facebook
twitter
rss

2012. május 17., csütörtök - születésnapok: Cser Miklós, Csombor Teréz, Haumann Péter, Holl István, Szávai Viktória

Juhász Jácint

a témát nyitotta: szinkrontudos | 2004. augusztus 16. hétfő, 02:00

új hozzászólás

beki | 2012. április 9. hétfő, 17:48

Kean, a színész

magyar színházi felvétel, 160 perc, 1989

Vetítik: április 21. (szombat), 19:30, Duna TV

rendező: Szirtes Tamás

szereplő(k):

Haumann Péter

Juhász Jácint

Bencze Ilona

Dunai Tamás

Ráckevei Anna

Menszátor Magdolna

Pusztaszeri Kornél

Karczag Ferenc

Fillár István

Hűvösvölgyi Ildikó  

Közvetítés a Madách Színházból, felvételről.

Edmund Kean, a lexikon és a legenda tanúsága szerint Anglia legnagyobb színésze volt. Ez a - korabeli tudósítások szerint - alacsony, rossz külsejű, botrányhős művész forradalmasította az angol színjátszást. Az akkor divatos teátrális, fennkölt, romantikus stílussal éppen ellentétben egy szenvedélyes, de realista színészetet valósított meg.

Magánélete is tele volt botrányokkal. Hírhedtek voltak az arisztokrata hölgyekhez fűződő viszonyai. Éjszakánként rosszhírű kocsmákban múlatta az időt. Törvénytelen származása erős kisebbrendűségi tudattal "verte meg": ebből aztán megannyi további konfliktusa támadt.

válasz erre

Piros_ | 2012. március 23. péntek, 22:30

22:20, Péntek (március 23.), DUNA Televízió  

Tizenhat város tizenhat lánya

magyar tévéfilm, 69 perc, 1979

rendező: Katkics Ilona

író: Krúdy Gyula

szereplő(k):

Dzsoko Roszics (Viszta)

Juhász Jácint (Joánesz)

Temessy Hédi (Fejedelemassony)

Horváth Sándor (Fabricius)

Lengyel Zsuzsa (Anna, a lánya)

Tyll Attila (A lengyel király)

Pelsőczy László (Lubomirszky herceg)

1412. Zsimond király zálogba adja a lengyel királynak Késmárkot és még tizenöt várost. A lengyel király lánytúszokat követel. Fabrícius takácsmester a város érdekében felajánlja egyetlen leányát. Annát Joánesz diák kíséri és oltalmazza. A tizenhat túszra apácaruhás lengyel vitézek vigyáznak....

válasz erre

beki | 2012. március 22. csütörtök, 20:51

Aki szerette, kedvelte, annak egy kis Juhász Jácint tömören:

http://juhaszjacint.van.hu/

válasz erre

beki | 2012. február 15. szerda, 11:54

Kedves Julianna! Írtam egy mailt, nemleges válasz esetén is kérnék visszajelzést. :)

válasz erre
előzmény: _Julianna_ #52

_Julianna_ | 2012. február 13. hétfő, 15:39

Január közepén tettem egy felhívást, hogy 2013 ban egy méltó megemlékezést kellene összehozni Juhász Jácint emlékére amúgy cimborásan. Akkor rosszul számoltam mert nem tíz hanem 14éve lesz hogy elment el közülünk, de jövőre lenne 70 éves. És azt gondolom ez méltó ok egy civil kezdeményezésre, annál is inkább mert nem rég már a korosztályomból is volt aki feltette a kérdést ki is volt Ő. Én ezt szégyennek érzem, pedig én csak a televízióban is bemutatott munkái/filmjei alapján ismerhettem. Sajnos. Szóval akit érdekel a felvetésem írjon a b.lylla@citromail.hu címre. Julianna.

válasz erre
1 hozzászólás | előzmény: _Julianna_ #49

lorenzo | 2012. február 11. szombat, 18:10
simple forum | Mennyei páholy

Ez a kép is "áldozatul esett " a tistogatásnak.

válasz erre
előzmény: lorenzo #50

lorenzo | 2012. február 10. péntek, 17:11

Juhász Jácint Almási Évával, a Hedda Gabler c. Ibsen dráma két főszerepében. 1974-ben volt a bemutató.Három dolog miatt tettem fel ezt a régi képet:

1) láttam ezt a szép előadást, nagy élményem volt,

2) Juhász Jácint még élt és sok szép alakítást vártam tőle, hiszen a kedvenc színészeim egyike volt,

3) A Madách Színház még prózát játszott (bár már előfordult egy.két zenés darab), és szerintem ez volt ennek a kiváló társulatnak az igazi műfaja. (Kár volt "átfazonírozni" a színházat a divatos musicalra.)

válasz erre
1 hozzászólás

_Julianna_ | 2012. február 7. kedd, 11:06

Sziasztok kedves juhász Jácint rajongók. Nagyon örülök,hogy a Cimbora még sokaknak jelent valamit. Nekem a művész egy nemzetiségi műso ban készült riport kapcsán került ismét előtérbe és arra gondoltam, mivel jövőre lesz a színész halálának 10. évfordulója össze kéne hozni egy irodalmi megemlékezést. Hiszen ha valaki ő igazán sokat tett azért, hogy mi gyerekek (akik közben kicsit megnőttünk) megszeressük az irodalmat. Azt gondolom ott fenn az égi szinpadon ez számára nagy megelégedést jelentene. Egyébkén kicsit én is gügye vagyok a technikához, de ha valakit érdekelne az ötletem próbáljon meg elérni: b.lylla@citromail.hu címen.

válasz erre
1 hozzászólás | előzmény: N.Eszter #43

lms | 2011. november 27. vasárnap, 19:16

November 29-én Sütő András: Egy lócsiszár virágvasárnapja című drámájából készült tévéfilm lesz Duna2-n 22:20-kor.

Kolhaas - Juhász Jácint

Lisbeth - Venczel Vera

Nagelschmidt - Koncz Gábor

Müller - Horváth Sándor

Mária - Gobbi Hilda

Herse - Pap Zoltán

Luther - Buss Gyula

Vencel - Szakácsi Sándor

Énekmondó - Tímár Béla

Rendező: Zsurzs Éva

válasz erre

eros | 2011. február 10. csütörtök, 11:07

Nagyon örülök annak, hogy valaki ismét írt Juhász Jácint topicjába. Piros_, nagyon köszönöm Neked!

Megkockáztatom: nemcsak jó, népszerű színész volt, jó külsejű, rokonszenves, szeretni való férfi, hanem nagy színész is. NAGY színész.

Annak is nagyon örölök, hogy a Vivát Benyovszki ismétlére került.

Egy képet teszek fel a az egykori Gyermekszínház egyik előadásából: Juhász Jácint II. Rákóczi Ferencet játszotta.

Milyen régen volt az, amikor Pesten még létezett egy színház, amely gyermekeknek játszott. (Nem volt önálló társulata, az egyes előadásokra verbuválta össze az igazgató, Duka Margit a legjobb színészeket. Nekem ugyan Duka Margitról, a szegedi Nemzeti Színház egykori igazgatójáról nincs nagy véleményem, de azt el kell ismerni, hogy egy ilyen profilú színházra nagy szükség van. Nagy és fontos szolgálatot tett a serdülő korúak színház-értő és színház-szerető közönséggé nevelésében.)

Juhász Jácintnak sem derogált egy ilyen színházban szerepet vállalni. Főszerepet, amilyent saját színházában ritkán kapott, pedig nagyon megérdemelte volna.

"Ifjú szívekben élek...."

válasz erre

Piros_ | 2011. február 6. vasárnap, 14:49

16:20, Vasárnap (február 6.), m2  

Vivát Benyovszky! / magyar-csehszlovák tévéfilmsorozat, 1. rész, 60 perc, 1975

rendező: Igor Ciel, Várkonyi Gábor

szereplő(k):

Jozef Adamovič (Benyovszky Móric)

Juhász Jácint (Omachel Tamás)

Libuse Sefranková (Lentulay Anna)

válasz erre

N.Eszter | 2009. június 10. szerda, 16:15

Minthogy először járok ezen az oldalon - bár régesrégi kedvencem Juhász Jácint, de csak most találtam rá erre a fórumra - udvariasan így köszönök: Szervusztok, kedves cimborák! (Aki a Cimbora műsoron nőtt fel - mint ahogy én is -, annak velem együtt rögtön könnyes lesz a szeme; de nyilván a többi Juhász Jácint-rajongó is tudja, hogy miről van szó.)

Pozitív-negatív hős témában jutott eszembe két alakítása - nagyon nem kellett gondolkoznom, mindkét film megvan nekem videón sőt az egyik DVD-n is. Sokszor megnézem mindkettőt.

"Negatív" szerepe a "Mire megvénülünk" című filmben Kandúr a zsivány. A negatívot azért tettem idézőjelbe, mert aki ismeri a Jókai-regényt, az tudja, hogy Kandúrt az álszent Sárvölgyi bujtogatja egészen a gyilkosságig. Tehát a figura, amelyet megszemélyesít itt sem magától lesz olyan amilyen.  A filmből megpróbálok beszúrni egy képet. Nem biztos, hogy sikerülni fog. Nem vagyok gyakorlott az ilyesmiben.

A "Ballagó idő" című Fekete István műből készült filmben viszont abszolút az ellentéte Kandúrnak. Itt az Író Édesapját formálja meg. Alakításában ez az Édesapa határozott, de kedves, jószívű ember aki szeretettel igyekszik Embert nevelni eleven, vagány - de nem rossz - csemetéjéből. (Egyébként az Édesanyát a Cimbora-beli műsorvezetőtárs - Káldi Nóra - alakítja.)

válasz erre
1 hozzászólás

Baeulieu | 2009. május 29. péntek, 22:12
Nagyon jó a kép! :-)
válasz erre
előzmény: spagyi #38

Trebitsch2 | 2009. május 29. péntek, 13:13
Ja.., szerintem még a Benyovszky-ban mint Obama /:))/ Tamás sem volt olyan igazi negatív figura. :)
válasz erre
előzmény: Trebitsch #39

lms | 2009. május 28. csütörtök, 22:48

2009. június 1. m2 13:15 Egy lócsiszár virágvasárnapja

Kolhaas Mihály - Juhász Jácint

válasz erre

Trebitsch | 2008. december 2. kedd, 23:08
:)
Nagyon kedveltem, és a mai napig is kedvelem Juhász Jácintot.
Szerintem olyan igazi "negatív hõsöket" talán nem is játszott filmen.
válasz erre
előzmény: cinci01 #37

spagyi | 2008. december 2. kedd, 23:04
Korabeli kártyanaptár, a mûvész akkori sikereinek felsorolásával (1978).
válasz erre

cinci01 | 2008. november 5. szerda, 13:10
Szülõfalujában, Mogyoródon a mûvház felvette a nevét. Amikor ezt láttam, úgy éreztem, mintha 1 kis darabot visszakaptunk volna belõle.
Nekem Õ a gyermekkoromat jelenti, kicsi voltam még, amikor a filmjeit adták, de már akkor is nagyon szerettem. Soha nem tudtam utálni, mint negatív hõst a szerepeiben. Valahogy akkor is szerethetõ volt, amikor a "gonosz" szerepét játszotta.
válasz erre

confetti | 2008. július 25. péntek, 19:08
Ha már Cimbora: ha valaki szeretne kicsit "újra gyerek lenni": holnap lesz a Duna tv- a Cimbora-tallózó. A port.hu szerint ebben Jácint van.
És még egy örömhír: jövõ héttõl minden délután adni fogják a Névtelen vár c.-û sorozatot, Jácint Sátán Lacit játsza!
És a harmadik: aug. 6-án és 7-én adják a Filmmúzeumon az Imposztorok c.-û filmet.
válasz erre

Trebitsch | 2008. július 24. csütörtök, 00:39
Most olvasva itt a Cimborát, abban Juhász Jácint és Káldi Nóra nevét..., visszagondolva erre a régi televíziós mûsorra, az rémlik fel bennem, hogy valamiért mindketten, de különösen Juhász Jácint nagyon tudott/tudtak a gyerekek, az akkori tízenéves korosztály nyelvén szólni ezekben az adásokban.
Kár, hogy már ez is a múlt ködébe veszett! :(
válasz erre
előzmény: fradiavolo #34