facebook
twitter
rss

2012. május 17., csütörtök - születésnapok: Cser Miklós, Csombor Teréz, Haumann Péter, Holl István, Szávai Viktória

A lovakat lelövik, ugye? - Vígszínház

a témát nyitotta: Lilian | 2012. január 9. hétfő, 20:22

új hozzászólás

Lilian | 2012. május 3. csütörtök, 23:18

és ismét teljes mértékben egyetértek Csáki Judittal,sajnos :(

"Csakhogy a helyzet nem normális; az előadás tokkal-vonóval drámai, mégpedig nem immanens tulajdonságai okán. Hanem mert a színház és a színházcsinálás lényegét látszik föladni: a belső, esztétikai-művészi tétet. Van helyette egy ugyancsak drámai, mondhatni, kétségbeesett erőfeszítés: túl kell élni a pénzelvonást, az egzisztenciális fenyegetettséget, és ezért semmi sem drága, ami nem kerül pénzbe. Dobálják a spárgát, táncolnak és énekelnek rendületlenül, van odaadás, nincs kímélet. De ez már nem művészi harc, nem esztétikai rizikó - a való világ maga."

És szégyellem is magam,de annyira élveztem másodszor is azt a "spárga dobálást", a táncokat,az énekeket!:))

Újabb részleteket fedeztem fel benne,hogy milyen isteni jól táncol Józan Laci és Telekes Péter és Nagy Dánielről meg nem is szólva!:) és továbbra is annyira tetszik Járó Zsuzsa és Herczeg Adrienn,de a legjobban Bata Éva!:))

Szóval bocs,de nagyon imádom ezt a darabot,idén még egyszer biztosan,de lehet,hogy kétszer megnézem!:)))

válasz erre
előzmény: saltwater #26

saltwater | 2012. május 2. szerda, 08:16

Lilian | 2012. április 20. péntek, 00:17

igen,olvastam Frown

valahol én is szomorú vagyok,hogy a nagyon tehetséges társulatnak revüt kell előadnia :( Valóban úgy lehet ,hogy "ha nektek ez kell,hát legyen,tudunk azt is!" és persze tudnak,nagyszerűen énekelnek,táncolnak,bravur számokat adnak elő,...de dráma az nincs....habár még csak 1x láttam

válasz erre
előzmény: nola rice #24

nola rice | 2012. április 19. csütörtök, 22:48

A legfrissebb Narancsban Csáki Judit nagyjából pont ugyanazokat a kételyeit fogalmazta meg az előadással kapcsolatban, mint Bóta Gábor.

válasz erre
1 hozzászólás | előzmény: Lilian #20

brain | 2012. április 18. szerda, 23:48

Erről az előadásról sok mindent el lehet mondani, de azt hogy színvonalas szórakoztatás lenne, azt aligha.

Ízléstelen, igénytelelen, übergagyi. Agyhalottakon és elvakul vígszínházi rajongókon kívül senkinem sem ajánlom

válasz erre
előzmény: Lilian #20

saltwater | 2012. április 17. kedd, 12:11

kire gondolsz?

válasz erre
előzmény: Debreceni #21

Debreceni | 2012. április 15. vasárnap, 07:56

Egyetlen egy olyan Orlai produkcióban játszott előadást sem láttam ahol a szereplő művész félvállról vette volna sz előadást , mert ő egy nagy művész és ezt  megteheti.

Ez annál inkább nagyon dícséretes mert a cucc amit játszanak, az nem a drámairodalom csúcsa.

Az Orlai produkció tényleg minőséget jelent.

válasz erre
1 hozzászólás | előzmény: Lilian #20

Lilian | 2012. április 14. szombat, 22:51

Bota Gábor kritikája

Én általában egyetértek Bota Gáborral,most azonban nem tudom elfogadni azt a véleményét,hogy a színház ezzel az előadással és úgy általában is,a művészet és a hatásvadászat mezsgyéjén lavírozna,nem tudván eldönteni,hogy merre tovább.

Szerintem el van ez döntve rég, színvonalas,művészi igényű szórakoztatást csinálnak a nagyszínházban.Kristálytisztán látszik,hogy a Pestiben,a Házi Színpadon a művészet felé billennek, a nagyszínházban pedig kénytelenek a szórakoztatás felé elvinni az előadásokat!Muszáj,mert csak a művészettel nem tudják megtölteni az ezer fős nézőteret!

Csak azt nem értem a kritikusoknál,hogy a Belvárosi Színházban futó Orlai produkcióktól miért vannak úgy elájulva( én pl egyáltalán nem vagyok),és ugyanazt a színvonalas szórakoztatást a Vígnek miért nem lehet megbocsátani???!!!Miért olyan nagy vétek az ha sikerre akarják vinni a darabokat

és ehhez jó sok  eszközt fel is használnak?!Művészit is,hatásvadászt is!

Szerintem óriási dolog,hogy estéről estére ezer embert tud leültetni A lovakat...-ra  Eszenyi Enikő és társulata!Szívből gratulálok nekik és hamarosan újra megnézem őket!:))

válasz erre
3 hozzászólás

Lilian | 2012. április 13. péntek, 23:14

ha csak egyet,csak a nagyszínházból és csak a három új bemutatóból szabad ajánlani,akkor mindenképpen ez, aminek a topikjában vagyunk : A lovakat lelövik,ugye? :)))

válasz erre
előzmény: nola rice #18

nola rice | 2012. április 13. péntek, 22:12

Kedves Lilian, mivel nem vagyok Vígbe járó mostanában, légyszives ajánljál nekem valami új darabot, amit mindenképpen érdemes megnéznem ebben az évadban. Csak egyet ér mondani, nehogy megkeveredjek! :)

válasz erre
1 hozzászólás | előzmény: Lilian #17

Lilian | 2012. április 13. péntek, 19:31

én egyáltalán nem értek egyet ezzel a kritikával és bár nem voltam maradéktalanul elégedett az első előadással,de a leírtaknál lényegesen jobbnak láttam!

Bata Éva nagyon jó,ez egy kemény lány,nézzük csak meg Jane Fondát,ő is ilyennek játszotta!

Május 1-én újra nézem!:))

válasz erre
1 hozzászólás | előzmény: saltwater #15

handi | 2012. április 12. csütörtök, 15:08

Egyetértek ezzel a kritikával.

Ettől függetlenül a butított énem jól tudott szórakozni, és biztosan még megnézem egyszer-kétszer.

Bata Évától annyira nem voltam elájulva, gyakran indokolatlanul hangosabb és erőszakosabb volt a kelleténél, a legvégén az a jelenet meg egyenesen béna és hiteltelen volt.

A lufis jelenet aranyos, nekem Hegedűs D.Géza volt az est fénypontja.

A teszkós nóta borzalmas, kár volt belerakni.

válasz erre
előzmény: saltwater #15

saltwater | 2012. április 12. csütörtök, 08:39

Piros_ | 2012. április 2. hétfő, 00:36

Nagyon tetszett! Mindenki szépen énekel, akrobatikusan táncol (legkiválóbban Józan László). Rengeteg ötlet, humor van a rendezésben. Ezt látni kell!

Telekes Péter utánzó-számával egészen új oldalát mutatta be!

Történt ma este egy kis malőr Hegyi Barbara – Hegedűs D. luftballon számánál. A daluk vége felé, amikor már mindkettőjük feje, mindkét karja, testük combig a lufiban volt, - Hegyi Barbara lufijából elfogyott a levegő, A ballon már az arcára, testére tapadt. Öt másodpercen belül három földön ülő kollégája is hozzáfutott és rántották róla le a fullasztó gumit. Szép példája volt a színpadi egymásra figyelésnek.

válasz erre

FeHér Elefánt | 2012. április 1. vasárnap, 13:56

FeHér ElepHánt Kulturális Ajánló Portál   www.toptipp.hu

A LOVAKAT LELÖVIK, UGYE?                     Eszenyi Enikő                Vígszínház
Első Évadnyitó-ján  Eszenyi Enikő  változást,  új hangot,  friss szellemet ígért.  Először a Pesti Színház-ban kezdett repedezni a jég, - Tom Jones, Punk rock, Billy világa -, a Víg-ben csak a padláson bujkált a  Kalocsa,  a kulisszák mögött meg a new  Period. Az egyfélidős Romeó és Júlia után,  most azonban a nagyszínpadon is megszületett az egyaránt közönségbarát és szakmai sikerdarab!
A marathoni verseny magától értetődően kínálja a táncbetéteket, a félelmetesen vijjogó szirénák hangjaira begördülő  TOITOI- és ágy-sorok jelzik a tízperces pihenőket. A monológok és egymás közti párbeszédek, a tömegjelenetektől sötét snittekkel elválasztva, reflektorfények fókuszában élesednek ki.  Kovács Krisztina példás kreativitással formálja feszessé a giccses bestseller fordulatait, dialógusai keményen maiak, a Csopakra telepített sztori meglepően rímel küzdelmes mindennapjainkra.
Az utóbbi évtizedek legjobb hazai slágerei,  Dinyés Dániel  hangszerelésében felülírják a hollywoodi listát, a verseny tétjét emeli, hogy énekprodukciókkal is elérhető a siker: közönségdíj, szponzor, országos média-nyilvánosság. Minden párnak van szólószáma, egymásra licitálnak a káprázatos előadók.
Hegyi Barbara és a vén tengeri medve, Hegedűs D.Géza léggömböt fújva, léggömbbe bújva járja strandpapucsos csacsacsáját, Réti Adrienn és a svung-király  Nagy Dániel Viktor rock' n rolljába beleremeg a karzat. A színiegyetem csillagai amúgy derekasan helytállnak, az utóbbi úrfi mellett  Rétfalvi Tamás és a  Hekler Melinda-Ágoston Péter ikerpár is vibráló fénypontja a tüzes forgatagnak.  Nem maradnak le a szeniorok sem,  Kerekes József és Igó Éva az utolsó lélegzetig vonszolja egymást az áhított győzelem felé, Börcsök Enikő
és Mészáros Máté a  "Hazám, hazám" elkoptatott frázisaiból alkot ironikus performanszot.

A gigantikus színjáték motorja  Duda Éva  koreográfiája. Minden szám stílusa a más, a társastáncból kiinduló formák, a musical-színpadok látványosságai, a kortárs kontakt-elemek mellett  merész forgások és bravúros emelések is helyt kapnak,  ráadásul legtöbbször az összes szereplő egyformán teljesíti a professzionális kívánalmakat.
A manipulátor konferanszié ellentmondásos figuráját Pindroch Csaba állítja elénk, társai, Csőre Gábor és Borbiczki Ferenc kifejezően ellenszenvesek. Az emelt szinten emelt szintű zenekar élén fantasztikusan énekel  Szőcs Artúr, zseniálisan ötvözve a lakodalmas bájgunár és a diszkósztár szirupos vonásait.
Az operai nagyságrendű stábot  Eszenyi Enikő  koncepciózus eréllyel  fogja össze, érzékenyen arányosítva  a tánc, az ének, a színjáték elemeit. A teljes színpad pezsegve forr, minden szereplő következetesen éli végig karakterét.  Az összehangolás, az egységesítés nem veszélyezteti az egyéniségek identitását, pazar a látványosság, elragadó az atmoszféra. A nagy egészben élesen különülnek el a minidrámák, minden egyes versenyzőről találó jellemrajzot kapunk.
Majsai-Nyilas Tünde  kilenchónapos pocakkal is akrobatikusan táncol,  Molnár Áron hevesen vehemens,  Herczeg Adrienn  blues-osan kemény orgánummal tarol.  Járó Zsuzsa, Telekes Péter-rel az oldalán, a Jamakai trombitással éppen úgy elbűvöl, mint az asszonyi csábítás fondorlatos trükkjeivel.  Péter Kata,  túllépve általában depresszív szerepkörét, viharos energiákkal táncol földön-egen,  Józan László,  elvakultan is ruganyos frissességgel ugrik, forog, spárgába nyújt és energikusan játssza be a színpadot. Lengyel Tamás a
föntről jött ember, a rózsadombi luxusból véletlenül csöppen  a showbusiness posványába,  amilyen könnyen idomul a helyzethez,  olyan természetes lendülettel mozog és énekel. - Szélsőséges természet, megszenvedte a magáét, vad és fullánkos, nem kímél senkit, de magát sem: izzó felkiáltójel a pokoli örvényben.  Bata Éva,  messze túl egyéniségének karizmatikus keménységén,  érett eszköztárának sokszínűségével realizálja extrém figurá-
ját.  Hangjában balladai tragikum, táncában robbanó elevenség, gesztusaiban önpusztító szenvedély.  Váratlan kitörései mellett az élesnyelvű riposztok,  a rábeszélő empátia elemei képezik a hitelesítő kontrasztot, alakítása a személyiség teljességének megmutatásával hitelesíti a végkifejletet,  színpadi jelenlétének szuggesztivitása  még ebből a fantasztikus közegből is kiemelkedik.
Eszenyi Enikő, a szédületes együttes és  Duda Éva  nagyszerű produkciója  a nagy idők Képzelt riport-jához hasonló,  a közönség minden rétegét, korra és ízlésre való tekintet nélkül lenyűgöző, többszázas sikerszériát ígér.

válasz erre

Lilian | 2012. március 25. vasárnap, 23:36

nagyon jó zenék és táncok,nagyszerű duettek,briliáns színészi játék Smile

többszörnézős darab,az biztos Smile

nekem az aktuál politikai poénokból kicsit sok volt,de még éppen elviselhető

a kifutó lehetett volna 1méterrel rövidebb

jelmezek,díszlet tökéletes Smile

mindent összevetve nagyon jó előadás született Smile

válasz erre

tulipánfa | 2012. március 25. vasárnap, 22:29

Szuper! Meg kell nézni!!! Sokszor....Cool

válasz erre
előzmény: Nuss #10

Nuss | 2012. március 24. szombat, 10:31

De még milyen jó!

válasz erre
1 hozzászólás | előzmény: Lilian #9

Lilian | 2012. március 24. szombat, 02:08

pénteki előbemutató jó volt :)

válasz erre
1 hozzászólás

Lilian | 2012. március 20. kedd, 23:04

tegnap reggel az ATV Start-ban Hegedűs D. Géza ,milyen lelkes :))

válasz erre