A Hétfejű Tündér Moldáviában

A Budapest Bábszínház Lázár Ervin-mesékből készült, sokszorosan díjazott előadása a moldáv főváros, Chişinău nemzetközi bábszínházi fesztiválján vesz részt.

Moldáv, román, ukrán, fehérorosz, kazah, bolgár, litván, német bábszínházak, sőt egy kínai és egy afrikai társulat is érkezik a fesztiválra, amelyet a chişinăui Guguţă Bábszínház rendez. Az esemény kilencedik kiadásán huszonnégy előadás látható, köztük a Budapest Bábszínház produkciója, A Hétfejű Tündér, amely Lázár Ervin különleges, semmihez nem hasonlítható, lírai mesevilágát jeleníti meg. Ebben a világban minden ismerős, mégis minden másképp van. A kerekerdő négyszögletű, a hős csúnya, a tündér hétfejű. A hétköznapok eseményei mesévé kerekednek, a mese hősei hétköznapi örömökkel, bánatokkal találkoznak.

het.JPGA Hétfejű Tündér (forrás: Budapest Bábszínház)

A 2012. január 19-én bemutatott előadás nagy közönség- és szakmai sikereket ért el. A Hétfejű Tündér elnyerte a VI. Kaposvári Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi ASSITEJ Biennálén a legjobb gyerekelőadásnak járó Üveghegy-díjat, a zsűri pedig Gimesi Dórát a legjobb dramaturgnak járó Békés Pál-díjban részesítette. Az előadás 2014-ben a bangkoki Harmony World Puppet Carnivalon elnyerte a legjobb látvány díját, a 2015-ös a kragujeváci Arany Szikra Fesztiválon pedig a legjobb rendezés (Kuthy Ágnes), látvány (Mátravölgyi Ákos), zene (Sáry László), előadás és színészi munka (Hoffer Károly, Tatai Zsolt, Teszárek Csaba) díját.

(Forrás: Budapest Bábszínház)

süti beállítások módosítása