Feke Pál és Serbán Attila lesz a Blues Brothers

Kettejük főszereplésével és rendezésében mutatják be a soproni Petőfi Színházban a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciót.

A Feke Pál és Serbán Attila rendező, művészeti vezető, főszereplő kettős irányításával készült látványos, nagyszabású előadásban a világhírű film dalai hangzanak el, Miklós Tibor fordításának köszönhetően magyarul. A premier április 14-én lesz a soproni Petőfi Színházban. 

img_6600_copy.jpgFotók forrása: Soproni Petőfi Színház

A történet szerint a  blues-testvérek világ körüli turnéjuk egyik állomásaként érkeznek meg Sopronba, s mivel nem várja őket senki, egy oldalkocsis motorral, vicces helyzetek közben jutnak el a színházig. Itt aztán két órát kapnak, hogy előadják műsorukat, mert jön értük a rendőrség. A keretjátékok megírásában Szente Vajk volt a segítségükre. Készítettek a történethez légifelvételeket, filmes bejátszásokat, s mindezeket igazi mozis élményként tárják a nézők elé. A koncerten fúvósokkal megerősített kilenctagú zenekar játszik, a vokálban szintén országos hírű énekesnők, Czerovszky Henriett és Vincze-Fekete Vera működnek közre.

„Nekem alkotóként az egész produkció a szívügyem, mert most a kreatív energiáim, rendezői elképzeléseim, gondolataim, ötleteim is megjelenhetnek a színpadon. Amikor megálmodtuk ezt a show-t, nem a szerep motivált elsősorban, inkább az vitt előre, hogy hozzunk létre egy dinamikus, egyedülálló, különleges, a 2018-as elvárásoknak megfelelő, modern, látványos és maradandó produkciót, amely bárhol a világon megállja a helyét” – mondta a produkció kapcsán Feke Pál

img_6660_copy.jpg

Ez a koncert-show a mi barátságunkról is szól. Nem lehet figyelmen kívül hagyni az alapfilmet sem, viszont a színpadra állításban, a keretjátékokkal törekedtünk arra, hogy egy lendületes, látványos szórakoztató show szülessen színházi légkörben. Most olyanná alakítjuk és építjük fel ezt a produkciót, amilyennek megálmodtuk. Szabad kezet kaptunk Pataki András igazgatótól, aki nyitott volt az elképzeléseinkre és ez tényleg kivételes ajándék az élettől, kevés helyen teljesülhet ez az országban” – mesélte Serbán Attila, aki először játszik a soproni színházban.

Mrs. Murphy szerepében pedig kettős szereposztásban lép színpadra Jónás Andrea és Tóth Vera. Ez a zene, a soul- és gospel és a blues a lelkem. Ilyen dalokon nőttem fel, s boldog vagyok, hogy most magyarul is énekelhetem ezeket az igazi fekete előadókat megidéző számokat – mondta Jónás Andrea.

Boldogan vállaltam el ezt a feladatot, hiszen szeretem azokat az embereket, akik hívtak, akikkel együtt dolgozhatok. Hozzám is közel áll ennek az előadásnak a zenei világa. Énekesileg kihívást jelent, hogy magyarul hangzanak el ezek a számok és cseppet sem könnyű a mi nyelvünkön énekelni az ilyen stílusú dalokat” – fűzte hozzá Tóth Vera.  

img_6696_copy.jpg

Az előadásban az 1980-as filmből elhangzanak olyan legendás slágerek, mint a Sweet Home Chicago, az Everybody Needs Somebody, a Gimme Some Lovin', a Soul Man, Think, vagy éppen a Jailhouse Rock.

A látványtervező Madarász János „Madár”, a díszlet Tóth Kázmér munkája, a koreográfus Túri Lajos, a jelmeztervező Szélyes Andrea.  Az előadásban közreműködnek a Sopron Balett táncosai.

A The Blues Brothers – The Hungarian show összesen huszonhatszor látható Sopronban.

süti beállítások módosítása