Schubert Évától július 27-én vesznek végső búcsút

A Kossuth-díjas színművész búcsúztatása a Farkasréti temető Makovecz-termében lesz délután 14 óra 30 perckor.

Schubert Éva július 11-én, nyolcvanhat éves korában hunyt el. A Kossuth-díjas színművészt, Budapest díszpolgárát az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Fővárosi Önkormányzat is saját halottjának tekinti.

sch_kepmas_hu.jpg                                 Schubert Éva (forrás: kepmas.hu)

Több mint öt évtizedet töltött a színpadon, játszott a Vígszínházban, a Vidám Színpadon és a Játékszínben is. Több mint harminc filmben szerepelt, és számos tévéjátékban is láthatta a közönség. Emellett darabokat fordított németből, franciából, angolból, tanított a Zeneakadémián és Gór Nagy Mária Színitanodájában, valamint rendezett is.

Schubert Éva munkásságát 1984-ben érdemes művész címmel, 2001-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével, 2008-ban a 39. Magyar Filmszemle életműdíjával ismerték el.

A drámától a vígjátékig minden műfajban felejthetetlen alakítást nyújtó művészetéért, drámai erővel, humorral, sziporkázó szellemességgel megoldott szerepformálásaiért, a közönség iránti alázattal átitatott, példaértékű életpályája elismeréseként kapta meg 2013-ban a Kossuth-díjat. Ugyanebben az évben Budapest díszpolgára lett.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó cikkek

Meghalt Schubert Éva
Halló, Miklós! – Búcsú Schubert Évától

süti beállítások módosítása