facebook
twitter
rss

2012. május 17., csütörtök - születésnapok: Cser Miklós, Csombor Teréz, Haumann Péter, Holl István, Szávai Viktória

Kecskeméti Katona József Színház

a témát nyitotta: ishty | 2005. június 5. vasárnap, 02:00

új hozzászólás

saltwater | 2012. február 3. péntek, 14:38

22:00, Szombat (február 4.), m1

Székely János: Caligula helytartója 

100 perc

rendező: Bagó Bertalan

szereplő(k): 
Kőszegi Ákos (Petronius)
Dunai Tamás (Barakiás)
Körtvélyessy Zsolt (I. Agrippa)
Hegedűs Zoltán (Decius)
Pál Attila (Lucius)
Farkas Ádám (Probus)
Győrffy András (Júdás)Még nem érkezett szavazat.

válasz erre

saltwater | 2011. november 7. hétfő, 11:59

gabri54 | 2011. augusztus 5. péntek, 16:15

Kecskemét Nyíregyházán: szeptember 1-én a Vacsora négyesben c. előadást láthatja a közönség a Móricz Zsigmond Színház Krúdy Kamarájának színpadán:

http://www.vidorfest.hu/2011/index.php?a=darab&id=13

válasz erre

citromfagyi | 2011. május 20. péntek, 17:16

A 116. évad bemutatói

NAGYSZÍNHÁZ

Agatha Christie: AZ EGÉRFOGÓ - bűnügyi játék

Lehár Ferenc: A VÍG ÖZVEGY – operett

Thomas Middleton – William Rowley: ÁTVÁLTOZÁSOK - reneszánsz szerelmi történet

Heinrich von Kleist: AZ ELTÖRT KORSÓ – vígjáték

Csiky Gergely: BUBORÉKOK - zenés vígjáték

KELEMEN LÁSZLÓ KAMARASZÍNHÁZ

Füst Milán: BOLDOGTALANOK – dráma

Tormay Cécile – Deres Péter: A RÉGI HÁZ – családregény

Deres Péter: AMAZONOK (LÜZISZTRATÉ EXPRESSZ) - nő történet

RUSZT JÓZSEF STÚDIÓ SZÍNHÁZ

Katona József – Szabó Borbála: BÁNK BÁN – tragédia

Richard Crane: KARAMAZOV TESTVÉREK

GYEREKELŐADÁSOK

Réczei Tamás-Szemenyei János-Galambos Attila: WINNETOU - zenés játék

Békés Pál: A KÉTBALKEZES VARÁZSLÓ - varázsos mese

válasz erre

citromfagyi | 2010. június 2. szerda, 13:55

Kulisszajárás a Színházban - színészek vezetésével 18.00-23.00 óráig a színháznak olyan területeire, ahová máskor nem juthatnak el a nézők.

Ezt mindenkinek látnia kell! - „Így készül A nyomorultak”- filmvetítés a próbákról.

„Ön is lehet…” Fényképezkedés régi színházi jelmezben, díszletben.

Előzetes bejelentkezés alapján, óránként indítunk csoportokat. (18, 19, 20, 21, 22 órakor)

Regisztrálás: a Színház portáján személyesen, vagy az 501-170-es telefonon

18.00-22.00 óráig várja a Szervezési- és jegyiroda a bérlet és jegyvásárlókat. Aki ezen az estén váltja meg bérletét ajándékba kap hozzá egy tetszőlegesen választott kisszínházi előadásra jegyet.

www.kecskemetitv.hu

válasz erre

citromfagyi | 2010. június 2. szerda, 13:48

Nagyszínház
A.Boublil -C. M. Schönberg: A nyomorultak musical
Ludmilla Ulickaja: Orosz lekvár színmű
Vajda Katalin: Anconai szerelmesek zenés vígjáték
W. Shakespeare: Harmadik Richárd tragédia
Ken Ludwig: Káprázatos kisasszonyok vígjáték

Kelemen László Kamaraszínház
Arthur Miller: Pillantás a hídról színmű
S. Maugham: Csodás vagy, Júlia színmű
Karol Wojtila: Az aranyműves boltja oratórikus elmélkedés a házasság szentségéről

Ruszt József Stúdió Színház
Donald Margulies: Vacsora négyesben színmű
Székely János: Caligula helytartója színmű
Carlo Goldoni: A virgonc nők komédia

Gyerekelőadások
Darvasi László – Ganxsta Zolee: Popeye zenés hajózás
Kérek egy álmot zenés mesejáték

www.kecskemetikatona.hu

válasz erre

colored | 2010. május 4. kedd, 21:32
Kedves fórumozók!

Szeretném segítségüket/segítségeteket kérni. Elsősorban azokét, akik láttak már operettet. Nagyon megköszönném, ha készülő szakdolgozatomhoz hozzájárulnátok egy kérdőív kitöltésével. A kérdések az operett műfajjal és a Budapesti Operettszínház operett előadásaival kapcsolatosak.

Köszönöm!

Link: http://ripet.hu/feedback.php?kid=foszjrz4rf4z4y1p
válasz erre

Áfonyka | 2010. április 29. csütörtök, 20:18
simple forum | Színházak, társulatok

Kiss Miklós emlékére ismét koncertezik a Tessék!!

válasz erre

citromfagyi | 2010. március 8. hétfő, 15:40

Kőszegi Ákos betegsége miatt március 7-én és 10-én A maratonfutók tiszteletkört futnak, március 11-én és 12-én a Plazma című előadás elmarad a Ruszt József Stúdió Színházban.

A jegyek visszaválthatók, vagy más áprilisi előadásnapra cserélhetők a színház Szervezési- és Jegyirodájában.

Forrás: www.katonaj.hu

válasz erre

Ferruggio | 2010. január 31. vasárnap, 19:15
Károly Kati családjában apai ágon évszázadokra visszamenőleg mindenki zenész volt, így nem is volt kérdés, hogy vajon milyen hivatást választ majd magának. Hosszú ideig volt az Operettszínház vezető korrepetitora, majd a Magyar Televízió tehetségkutató műsorának, A Társulatnak a zenei vezetője lett. 2009 szeptembere óta pedig a Katona József Színház zenés produkcióiért felel.
- Apai ágon mindenki zenész a családban, édesapám zongoratanár, karnagy és zeneszerző, így természetes volt számomra, hogy magam is a zenei pályát választom. Először zongorázni tanultam, énekelni tizennégy évesen kezdtem. A művészeti szakközépiskolában zongora és magánének szakon végeztem, de aztán az éneklés valahogy fontosabb lett az életemben. A diplomámat mint énekművész szereztem meg, de emellett megmaradt a zongorázás iránti szeretet is. A diploma megszerzése után egyszerre kezdtem el aktívan énekelni és zenei háttérmunkával foglalkozni - tudtuk meg Károly Katitól, a Katona József Színház zenei vezetőjétől.
- Mindkét feladat más-más kvalitást, más tudást igényel. Melyiket szereted jobban?
- Valóban, mindkettő mást kíván. Az éneklés nagyobb exhibicionizmust, míg a zenei vezetés, a korrepetitorkodás nagyfokú alázatot is követel. Mégis mindkettőt nagyon szeretem, egyaránt fontosak számomra.
- Hogyan kerültél Kecskemétre, a Katona József Színházba?
- Közel tíz évig dolgoztam az Operettszínházban vezető korrepetitorként. Ebben az időszakban ismerkedtem meg Szörényi Leventével, akivel sok darabban és lemezfelvételen dolgozhattam együtt. Amikor elindult a Magyar Televízióban A Társulat című műsor - ami Szörényi Levente István a király című rockoperájának címszerepeiért folyó vetélkedő volt -, felkértek, legyek a produkció zenei vezetője. Cseke Péter direktor ennek kapcsán, valamint az Operettszínházas múltam miatt kért fel erre a munkára. A Nemzeti Színház zenei munkatársa szintén A Társulat révén lettem. Arra a feladatra Alföldi Róbert, a teátrum igazgatója kért fel, aki a műsor egyik zsűritagja volt. Nagyon szerettem A Társulatot, nagyon tehetséges fiatalokkal dolgozhattunk együtt. Egy olyan intenzív munka valósult meg, ami nagyon ritkán adatik meg az ember életében.
- A háttérmunkáról általában kevesebbet tud a közönség, mint azokról, akik a reflektorfényben állnak. Mi pontosan a feladata egy zenei vezetőnek?
- Nagy szerepe van már az előkészítő munkálatokban is, többek között a következő évad darabjainak tervezésénél, de a zenei vezető felel a teljes zenei koncepcióért, a hangszerekért, a zenészekért és a zenei betanításért is. Nagyon sokrétű feladat.
- Sok színész dédelget szerepálmokat. Egy zenei vezető számára van-e olyan darab, amiben mindenképpen szeretne egyszer közreműködni?
- Nagyon sok előadásban dolgozhattam már az eddigi pályám során, de bátran mondhatom, hogy a készülő Nyomorultak előadás egy olyan kihívás, ami sokaknak nagy álma. Egy ilyen volumenű produkció létrehozása különleges feladat. Erre úgy gondolom, nem csak a város közönsége, hanem az egész ország odafigyel majd.
- Gyönyörű hangod van, amiről néhány hete a színészbál közönsége is megbizonyosodhatott. Nem gondoltál arra, hogy egyszer te magad is a kecskeméti teátrum színpadára állj?
- Sokat énekeltem már operettet és más komolyzenei darabokat is, hiszen énekművész diplomám van. Azért tudok segíteni a művészeknek, mert magam is gyakorló énekes vagyok, aki sokat állt színpadon. Így nem csak zenei szempontból, nem csak énektechnikailag tudok a segítségükre lenni, hanem a színpadi megvalósításban is. Sokszor álltam már reflektorfényben, de azt gondolom, hogy itt nem szabad összekevernem a kettőt.
- Hogy érzed magad a kecskeméti társulat tagjai között?
- Nagyon jól érzem magam köztük, amennyi időt csak tudok, itt töltök. Kecskemét egy emberléptékű város, és a színházban is olyan összetartás van, ami nekem nagyon tetszik. Zenei vezetőként úgy látom, az elmúlt években a figyelem kicsit másra terelődött, nem volt annyira lényeges szempont, hogy zenés darabokkal is sikert érjenek el. Számomra most nagyon fontos feladat, hogy a társulat tagjainál minél nagyobb fejlődést érjek el, és a képességeiket olyan szintre fejlesszem, amivel minőségi zenés darabokat hozhatnak létre.

Gál Orsolya

forrás: www.katonaj.hu
válasz erre

Hogy vagy, komám? | 2009. november 1. vasárnap, 11:02

Ismétlem: ezt tényleg komolyan gondolod??

Kérdezd már meg  pl. Fazakast, Trokánt vagy Csémyt, hogy  életükben először érezték embernek, színésznek magukat?

Eddig soha? De jött valaki, történetesen egy rendező, elbeszélgetett, próbált velük, és életükben először, stb.

Hát, elég primitív világszemlélet.

Ha tényleg ezt, és így mondta Troickíj - amit nem hiszek - akkor ő IS egy jól fejlett bunkó, valamint egy felfuvalkodott hólyag..

Réczei és Cseke nem ismerősöm, mint ahogy a színészek sem. Életemben először kattintottam a kecskeméti tv honlapjára, kár volt.  Továbbá az sem érdekel különösképpen, hogy te ki vagy, csak az, hogy egy védhetetlen marhaságot védesz.

Ha megpróbálnád értelmezni magyarul, rájönnél mi van ott leírva..

És, kérlek, ebbe az előadást ne keverd bele.  Az idézett szöveg minősíthetetlen.

válasz erre
előzmény: onat #985

onat | 2009. november 1. vasárnap, 06:21
Te vagy az Réczei, vagy a Cseke? Értem, hogy nektek nem tetszik a szöveg ... :) Ez azonban már a Ti gondotok.
válasz erre

Hogy vagy, komám? | 2009. november 1. vasárnap, 03:50

A darabról:

Igen erős képek maradtak meg bennem, és néhány jelenet. Akinek Gogol az anyanyelve, biztos, hogy jobban élvezte volna a többit is. A lassú-gyors-lassú ritmusból nekem kicsit sok volt a lassú. Nem az elejére, és nem a végére gondolok.

Az látszott, hogy sok munka volt benne, és az is hogy nagyon jó lehetett próbálni. Ez azonban csak feltételezés, ami nem nagyon tartozik a nézőre.

Talán sok volt a díszlet, a kellék. Nehogy már a néző aggódjon amiatt, hogy ugyan hasra ne essenek, föl ne gyulladjon valami. (Szombaton, a bemutatón kigyulladt egy takarólepel, szerintem nem megrendezetten, a bábuskát játszó Huszár Kata nagyon jól improvizált. Ha máskor is égett, akkor nem impro volt.)

Számomra a már említett Huszár Kata volt meglepetés. Egy őstehetség. (később megtudtam: kellékes a színházban.)

válasz erre
előzmény: onat #979

Hogy vagy, komám? | 2009. november 1. vasárnap, 03:41

Mit „műveltél” Kecskeméten Vlad?
- Én sem tudom. Egyszerűen beszélgettem az emberekkel. Azt gondolom, hogy ők ezt meghallották, nem tudom valójában milyen változások lesznek az életükben. Lehet, hogy valami változik, de lehet, hogy semmi változás nem lesz. Mindenesetre azt gondolom, hogy életükben először – természetesen reménykedem benne, hogy ez így van – ők embernek, illetve színészeknek érezhették önmagukat.”
– mondta el Vlad Troickij ukrán rendező.

Jujj! Te komolyan gondoltad ezt a bődületes ökörséget? Nem az előadásról, kizárólag erről a szövegről beszélek.

Vagy fordítási hiba, vagy nem. De, hogy egy önmagát kulturális intézménynek is tekintő tv ilyen silány szöveget feltesz a honlapjára, és ott is hagyja napokig, az szomorú.

Emellett a szöveg szerzőjének bugyutaságára gondolok.

válasz erre
előzmény: onat #979

onat | 2009. október 31. szombat, 20:37

onat | 2009. október 31. szombat, 20:33

Sára Bernadette színművésznő mondja el vágatlanul, hogy milyen Vlad Troickij orosz származású, ukrán rendezővel dolgozni, mi az a plusz, amit a vele folytatott munka után tudnak kamatoztatni pályájukon.

http://kecskemetitv.hu/hun/sa_kecskemet/i_m_e%28s%29ztelen_72/i_mit_szeretnetek_kozolni_velunk_nezokkel_25095/t_Mit%20szeretn%C3%A9tek%20k%C3%B6z%C3%B6lni%20vel%C3%BCnk%20n%C3%A9z%C5%91kkel%20/index.html

válasz erre

onat | 2009. október 31. szombat, 20:31

Aki nem rest egy kis értelemre, aki megszeretné látni, hogy hogyan élünk, aki embernek akarja érezni magát, aki egyszerűen létezni szeretne, nézze meg a darabot!!! A passzivitás semmi jóra nem vezet ...................................................

http://kecskemetitv.hu/hun/sa_kecskemet/i_m_e%28s%29ztelen_72/i_gogol:_utoirat___kepekben_25238/t_Gogol%20Ut%C3%B3irat%20-%20k%C3%A9pekben/index.html

válasz erre

onat | 2009. október 31. szombat, 20:28

Hatalmas sikerrel mutatták be szombaton este Vlad Troickij orosz származású, ukrán rendező legújabb alkotását Gogol: Utóirat című színpadi fantáziáját. A rendező a szakmai munkáján túl a szabadságot, a játékkedvet, az emberré válás lehetőségét is ajánlotta a részvevő kollégáknak.

http://kecskemetitv.hu/hun/sa_zuschlag_per_kecskemet/i_m_e%28s%29ztelen_72/i_szabadsag_freestyle_szemleletvaltas_25402/t_Szabads%C3%A1g,%20freestyle,%20szeml%C3%A9letv%C3%A1lt%C3%A1s%20%E2%80%93%20Gogol%20Ut%C3%B3irat/index.html

válasz erre

onat | 2009. október 31. szombat, 20:22

saltwater | 2009. október 3. szombat, 13:35
http://mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=19869
válasz erre