesen negyvenet választott ki a zsűri bemutatásra, amelyekből Romantikus Margitsziget címmel kiállítás nyílt a Margitszigeti Víztorony Visual Art galériájában. A cél az volt, hogy az összeállítás minél több tehetség alkotásán keresztül mutassa be a Margitsziget sajátosságait, életképeit, különleges hangulatát.

 

margitsz


A Romantikus Margitsziget mellett idén is többféle kiállítás várja az érdeklődőket a Szabadtéri Színpadnál: a víztoronyban az OSZMI Táncarchívumából válogatott tánctörténeti anyag Táncoló Margitsziget címmel, amely a margitszigeti táncelőadások történetéből mutat be kuriózumokat. Szerelmes párok, szerelmes bábok címmel bábkiállítás látható a Budapest Bábszínház gyűjteményéből a víztorony udvarán. Szőke Gábor Miklós Ugró oroszlán című szoborinstallációja pedig a fesztivál idei ikonjaként a színpad bejáratát őrző látványos attrakció.


Fotók: szabadter.hu

süti beállítások módosítása