POSZT Fesztivál a szórakoztatás jegyében

Legalábbis úgy tűnik az első tíz előadás alapján, amit a Pécsi Országos Színházi Találkozó meghirdetett az idei kínálatból. 

Az idei évben frissen bemutatott vígjátékokat, illetve a Budapesti Operettszínház musical gálája hívták meg a Kodály Központba, a Zsolnay Kulturális Negyedben pedig egyelőre könnyedebb lélegzetű előadásokból válogathatnak az érdeklődők.    

Az eddig meghirdetett előadások 

Neil Simon: Furcsa pár

Június 7. 19:00, Kodály Központ

A Furcsa pár Gáspár Tibor és Görög László jutalomjátéka, egy vígjáték barátságról, magányról, férfi-nő kapcsolatokról. 

171129_mnsz_furcsapar_1_proba_051_resize.JPGGörög László és Gáspár Tibor a Furcsa párban (fotó: Gálos Mihály Samu)

Agatha Christie: A vád tanúja

Június 8., 19:00, Kodály Központ

A világ egyik leghíresebb bűnügyi története: fordulatos, feszült krimi, a mesterien alkalmazott csavarok következtében a nézők az előadás utolsó pillanatáig találgathatnak a gyilkos kilétét illetően. A krimi nagyasszonya egy valódi nemzetközi közönségsikerrel mutatkozik be a Kodály Központ színpadán, Csankó Zoltán főszereplésével. 

vad.jpgCsankó Zoltán A vád tanúja előadásában (forrás: Győri Nemzeti Színház)

Egressy Zoltán: Sóska, sultkrumpli

Június 8., 19:00, E78

Egressy Zoltán több mint ötszáz előadást futott  vígjátékából talán az is kiderül, hogy lehet-e a színpadon focizni. A sorsdöntő mérkőzésre készülő bíró és a partjelzők szerepében Nemcsák Károlyt, Bozsó Pétert és Karácsonyi Gergelyt láthatják a nézők. 

soska_sultkrumpli_jozsef_attila_szinhaz.JPGKarácsonyi Zoltán és Nemcsák Károly a Sóska, sultkrumpli előadásában (forrás: József Attila Színház)

Beugró

Június 9., 20:00, E78

Pokorny Lia, Debreczeny Csaba, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző Novák Péter műsorvezetésével lehetetlen helyzetekben improvizál és nehezíti meg egymás életét a legkülönbözőbb szituációs játékok során. 

beugro.jpg            Pokorny Lia, Szabó Győző, Kálloy Molnár Péter a Beugróban (fotó: Szalóky Béla)

Neil LaBute: Valami csajok

Június 10., 19:00, E78

Őze Áron a szerelmes férfi, aki újra találkozik élete fontos nőivel: őket mind Pokorny Lia alakítja négy bravúrszerepben. 

valami-csajok-rozsavolgyi-szalon.jpgPokorny Lia és Őze Áron a Valami csaj(ok) előadásában (forrás: Rózsavölgyi Szalon)

Claude Magnier: Oscar

Június 10., 19:00, Kodály Központ

Claude Magnier bohózatában Louis de Funès tizenhárom év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később Sylvester Stallone tett ismertté az egész világon. A Kodály Központ színpadán a vígjáték két főszerepét Nagy Viktor és Gubás Gabi alakítja. 

oscar.jpg            Nagy Viktor az Oscarban (fotó: Csatáry-Nagy Krisztina)

John Fowles: A lepkegyűjtő

Június 11., 19:00, E78

Küzdelem az életben maradásért egy izgalmakkal teli thrillerben, miközben észrevétlenül elmosódik a határ fogoly és fogvatartó között – Bereczki Zoltán és Ágoston Katalin főszereplésével. 

a-lepkegyujto.jpgBereczki Zoltán és Ágoston Katalin a Lepkegyűjtő előadásában (forrás: Lepkegyűjtő Produkció)

Mindhalálig musical

Június 11, 19:00, Kodály Központ

A Budapesti Operettszínház nagyszabású gálaműsorában a világ zenés színpadainak legnagyobb sikereiből hallhatnak válogatást az érdeklődők, egyebek mellett felcsendülnek az Oroszlánkirály, Az operaház fantomja, a Macskák, az Elisabeth, A Szépség és a Szörnyeteg, a Grease (Pomádé), a Vámpírok bálja, a My fair lady és az Evita legismertebb dalai. 

musical.jpg            Mindhalálig musical (fotó: Somfai Péter)

Gerlóczy Márton: A csemegepultos naplója

Június 14., 19:00, E78

A csemegepultos naplója nem egyszerű monodráma: valódi sikerdarab, amely néhány éve teltházzal fut a fővárosban. Gerlóczy Márton szövege Göttinger Pál játékos, ötletgazdag rendezésében és Ötvös András lenyűgöző játékával garantált szórakozás. 

csemege_takacs_attila.jpg                          Ötvös András A csemegepultos naplója előadásában (fotó: Takács Attila)

A 18. POSZT ünnepélyes díjátadó gálája

Június 16, 19:00, Kodály Központ

Ismét nagyszabású díjátadó gála zárja a fesztivál programsorozatát, ahol egy szórakoztató gálaműsor keretében adják át a Találkozó legjobbjainak járó díjakat. Összefoglaló klippekkel, meglepetésvendégekkel és számos fellépővel várják a nézőket. 

A 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó közönsége kedvezményes áron, 500 forintért vásárolhatja meg belépőjét a fesztivál ünnepélyes zárógálájára. A kedvezmény a fesztivál- és versenyelőadásokra megváltott jegyek vonalkódjaival érvényesíthető. 

(Forrás: POSZT)

Kapcsolódó cikkek

Ezek az előadások kerültek be az idei POSZT versenyprogramjába
Térey János: „A magyar nyelvű színház jólfésült és jól nevelt”

süti beállítások módosítása