Schneider Zoltán kapta a Kaszás Attila-díjat

A Radnóti Miklós Színház művésze az elismerést a kecskeméti Katona József Színházban tartott országos színházi évadnyitón vehette át péntek este.

 

A 2008-ban a Magyar Kultúra Napja alkalmából alapított díjat olyan színészek kapják, akik nemcsak kiemelkedő mesterségbeli tudással rendelkeznek és színvonalas művészi munkát végeznek, hanem társulatukat közösségépítő magatartással is támogatják.

 

schneider


Schneider Zoltán Jászai Mari-díjas színészt 2014-ben már jelölték a díjra. 1990 és 1994 között a Színház- és Filmművészeti Főiskolára járt, ebben az időben a Katona József Színházban játszott. 1994 és 2001 között az Új Színház, azóta a Radnóti Színház társulatának a tagja.

 

Az elismerésre a magyar nyelvű színházak saját társulatuk egy-egy tagját javasolhatták, idén harmincnégy társulat választotta ki legjobbnak tartott kollégáját, majd a jelöltek önmaguk közül választották ki a továbbjutó három színészt: Spolarics Andreát, a Budaörsi Latinovits Színház tagját, Schneider Zoltánt és Csankó Zoltánt, a Győri Nemzeti Színház társulatának tagját. Közülük a közönség választotta ki az idei díjazottat.


A gálaesten bejelentették, az idei évtől mindhárom jelölt, továbbá két olyan ember, akinek kimagasló szerepe van Kaszás Attila örökségének ápolásában, emlékének őrzésében érdeméremben részesül. Kaszás Attila-érdemérmet ítéltek Pokorni Zoltánnak, a hegyvidéki önkormányzat polgármesterének, a díj egyik alapítójának, valamint Mészáros Katalin szerkesztő-riporternek.


MTI

 

"Függőségem a színház" - Ide kattntva friss interjút olvashatnak Schneider Zoltánnal!

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása