Dog Story – Szirtes Tamás musicalt rendez a Játékszínben

A rendező a Madách Színház fiatal színészeivel állítja színpadra a zenés OFF Broadway-darabot.

Foki Veronika mellett a kettős szereposztásban Solti Ádám és Nagy Balázs, Puskás Peti és Sándor Dávid, valamint Tóth Angelika és Török Anna látható az előadásban.  

ok_puskaspeti_soltiadam_fokiveronika_tothangelika_fotojuhaszg_tamas.jpgPuskás Peti, Solti Ádám, Foki Veronika és Tóth Angelika (fotók: Juhász G. Tamás)

A Dog Story ősbemutatóját 2014-ben Floridában tartották, majd 2016 novemberében New Yorkban is bemutatkozott Off Broadway-produkcióként. Eric H. Weinberger és Gayla D. Morgan musicalje Magyarországon először a Játékszínben látható. A rendező, Szirtes Tamás az olvasópróbán  kiemelte, a Dog Story csak látszólag romantikus, zenés komédia. „Valójában a szerelem, a bizalom és felelősség tárgykörének mélyebb rétegeibe is elvezet, a virtuóz, könnyed megvalósítás ellenére pedig módot nyújt a színészi karakterábrázolásra.

A produkció látványvilágát Kovács Yvette Alida tervezte. „Az előadáshoz kitalált tér különlegessége, hogy állandóan változik”– meséli. – „Szinte mindegyik jelenet máshol játszódik, a táncok miatt pedig szabad helyet kell biztosítani a koreográfiának a Játékszín viszonylag kicsi színpadán. Így alakult ki az elképzelés, hogy a teret különböző függönyök tagolják, melyek azonban nemcsak könnyed térelválasztók, hanem dekoratív vetítőfelületek is egyben. A háttérben a beépített ledfalon megjelenő montázsok idézik meg a helyszíneket, emellett fontos szerepet kapott a világítás, mely a fehér textilekből változatos színekkel varázsol más és más hangulatú összképet.

szirtestamas_rendez_fotojuhaszg_tamas.jpgA Játékszínben is szokásos ledfalas vetítést a legmodernebb hangtechnikát alkalmazó, újonnan beépített hangrendszer, a StradiSound 1.3 egészíti ki. A cég mérnökei olyan torzításmentes eszközt fejlesztettek, amely majd két méter magas, egyedi külsejű hangfalaival homogén hangzást biztosít a nézőtéren. A rendszer forradalmian megváltoztatja a színháztermi hangosítást. A berendezés névleges ára egymillió dollár, és jelentős nemzetközi érdeklődés övezi a zeneiparban és a színházi világban. Magyarországon a Játékszín az első teátrum, melynek zenés előadásait a StradiSound hangrendszerrel élvezheti a közönség. 

                                                                (Szirtes Tamás)

Az idén ötéves szórakoztató teátrum ezzel az előadással egy új nézőgeneráció felé szeretne nyitni. „Ez a könnyed Off Broadway-musical – amellett, hogy állandó közönségünk ízlésének is megfelel – a maga szereplőgárdájával és témájával, a szerelemmel, tizenöt éves kortól tökéletes esti szórakozás, akár első önálló programként, akár többgenerációs családi élményként. Épp ezért fontos számunkra a legtökéletesebb megvalósítás” – emelte ki Bank Tamás igazgató.

A fordítást Bárány Ferenc és Puller István jegyzi, többek közt a Mamma mia! is az ő alkotásuk. A darab zenei vezetője Gulyás Levente, az énekesek felkészülését Köteles Géza és Furák Péter segíti, a koreográfus Tihanyi Ákos, Szirtes Tamás állandó alkotótársa.

(Forrás: Játékszín)

süti beállítások módosítása