facebook
twitter
rss

2012. május 17., csütörtök - születésnapok: Cser Miklós, Csombor Teréz, Haumann Péter, Holl István, Szávai Viktória

Kispolgárok

a témát nyitotta: saltwater | 2012. január 31. kedd, 00:02

új hozzászólás

saltwater | 2012. május 14. hétfő, 15:02

papi | 2012. február 14. kedd, 19:21

A bakizás előfordul. A túlterheltségtől van. Az egész előadással nem is lenne túl nagy gond, a színészekkel sem, ha nem emlékeznénk a régi madáchos nagy Kispolgárok előadásra. Besszemenov: Horváth Jenő, Akulina: Kiss Manyi, Pjotr: Mensáros, Tatyána: Vass Éva, Tyetyerev: Bessenyei, Jelena: Tolnay Klári, Percsihin: Pécsi Sándor és a többiek. Csekélység. Ennek fényében nincs mit számonkérni. Viszont a díszlet mintha már sokszorosan ismerős lenne. A szétcsúszó ház, amelyet oly sokszor láttunk már külföldi előadásokon, de a Radnóti néhány év előtti Cseresznyéskertjéből is visszaköszön. Úgy látszik nem futja új ötletre.

válasz erre
előzmény: micinéni2 #7

micinéni2 | 2012. február 14. kedd, 15:11

A szombati előadáson Bezerédi Zoltán bizony sokat bakizott...

A végén a csúcsjelenet, amikor Tyetyerev "megnyugtatja", hogy ne féljen, a fia pont olyan zsugori, üresfejű, stb. lesz, mint ő...valahogy nem sikerült igazán...

Nem is volt tapsvihar meghajláskor. :-(

Ezúton üzenem a jobb oldal 8.sor 7-8. széken ülő hölgyeknek, hogy rendkívüli módon zavarták nézőtársaikat folyamatos félhangos megjegyzéseikkel!!! :-(((((

válasz erre
1 hozzászólás | előzmény: handi #6

handi | 2012. február 14. kedd, 14:43

Az utóbbi :)

Direkt rákerestem, hogy játszotta-e régebben, de nem.

[A bakizáskor mindig csalódok. Addig elhiszem, hogy ő ő, de akkor lehull a lepel, és világos lesz, hogy betanult szerepet mond és nincs mögötte az az indulat, aminek meg kéne lennie a hitelességhez.

Magamból indulok ki: én még veszekedés közben sosem botlottam bele a nyelvembe, olyan zsírozottan vagyok sárkány, hogy még! :D]

válasz erre
1 hozzászólás | előzmény: nola rice #4

saltwater | 2012. február 13. hétfő, 19:33

Amikor én láttam, szerencsére nem bakizott Bezerédi és nagyon jó volt.  Egyébként én is ugrom a bakizó színészekre és nagyon ki tud zökkenteni  (sajnos sok ilyen van)

Haumann valóban jó lehetne ebben is, de ő ezzel párhuzamosan szintén egy nagy szerepet próbált és már játszik is azóta.  Miskolcon, az Ügynök halála címszerepét.

válasz erre
előzmény: handi #3

nola rice | 2012. február 13. hétfő, 14:29

Haumann játszotta valaha Besszemjonovot?

Vagy csak őt jobban el tudtad volna képzelni ebben a szerepben? :))

válasz erre
1 hozzászólás | előzmény: handi #3

handi | 2012. február 12. vasárnap, 12:06

Jó volt, de nem újrázom.

Én Bán Jánost (Percsihin) és Máté Gábort (Tyetyerev) szerettem nagyon ebben.

(Bezerédi nem a szívem csücske, és eléggé megzavart, hogy többször belebotlott az indulataiba. Ej, ha Haumann Péterrel láthattam volna Besszemjonovot!)

válasz erre
2 hozzászólás

nola rice | 2012. február 5. vasárnap, 16:54

Teljesen egyetértek, mindenki menjen és nézze meg. Kötelezp darab erre az évadra.

Tökéletes példa arra , hogy a Katona  a társulati létezésből a lehető legtöbbet ki tudja hozni. Bár Bezerédi jutalomjátéka, a többiek is egyenletes színvonalon kiválóak benne.

válasz erre
előzmény: saltwater #1

saltwater | 2012. január 31. kedd, 00:02

Zsámbéki Gábor rendezése, Bezerédi Zoltán jutalomjátéka.

Egy újabb minőségi munka a Katonában.

válasz erre
1 hozzászólás