Performanszok és bemutatók a Bakelitben

Májusban egy performansz estet, két digitális előadóművészeti performanszot és egy kortárs indiai táncelőadást kínál a Bakelit Multi Art Center. 

Az L1 Egyesület művészeinek önálló estje / május 16. 19:30 

Egy este négy előadás/performansz vagy előadásrészlet lesz látható az L1 Egyesület művészeitől. Koroknai Zsolt és Ladjánszki Márta az est nyitányaként a vizualitás és koreográfia összjátékára fókuszál a Hello című performanszukban.   A Ziggurat Project alkotói legújabb, premier előtt álló Légszükséglet című előadásukból hoznak el egy részletet, amelyet elsősorban a búvárkodás inspirált. A nemzetközi alkotócsapat olyan térbe invitál, amelyben mozgás, interaktív technológia, vizualitás és hang épít fel egy szinte már folyékonynak tűnő érzékeny világot.  

l1-est.jpgForrás: Bakelit

Ezt követi ugyanezen a napon Kovács István előadása, aki immár harminc éve foglalkozik performansz művészettel, és az L1-est keretében ünnepli harmincéves jubileumi előadássorozatát. Az estét Ladjánszki Márta  BY the way_DUETT című koreográfiája zárja, amely az emberi kapcsolatokra, érintésekre kérdez rá. 

Kortárs indiai táncelőadás / Trigatu Tánciskola / május 25. 19 óra 

Az előadás Herman Hesse: Sziddhárta című „hindu regéjén” alapuló kortárs táncszínház, melyben klasszikus indiai tánchagyományok és modern európai kortárs táncstílusok keverednek. Az izgalmas fúzió számtalan mozgáselemből áll, mint például indiai táncok – bharata natyam, odissi, kathak, rajasthani, kortárs – limón, jazz, ezeken kívül pedig utcai hip-hop vagy harcművészeti – kalaripayattu, karate. 

A lassú, finom, meditatív regény mint egy összefogó, magyarázó iránytű, a szöveghez illő mesés árnyjátékkal fogja össze a lendületes, progresszív kortárs táncetűdöket, ellenpontozva és mégis kiegészítve azt.

trigatu_sziddharta.JPGTrigatu Tánciskola

Május 30-án a smART XTRA 3.0 Connections című mini-expó keretén belül egy olasz és egy osztrák médiaművész-performer mutatja be munkáit a Bakelitben. 

A Connections eseménysorozat fókuszában az emberek és technikai eszközök közötti kommunikációs formák, a különböző terek és városok közötti interakciós lehetőségek állnak. Milyen új művészeti megoldásokhoz vezethetnek el bennünket a digitális eszközök? Hogyan kommunikálhatunk egymással egyszerű gépek segítségével? Hogyan viszonyulunk a távolsághoz és különféle környezetekhez? Videóművek, performansz-installációk, élőben születő digitális kompozíciók és táncelőadások várják az érdeklődőket három különböző helyszínen. 

A sorozat keretén belül május 30-án este 7 órától Cosimo Miorelli & Fabrizio Nocci (IT): Flocks // Der Traumer című munkája kerül bemutatásra, ezt követi 8 órától Alva Morgenstern (AU): Aurora digitalis című előadása. 

(Forrás: Bakeleit Multi Art Center)

süti beállítások módosítása