"Kicsit mindenki félve tekint az új évadra" - Bérczes László válaszolt

Rátóti Zoltán igazgató lemondása váratlanul érte a Csiky Gergely Színház társulatát. A teátrum rendezőjét, Bérczes Lászlót a Fidelio kérdezte.

 

A Fidelio cikkéből:

 

2014-ben indult második öt éves igazgatói ciklusát szakította meg Rátóti Zoltán, amikor pár napja bejelentette, családi okokból lemond a kaposvári színház vezetéséről, amit szeptember elsejével átmenetileg Fülöp Péter gazdasági igazgató vesz át.

 

Berczes

Fotó: Memlaur Imre


Bérczes László korábban művészeti vezetőként dolgozott a színházban, 2015-től mint beosztott rendező, dramaturg segíti a munkát. „Nem tudhatjuk, Zoli mióta rágódott ezen, a társulatot viszont teljesen váratlanul érte a bejelentés. Azt mindenki látta, hogy Zolinak sok színházon kívüli elfoglaltsága van, hiszen tisztséget visel a Magyar Művészeti Akadémiánál, emellett tévés feladati is vannak, amelyek miatt sokat tartózkodik Budapesten. Időközben a családja is gyarapodott, most várják az ötödik gyereket, úgyhogy ezek mellett egy vidéki színházat vezetni már valóban sok lehetett” - véli a rendező.

A jelenlegi hangulat kapcsán a rendező megjegyezte: „Kicsit mindenki ijedten és félve tekint az előttünk álló évadra, de az tény, hogy Zoli hat éve alatt a színházban mostanra beállt egyfajta állandóság, kiszámíthatóság, ami jót tesz a társulatnak. Az új évad is összeállt már.”


A portál információi szerint már most szárnyra kapott több lehetséges aspiráns neve, többek között Eperjes Károlyé is, aki néhány éve a Kaposvári Egyetem színészképzésében is részt vesz, Bérczes László szerint azonban korai nevekről beszélni. „A lehetséges új igazgató kilétével kapcsolatos névdobálást értelmetlennek tartom. Valamikor ősszel ki fogják írni a pályázatot, és azt követően fog kiderülni, kik jöhetnek szóba” - tette hozzá.

 

Forrás: fidelio.hu

 



süti beállítások módosítása