Virágáruslányból hercegnő - My Fair Lady a Centrál Színházban

Szeptember 30-án mutatják be Puskás Tamás rendezésében az egyik legszebb és legnépszerűbb musicalt. Higgins professzort Alföldi Róbert, Elizát Tompos Kátya játssza.

alfto

 

Ajánló a musical elé:

 

Eliza Doolittle, a szegény, rongyos virágáruslány egy este belebotlik a különc nyelvészbe, Higgins professzorba, aki könnyelműen fogadást köt: a lányból hat hónap alatt hercegnőt farag. A csodálatos átváltoz(tat)ás kemény munka mindkettejük számára, ám végül lehet, hogy a tanítvány felülmúlja mesterét...

 

Shaw fanyar-szellemes példázata a férfi és a nő örök párviadaláról Lerner és Loewe csodálatos dalaival az egyik legszebb és legnépszerűbb musical. A Centrál Színház My Fair Lady-je friss, szenvedélyes hangnemben meséli újra az ősi mesét, ugyanakkor klasszikus kiállítású előadás káprázatos látványvilággal, nagyzenekari hangzással. A musical új fordítással, Bagossy Levente díszleteivel utatkozik be. A My Fair Lady 1956-ban debütált Broadwayn, ám tény, hogy a nagy sikert az 1964-es fimes adaptáció hozta meg, melyben Audrey Hepburn alakította a szegény virágáruslányt.

 

 

Tompos Kátya a próbafolyamat kezdetén elmondta, hogy "nagy tételben" már eljátszotta Elizát a Szegedi Szabadtérin, de ezúttal aprólékosan, ráérősen készül az alakításra. "Szeged vonzereje az óriási nézőtér, a Centrálé pedig az az intim tér, amelybe most beköltözhetek. Mindenki egészen közel lesz hozzám, a partnerek, a nézők, a zenekar. Minden apróság látszik és eljátszható. Jó az új fordítás, örülök neki, annak ellenére, hogy másodszorra tanulom újra a szerepet és hihetetlen öröm, hogy Szakács Györgyi tervezi a jelmezeket. Ígéretes a társulat, a csapat. Jó arra gondolnom, hogy ez az előadás, ez a szerep egész évadban jelen lesz az életemben!" - tette hozzá a színésznő.

 

Alföldi Róbert éppen csak ismerkedett Higgins professzorral, úgy véli, az se lenne csoda, ha a professzor többet tudna róla, mint ő Higgins-ről. Egyébként is, Shaw mindent tudott. "Ha egy legényember tanít egy lányt, ha uralkodik rajta, s érdekes és fontos lesz a szemében, mint Higgins Eliza szemében, akkor a lány - ha elég erős jellem - alaposan meggondolja, megfogja-e férjnek ezt a férfit. Kivált, ha a férfi oly keveset törődik házassággal, hogy egy talpraesett, elszánt nőszemélynek igazán nem nehéz megkaparintani - épp csak akarnia kell. Eliza nem akarja. Galatea sohasem szereti Pygmaliont mindenestül: a mester elviselhetetlenül isteni" - avatott be az alkotó.

 

 fair

Fotó: Centrál Színház

 

 

A Centrál Színház bemutatja:
MY FAIR LADY

 

Szövegkönyv és dalszövegek: Alan Jay Lerner
Zene: Frederick Loewe
Fordította: Baráthy György

 

Eliza Doolittle Tompos Kátya
Henry Higgins Alföldi Róbert
Pickering ezredes Cserna Antal
Alfred Doolittle Magyar Attila
Higginsné Borbás Gabi
Freddy Eynsford-Hill Rada Bálint
Pearcené Pálfi Kata
Eynsford-Hillné Szabó Éva
Harry, Almási gróf Mészáros András
Rendőr, Jamie, Charles,Tábornok Endrédy Gábor
Az uralkodó Verebély Iván

 

Továbbá:
Berki Szofi, Bankó Bence, Bartha László, Bokor Attila, Czuczor Dávid, Gats Éva, Herkli András, Juhász Lajos,

Kántor Nóra, Kozma Ferenc, Mármarosi Tünde, Molnár Szilvia, Németh Ádám, Roszik Fruzsina,

Sáfár-Kovács Zsolt, Szalay Olimpia, Szőke Péter, Tolner Zsófia, Tóth Mihály, Uri István, Zsár Melinda

 

Díszlettervező: Bagossy Levente
Jelmeztervező: Szakács Györgyi
Világítástervező: Tim Mascall
Dramaturg: Baráthy György
Koreográfus: Jaross-Giorgi Viktória
Zenei vezető: Dinyés Dániel
Karmester: Dinyés Dániel, Nagy Szabolcs
Korrepetitor: Termes Rita
Szcenikus: Barkovics Zoltán
Súgó: Fodor Marianna
Ügyelő: Kele Gábor
Rendezőasszisztensek: Hajós Eszter, Szklenár Adrienn, Kántor Nóra

Rendező: Puskás Tamás

 

Bemutató: 2016. szeptember 30.

Centrál Színház

 

süti beállítások módosítása