Másfél hónap alatt több mint 18 ezren látták Párizsban a Recirquelt

2016. január 16. szombat, 13:00

Több mint 18 ezer néző látta a francia fővárosban a magyar újcirkusz társulat, a Recirquel Párizs Éjjel című előadását, amellyel a fiatal artisták másfél hónap alatt 39 alkalommal léptek fel a Cabaret Sauvage-ban.

Az előadásról több helyi médium elismerő kritikát közölt, és Jean Paul Gaultier világhírű divattervező úgy nyilatkozott, hogy a Párizs Éjjel volt az egyik legjobb cirkuszi előadás, amelyet valaha látott. 

 

Parizs Ejjel 2

 

A Le Parisien egyenesen isteneknek és istennőknek nevezi a tehetséges artistákat, kiemelve, hogy a közönség még sosem érezhette magát ennyire közel a cirkusz világához, hiszen szó szerint testközelből élvezhették a lenyűgöző mutatványokat. „Csodás, érzéki, lélegzetelállító előadás, színtiszta költészet!" „Amint a magyar társulat színpadra lép, egy varázslatos szellő söpör végig a termen, mindenkibe életet lehelve, a hőmérő higanyszálát az égig emelve”, írja az anousparis.fr. 
    

A csapatnak komoly fizikai kihívásokkal kellett szembenéznie a külföldi turné alatt, a próbákat is beleértve több mint 72 órát töltöttek a színpadon.
    

A Párizs Éjjel című produkció a harmincas évek Párizsának dekadens és fülledt erotikájú világát tárja a nézők elé, felidézve a századelő lokáljainak miliőjét. A címet Brassai, a világhírű fotóművész első albuma, a Paris de Nuit adta, az előadást is az ő képei ihlették.
    

A produkciót a tavalyi őszi fesztiválon mutatták be.
    

A párizsi turné után tavasszal Kolumbiában is fellépnek az előadással, addig pedig a Müpában láthatja a magyar közönség a társulat műsorát.
    

A Recirquel Vági Bence rendező-koreográfus vezetésével magyar artistákból alakult 2012-ben Budapesten.

 

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a Színház.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.