Ismét lehet pályázni az Örkény István drámaírói ösztöndíjra

2016. január 13. szerda, 16:19

Pályázati felhívás a 2016. évi Örkény István drámaírói ösztöndíj elnyerésére.

orkeny

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet fiatal drámaírók részére. A pályázat szakmai lebonyolítója az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet. Az ösztöndíj célja, hogy segítse új magyar színművek létrejöttét, valamint lehetőséget adjon azon fiatal pályakezdő drámaírók részére, akik eddigi irodalmi vagy színházi munkájukkal igazolják vonzódásukat a műfajhoz. Az ösztöndíjat egy egész estére szóló darab tervével lehet megpályázni.

 

Pályázhatnak az 1976. január 1. után született fiatal drámaírók, akik még nem töltöttek ki 3 ösztöndíjas intervallumot. Már bemutatott dráma vagy publikált kötet, korábbi megjelenés színvonalas orgánumokban, szakmai színtereken előnyt jelent.

 

Az ösztöndíj időtartama: 12 hónap, összege : Bruttó 100.000 Ft/hó

 

Beérkezési határidő: 2016. február 10. szerda 16 óráig

 

A pályázat további részletei, a jelentkezéshez szükséges adatlap és a beküldendő mellékletek listája letölthető a www.oszmi.hu  és a www.alkotomuveszet.hu honlapról. 

 

A pályázatbeadással kapcsolatos további információ:

Kecskés Noémi, Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet

kecskes.noemi@oszmi.hu (+36 1 375 1184/106 mellék)

 

A teljes pályázati felhívást itt elérhetik.

 

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a Színház.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.