facebook
twitter
rss

2012. május 17., csütörtök - születésnapok: Cser Miklós, Csombor Teréz, Haumann Péter, Holl István, Szávai Viktória

Új Színház

a témát nyitotta: kertimag | 2002. december 29. vasárnap, 02:00

új hozzászólás

Trebitsch2 | 2012. május 16. szerda, 21:08

*** Az üzenet szövege több elemében (értelmetlenség, ismételt téma, provokáció) is a fórumszabályzatba ütközött, ezért a moderátor törölte. ***

válasz erre

modorator | 2012. május 16. szerda, 10:48

Tisztelt Lorenzo!

Ugye, az Új Színház témájának az Új Színház topicjában (és nem egy jubileumi megemlékezés: éppen a Te értékes és szép emlékezéssorozatod rombolásaként), a moderációval kapcsolatos problémáknak a Moderálás-topicban, a fórumra vonatkozó egyéb észrevételeknek Az új Színházi Portál témakör egyéb topicjaiban lehet a helyük? Mindezeknek személyeskedő utalások, privát fogadalmak dimenziójában legfeljebb privát üzenetben...

válasz erre
előzmény: modorator #616

modorator | 2012. május 16. szerda, 10:33

Áthozat a Mennyei páholy / Várkonyi Zoltán-topicból:

lorenzo | 2012. május 15. kedd, 11:07 #53

Drága Trebitsch 2, Te is jól tudod, hogy a Művész Színház a Paulay Ede utcában volt. Ebben a színházban a közelmúlban már láttam egy előadást, de nem írok róla. Tiltja a fogadalmam.

Könnyű lenne a visitozók, a szájtépők, a kettős mércével mérők orrát megfricskázni. Nem teszem. Kultúrember akarok maradni. (A szerves molekuláknak vannak ún. optikai izomérjei, amelyek a poláris fény síkját balra vagy jobbra forgatják. Az értékeknek nincenek optikai izomárjei. Csak ÉRTÉK van.)

előzmény: Trebitsch2 #51

Trebitsch2 | 2012. május 15. kedd, 10:53 #51

(...)

Kedves Lorenzo,  mi működhet most a Várkonyi féle Művész Színház helyén?

Üdv,

válasz erre
1 hozzászólás

florica | 2012. március 6. kedd, 18:27

Még uj vagyok, de nagyon ettszik az oldal :)

válasz erre

kavika66 | 2012. február 27. hétfő, 10:43

Dörner György nyilatkozata alapján valóban nagy hiátust fog pótolni a magyar irodalomban kiírt pályázatával, amikor a felső tízezer életstílusát fogja bírálni,

vagy csak a másként gondolkodókét, most ezzel nem vagyok tisztában. Kár, hogy

a magyar irodalom nagyjai ilyen témájú művekkel nem büszkélkedhetnek, lévén

a legtöbbje szegény "vót", mint a templom egere. Így szegénykéim kénytelenek

voltak a nyomorult magyar sors megéneklésésre. Csokonainak esernyője nem

volt azért kapott tüdőgyulladást, Petőfi gyalog ment fel Pestre télvíz idején,

Tóth Árpád tüdővészben, alultápláltságban halt meg, gondolom Babits, Juhász

Gyula se dőzsölt a tanári fizetéséből, Ady Endre a legmagyarabb költő a Grófi

szérűnben írt a szegény, éhezőkről, miközben "a gróf tán éppen agrász".

Krúdynak még a villanyt is kikapcsolták a halálos ágya mellett. És sorolhatnánk.

Milyen jó lesz, ha lesznek olyan magyar szerzők, akik színről-színre be fognak számolni az uralkodó osztályról, mert beépültek és belülről bomlasztottak. Így tehát valszeg. részletesen ismerik is az életmódjukat. De talán erre untig elég elmenni az Opera Bálra évről-évre pártállástól függetlenül.

válasz erre
előzmény: iva #613

iva | 2012. február 17. péntek, 02:42

Köszönöm a pontosítást, amelynek alapján a 601. sz. hozzászólásban megírt reagálásomnak, abban a formában és ebben a topicban mégsem láttam értelmét.

válasz erre
1 hozzászólás | előzmény: újszállási #610

Magyar Fruzsina | 2012. február 15. szerda, 15:04

Soha nem is került ki onnan:) 

Mi hárman - megcsináljuk.

válasz erre

újszállási | 2012. február 15. szerda, 13:08

Nagyon örülök, hogy sikerült összefutnunk! Sajnos elég nehezen találtam vissza ide, a topikra, ezért nem reagáltam azonnal.

Köszönöm, hogy a terveiben még helyet kapok, és bízom benne: megvalósul az álmom! (természetesen együtt, Pistával!)

válasz erre
1 hozzászólás | előzmény: Magyar Fruzsina #599

újszállási | 2012. február 15. szerda, 13:04

Nyilván én sem érzek másként. Az időzítés sajnos rosszkor jött,de ezt senki sem tudta. Nagyon sajnálom Csurka Istvánt!

Ettől függtelenül a gondolatok tőle eredeztethetőek, és csupán átdörzsöltem egy kis fokhagymával, már csak az íze miatt. Meg egy kis sróffal, átcsavartam 180 fokkal. Ennyi történt. Az eredetiben viszont szó sincs fokhagymáról...

válasz erre
1 hozzászólás | előzmény: iva #608

iva | 2012. február 7. kedd, 05:06

Az én értelmezésem nekem nem probléma.

Hanem, kié a szöveg?

válasz erre

iva | 2012. február 7. kedd, 05:04

Sajnálom, hogy az előzményben hivatkozott hozzászólást éppen Csurka István halálának napján írtam. Valószínűleg még a halála előtt, természetesen nem is sejtve azt, sőt azt sem tudva, hogy kórházban van, azt sem, hogy beteg: személyes sorsát nem kísértem figyelemmel. Haláláról értesülve első gondolatom az volt, hogy a hozzászólás törlését kérem erről a helyről, újraolvasva azonban nem láttam értelmét. Csurka István letöltötte életfogytiglani büntetését a maga gyűlöletének, gyűlölködésének börtönében. Kívánom, hogy egy következő létformában, ha létezik ilyen, ne a gyűlöletben lelje küldetését, hanem a békében és az emberszeretetben.

válasz erre
1 hozzászólás | előzmény: iva #601

laterna magica | 2012. február 5. vasárnap, 22:52

*** Az üzenetet a moderátor áthelyezte a Mennyei páholy / Csurka István-topicba. ***

válasz erre
előzmény: judep #602

laterna magica | 2012. február 5. vasárnap, 22:42

Komoly értelmezési problémáid vannak.

A szöveg nem Csurka Istváné.

válasz erre
1 hozzászólás | előzmény: iva #601

Debreceni | 2012. február 4. szombat, 19:42

*** A hozzászólást a moderátor áthelyezte a Mennyei páholy / Csurka István-topicba. ***

válasz erre
előzmény: iva #601

kavika66 | 2012. február 4. szombat, 12:58

Örülhetünk, ha nem leszünk bábok egy magasabb játszmában, ami már túl lép az emberi értelmen.

válasz erre
előzmény: kavika66 #603

kavika66 | 2012. február 4. szombat, 12:56

Fura. Itt már az Univerzum igazgat. Nekünk lassan alig van beleszólásunk. Nekem kicsi olyan érzésem van, mintha a Mester és Margaritát olvasgatnám. Lehet, hogy az Új Színház.....Szóval értitek. Jáj!!!

válasz erre
1 hozzászólás | előzmény: judep #602

judep | 2012. február 4. szombat, 12:46

A halálnak meg még Ivaénál is rosszabb híre volt Csurka számára:

http://index.hu/belfold/2012/02/04/meghalt_csurka_istvan/

Egyébként iva hozzászólásnak minden egyes szavával egyetértek.  Sajnos Cs. szellemisége követőiben és műveiben él majd tovább...félek halála most csak olaj lesz a tűzre...

válasz erre
2 hozzászólás | előzmény: iva #601

iva | 2012. február 4. szombat, 04:59

*** Az üzenet szövegét a moderátor a hozzászóló kérésére törölte. ***

válasz erre
4 hozzászólás | előzmény: újszállási #598

iva | 2012. február 4. szombat, 04:54

Bízom abban, hogy Magyar Fruzsina kiváló beszédében a "fajú" csupán nyelvbotlás volt, pl. származású helyett, hiszen az emberi fajon belül nem beszélünk fajokról.

válasz erre
előzmény: modorator #597

Magyar Fruzsina | 2012. február 3. péntek, 11:58

Az, hogy távoztam a Budapesti Kamaraszínházból (mert erről a színházról van szó), az enyhén szólva eufemisztikus állítás. 2011. december 6-án aznapi hatállyal FELMONDOTT NEKEM az igazgató. Mégpedig azért, mert a jogsértő lépése ellen, amelyet a társulattal szemben elkövetett, felléptem. Természetesen a felmondólevélben a nehéz anyagi helyzet miatti státusz-megszüntetés áll, de írásos bizonyítékom van arról, hogy az ok más, hiszen előtte nem engedett már dolgozni.

Közös tervünket, amelyet hármasban, a rendezővel együtt szeretnénk megvalósítani, azóta is dédelgetem magamban, rengeteg anyagot gyűjtöttem össze, és nem kevesebbet gondolkodtam a megvalósításán. Biztos vagyok benne, hogy eljön az idő, amikor meg tudjuk valósítani, és izgalmas, szép előadást hozunk létre.

Visszatérve: ideteszem azt a linket, amelyben a jogsértésről beszéltem.

http://www.168ora.hu/itthon/botrany-a-budapesti-kamaraszinhazban-81529.html

válasz erre
1 hozzászólás | előzmény: újszállási #598