Komolyzenei vetítéssorozat indul a Puskin Moziban

Klasszikus keddek címmel komolyzenei vetítéssorozat indul a Puskin Moziban szeptember 13-án, ekkor André Rieu holland hegedűművész koncertjét vetítik.

    

A Pannonia Entertaiment és a Freeway Entertainment szervezésében megvalósuló vetítéssorozat minden hónapban egy-egy kiemelkedő koncertfelvétellel várja a nézőket. Olyan neves előadók produkciói lesznek műsoron, mint Anna Netrebko, Jonas Kaufmann és Thomas Hampson közös koncertje a müncheni Königsplatzon, André Rieu maastrichti városnézéssel egybekötött karácsonyi koncertje, vagy a három tenor - Pavarotti, Domingo és Carreras - 1999-es karácsonyi koncertje Bécsből - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.


puski

    

A "keringők királyának" is nevezett André Rieu minden év júliusában szülővárosában, Maastrichtban koncertezik állandó zenekara, a 60 tagú Johann Strauss Orchestra és nemzetközi sztárvendégek közreműködésével. A popzenei stadionkoncertek látványvilágával vetélkedő produkció rögzítéséhez gondos operatőri munkával 29 mozikamerát alkalmaztak, hogy a mozivászon előtt ülők is átélhessék az idei koncert sajátos hangulatát. 
    

Október 4-én az Egy este Puccinivel című feliratos koncertfilmet, Jonas Kaufmann áriakoncertjét tekinthetik meg a nézők. A világhírű német tenor 2015 júniusában a milánói Scalában lépett színpadra, ahol Puccini népszerű áriáit adta elő a Jochen Rieder vezette Scala Filharmonikusok kíséretével. A koncerten többek között a Tosca, a Manon Lescaut, A Nyugat lánya és a Turandot operák jól ismert dallamai csendültek fel, köztük a Nessun Dorma című ária. Ez a dalest áll a komolyzenei közvetítések specialistája, Brian Large által rendezett film középpontjában, amely a teljes hosszában rögzített koncert mellett betekintést nyújt Puccini életének és munkásságának részleteibe, valamint Kaufmann narrációjával ritka archív felvételek is megelevenednek a vásznon.
    

A vetítéssorozat részletes programja a www.puskinmozi.hu honlapon olvasható.

 

 

 

süti beállítások módosítása