facebook
twitter
rss

2012. május 17., csütörtök - születésnapok: Cser Miklós, Csombor Teréz, Haumann Péter, Holl István, Szávai Viktória

Büszkeség és balítélet - Karinthy Színház

a témát nyitotta: ati-taxi | 2009. november 29. vasárnap, 16:37

új hozzászólás

Kritikus25 | 2012. február 6. hétfő, 01:38
Legalább ötször láttam. Elragadó volt ma is! Köszönöm! (a kis csúszás ellenére is! Bár, én azt hittem, hogy a hó miatt kezdenek később...)
válasz erre
előzmény: papi #113

papi | 2012. február 5. vasárnap, 23:36

Ma is pótszékes előadás. Úgy ötvenedszer kb? Sőt! Ma később kellett kezdeni, mert annyian jöttek egy új kuponfajtával és mind a több mint 90 néző tíz perc alatt akarta átvenni a foglalt jegyét. Ezért csúszással indult az előadás. De megérte várni. Nagy siker a végén.

válasz erre
1 hozzászólás | előzmény: ati-taxi #110

papi | 2012. január 3. kedd, 02:51

Karácsonyi Büszkeség. Öröm és boldogság, mint mindegyik előadása. csapatmunka, forró siker.

válasz erre

papi | 2011. november 21. hétfő, 18:21

Nyár óta először ment újra a Büszkeség. Még mindig nagy siker! Venczel Vera, Kéri Kitty, Oberfrank Pál újra remekek voltak, Egri Mártával, Mertz Tiborral együtt. Szülés után visszatért Jane szerepébent Érsek Obádovics Mercédesz (külön gratulálunk neki), akit félévig Botos Éva helyettesített. Új szereplő is akadt: Wickham-ként Klem Viktor lépett be a darabba, elegánsan, fessül és kellően gazfickósan

válasz erre
előzmény: ati-taxi #110

ati-taxi | 2011. november 20. vasárnap, 12:57

Tegnap voltam megnézni az előadást. Pótszékes teltház, és hangos siker.

Gratulálok a színháznak, a mai helyzetben teltházzal játszani darabot, nem kis teljesítmény.

válasz erre
2 hozzászólás

herceg | 2011. március 29. kedd, 23:38

Még múlt hónapban láttam az előadást- régi pótlás- és nagyon tetszett.

És nem azért, mert egy lányregényre vágytam, sőt nem is szeretem annyira ezt a műfajt, hanem mert nem akart többet adni annál, ami. Igen kérem, itt szerelem van, félrertések, mese, bájos karakterek. Semmi több. Viszont ezt profi módon nyújtja.

A regényhez is volt szerencsém és örülök, az új dramaturgiának. A történet jól vezetett, a karakterek kidolgozottak és néhány szereplő a könyvön is túlmutat. 

(Mary és Jane, és persze Catherine de Bourgh karaktere majdnem teljesen eltér a könyvtől. változatosabbak).

Mertz Tibort és Egri Mártit emelem ki a legszivesebben (persze a többi főszereplő is a szívemhez nőtt), mert olyan szeretettel alakították a szerepüket, hogy őket volt a legjobb nézni.

A mellékszereplők is bravúroztak: Háda János eddig is kedvencem volt, de mára rajongója lettem.

Egy-egy szereplő viszont alul maradt, az amúgy nem túl összetett karakterformálásban.

Talán majd beérnek ők is.

Gratulálok Karinthy Mártonnak a szép és egyszerű rendezésért. Ilyenre is szükség van.

válasz erre

Kritikus25 | 2010. december 8. szerda, 19:04

Megjelent a siófoki turné a blogon is!

http://karinthy90.blog.hu/2010/12/08/idegenben_aratott_gyozelem

válasz erre

papi | 2010. december 5. vasárnap, 01:02
Köszönet a jókívánságért. Megvolt a siker. Óriási nézőtér előtt, jó előadás. A Büszkeség sokadszorra vizsgázik. Volt már Hidegkúton, Veszprémben, Városmajorban. Mindenütt hatott és élt. Ma este is.
válasz erre
előzmény: idnagy #106

idnagy | 2010. december 3. péntek, 12:06
sok sikert a siófoki kiránduláshoz!
válasz erre

papi | 2010. szeptember 28. kedd, 14:45
Néhány jegy visszajött a szervezésről. Talán még megvan, siessen, aki venni akar.
válasz erre
előzmény: ati-taxi #104

ati-taxi | 2010. szeptember 26. vasárnap, 15:59
Októberben egy előadás van, sietni kell nem lesz jegyem! :-)
válasz erre

papi | 2010. szeptember 17. péntek, 01:36
Pardon: csúcsformában.
válasz erre
előzmény: papi #102

papi | 2010. szeptember 17. péntek, 01:35
Vendégjátékok után hazatért a Büszkeség a törzshelyére, a Karinthyba. Megújult színház, nagy előcsarnok, ruhatár, új női WC-k és légkondi várta. Az előadás örömünnep volt. Minden régi és új nézője számára. Minden szereplő csúcsormában.
válasz erre
előzmény: ati-taxi #101

ati-taxi | 2010. augusztus 29. vasárnap, 18:33

Sajnos hidegkút kiesik egy kicsit,de a Karinthy Színházban  megnézem, ha még kapok rá jegyet :-(

válasz erre
előzmény: papi #100

papi | 2010. augusztus 16. hétfő, 23:47
Mégpedig a Klebelsberg Kuno Kulturkúrián adják, szeptember 9-én. De szeptemberben odahaza is menni fog. Máris nagy az érdeklődés mindkettőre.
válasz erre
előzmény: ava #99

ava | 2010. augusztus 7. szombat, 19:27
A hírek szerint szeptemberben is lesz egy vendégjáték, mégpedig a Hidegkúti út közelében :)
válasz erre

ati-taxi | 2010. augusztus 3. kedd, 12:49
Én is csodálva nézem az előadást,már alig várom hogy kezdődjön az évad!
válasz erre

marrone | 2010. július 8. csütörtök, 19:40
Igen, ezt el tudom képzelni. Nagy sikere ez a K. SZ-nak. Jó játék, kiváló színészek, (Mertz, húúúúú, nagyon jó!) és remek rendezés! Csak csodálni tudom azt az arányérzéket, amivel ezt a hosszú sztorit megnyírbálták, vencelverásították, micsoda jó ötlet! 2-szer láttam, (mert szeretném másokkal is láttatni, jó ürügy így megint menni:)).
válasz erre
előzmény: papi #96

papi | 2010. június 28. hétfő, 22:12
Óriási tömeg előtt, teltházas előadáson vizsgázott újból a Büszkeség és balítélet, ezúttal szabadtéren, a hatalmas Városmajori Színpadon. A kamaraszínpadra készült előadás megnövelt díszlettel és fegyelmezett összjátékkal igazolta vissza eddigi sikerét. Hosszan tartó vastaps volt a jutalma. Ami éjjel negyed 11-kor (este 8-kor ketdődött) azért nem kis teljesítmény. Hajrá Karinthy Színház! Hajrá Büszkeség rajongók! Összel újra találkozunk.
válasz erre

papi | 2010. május 17. hétfő, 04:18
Két pótszékes ház. Délután is este is. Mindkettő vastapsos siker. A Büszkeség meghódította Veszprémet is! Ráadásul nagyszínpadon. Ez volt eddig az előadás legnagyobb erőpróbája.
válasz erre
előzmény: ava #94