Irodalmi pályázatot hirdet a Fővárosi Nagycirkusz

Költők, írók, dalszerzők, irodalomkedvelők jelentkezését várják, akik a megújuló cirkuszművészet pozitív üzeneteit közvetítik. 

A felhívás szövege

Ha szereted a cirkusz világát, gyakran jársz a Fővárosi Nagycirkusz vagy az utazó cirkuszok műsoraira, mindig is érdekelt, milyen lehet a cirkuszi élet romantikája, együtt dolgozni állatokkal vagy sok ezer néző szeme láttára átrepülni a levegőn, akkor arra biztatunk, hogy írj verset, novellát vagy dalt a cirkuszról! 

atlantic_flight_1.jpgAtlantic Flight - Nagy Cirkuszi Utazás (fotók forrása: Fővárosi Nagycirkusz)

A Fővárosi Nagycirkusz a pályázattal szeretné olyan pozitív hangulatú művek születését segíteni, amelyek megmutatják, milyen egyedülálló élményt, örömet kap a közönség az egymásra koncentráló, bámulatos fizikai teljesítményt nyújtó artistáktól, zsonglőröktől, bűvészekről és bohócoktól az előadások során. Erő, kitartás, egyensúly, esélyegyenlőség, pontosság, egymásra figyelés – gondolatok, melyek a cirkuszi műsorszámok megtekintése után eszünkbe járnak. Ezek művészi megfogalmazására, az átélt katarzis verbális megfogalmazására keressük az irodalmárokat, tollforgatókat. 

Habár jelenleg is több száz irodalmi alkotás foglalkozik a cirkusszal, legtöbbször a szomorúsággal, a magánnyal kapcsolatban jelenítik meg. Sajnos jóval kevesebb mű szól arról, miért szeretjük a cirkuszt: a csodáról, a varázslatról, a felfokozott pillanatokról, a hihetetlen teljesítményekről, a cirkuszművészek bátorságáról és ügyességéről, a cirkusz szenvedélyes és fegyelmezett világáról, a nézők ámulatba ejtéséről.  

atlantic_flight_4.jpgAtlantic Flight - Nagy Cirkuszi Utazás

Az irodalmi alkotásokat 2018. augusztus 15-ig a csicsely.zoltan@maciva.hu címre várják „Csoda a cirkuszban”  tárgymegjelöléssel, amelyeket azután rangos zsűri értékel és magas pénzdíjjal (fél millió Ft + különdíjak) jutalmaz. 

A győzteseket és a legsikeresebb alkotásokat szeptember 21-én, a magyar dráma napján hirdetik ki. Bővebb információk a Fővárosi Nagycirkusz oldalán olvashatóak.

süti beállítások módosítása