facebook
twitter
rss

2012. május 17., csütörtök - születésnapok: Cser Miklós, Csombor Teréz, Haumann Péter, Holl István, Szávai Viktória

Tímár Béla

a témát nyitotta: piafe | 2005. november 8. kedd, 02:00

új hozzászólás

lorenzo | 2012. február 3. péntek, 18:47
simple forum | Mennyei páholy

Timár Béla és Piros Ildikó az Énekes madárban.

válasz erre

lms | 2011. november 27. vasárnap, 19:20

December 1-én a Lóvátett lovagok lesz a Duna2-n 22:20-kor a Madách Színház előadásában.

Ferdinánd - Kalocsay Miklós

Biron - Sztankay István

Longaville - Gáti Oszkár

Dumain - Cs. Németh Lajos

Boyet gróf - Márton András

Don Armado - Huszti Péter

Holofernes - Körmendi János

Nathaniel, tiszteletes - Gyenge Árpád

Bunkó, bohóc - Tímár Béla

Pille - Gyabronka József

Lüke - Dunai Tamás

A francia királylány - Sunyovszky Szilvia

Rosaline - Schütz Ila

Mária - Győri Franciska

Katherine - Menszátor Magdolna

Julka - Hűvösvölgyi Ildikó

Rendező: Szirtes Tamás

válasz erre

lms | 2011. október 19. szerda, 20:17

Holnap este 22:20-kor a Duna2-n lesz a Tévedések vígjátéka a Szentendrei Teátrumból.

Solinus, Ephesus hercege - Székhelyi József

Aegeon, syracusai kereskedő - Horváth Sándor

Syracusai Antipholus - Kalocsay Miklós

Ephesusi Antipholus - Tímár Béla

Syracusai Dromio - Gyabronka József

Ephesusi Dromio - Józsa Imre (f.h.)

Angelo, aranyműves - Márton András

Csipkedi, tanítómester - Dunai Tamás

Emília, apácafőnöknő - Tolnay Klári

Adriana, Ephesusi Antipholus felesége - Schütz Ila

Luciana, Adriana húga - Sunyovszky Szilvia

Kurtizán: Kishonti Ildikó (f.h.)

válasz erre

eros | 2011. március 2. szerda, 15:29

Tímár Béla legnagyobb szerepe a Madách Színházban - minden bizonnyal - az Énekes madár Kömény Mókája volt. Ez a kedves székely legény nagyon illett Timár Bélához.

(Végiggondoltam, hogy kik is játszották Mókát Tímár Béla előtt. Az Ifjúsági Színházban az 50-es években Szabó Gyula volt Móka, ezt megelőzően a Nemzeti Színházban pedig Egri István.)

Magdó Hűvösvölgyi Ildikó volt, a két öreglányt Békés Itala és Nagy Anna játszotta. Ők láthatók a képen, no meg Kelemen Éva, aki Móka anyjának kis, de nagyon hálás, szép szerepét kapta.

A darabot 1973-ban mutatták be, innen- onnan 40 éve.

válasz erre
előzmény: eros #14

Sete | 2011. február 25. péntek, 23:00
"Holnaptól nem szeretlek" volt a címe úgy tudom annak a zenés rádiójátéknak,amelynek szerzőpárosa Viktor Máté - Huszár Erika . A főszereplő lányt Kovács Kati , barátját Tímár Béla alakította.
válasz erre

Sete | 2011. február 24. csütörtök, 01:05
A rendíthetetlen ólomkatona címszerepét is Ő énekelte a Bergendy együttes zenéjével. Partnerei: a Papírtáncosnő: Tarján Györgyi , az Ördög : Haumann Péter , a Mesélő: Bergendy István és a kórus: a  Bergendy együttes . Szerencsére a lemez megvan!
válasz erre

Trebitsch2 | 2009. augusztus 16. vasárnap, 13:52

Állítólag nagy illetlenség lesz ma este a magyar királyin. :))

LaughingCool

válasz erre

spagyi | 2008. november 24. hétfő, 19:52
Korabeli kártyanaptár az aktuális sikerfilm megjelölésével (1975).
válasz erre

panni1968 | 2007. október 22. hétfő, 13:27
Macskák, 1986
válasz erre

panni1968 | 2007. október 20. szombat, 12:57
Ma este a Filmmúzeumon Illetlenek magyar film.
válasz erre

iva | 2007. október 6. szombat, 05:01
"Hétfõn volna hatvan"... (MGP)
http://nol.hu/kultura/cikk/466827/
válasz erre

Taki | 2007. július 19. csütörtök, 13:57
Kedves Houdini!

A színészkönyvtár keresi a kapcsolatot Önnel, Önökkel, hogy elkészíthessük édesapjának "anyagát" oldalunkon, méltó emléket állítva mûvészetének. Küldtem egy privát levelet is, de válasz eleddig nem jött. Kérem, amennyiben szükségesnek tartja vegye fel a kapcsolatot a szineszkonyvtar@freemail.hu emailcímen velünk és ott adunk egy közvetlen elérést a részletek megbeszélése végett.
Üdvözlettel - fõszerk.
válasz erre
előzmény: #

M | 2007. július 18. szerda, 17:39
Gyermekkoromban Békéscsabán amikor óvodába jártam, volt egy idõsebb óvónõ aki egykori óvodásához,Tímár Bélushoz a késõbbi színmûvészhez hasonlított. Állítólag szerinte hasonlóan víselkedtünk. A sors fintora, hogy én késõbb egy ideig csak komolytalanul kacérkodtam a színpadi élet varázsával mint parodista, amit akkoriban természetesen még nem tettem. A figyelmem viszont így hamar Timár Béla munkássága felé terelõdött és megvallom lehet, hogy némi elfogultsággal de szerepeit követve rendkívûl színes egyéniségnek jó színésznek tartottam.Tudomásom szerint az egykori kollégái is nagyon kedvelték és kimondottan szerettek vele játszani.
válasz erre

LMS | 2007. július 12. csütörtök, 20:42
Több Shakespeare szerepben láttam Õt, sajnos csak tévéfelvételen. A Sok hûhóban Claudiot, az Othelloban Rodrigot, a Hamletben Horatiot, a Lóvátett lovagokban Bunkót játszotta, a Tévedések vígjátékában Kalocsay Miklóssal voltak ikertestvérek. Mindegyik elõadásban magával ragadott. Még ha kisebb szerepet játszott, akkor is oda kellett figyelni rá.
válasz erre

piafe | 2007. július 6. péntek, 19:38
Helló, Kedves Houdini!
Csak semmi elérzékenyülés ám! :)) Oké, tudom én, hogy könnyû errõl dumálni a magamfajta kívülállónak, és talán olyan sejtésem is lehet, hogy Te gyerekként élhetted meg édesapád elvesztését.
Figyelj csak! Arra gondoltam, ha esetleg lenne olyan személyes, családi emléked, történeted édesapáddal kapcsolatban, amely még talán publikus is, és szívesen megosztanád itt a topikban, kérlek, ne tartsd vissza magad! :))
Itt biztosan mindig van, lesz egy-két "hülye színházkedvelõ" :)), aki õszinte kíváncsisággal és érdeklõdéssel olvasna ilyeneket Tímár Béláról, a családjáról, vagy éppen a színházi szerepeirõl. Egy ilyen hülyét én is ismerek..., éppen most írja ezeket a sorokat édesapád topikjába! :))

Üdv

piafe
válasz erre

Houdini | 2007. július 6. péntek, 02:23
Hát csak annyit szeretnék, hogy én vagyok a legkisebb fia Timár Bélának és elérzékenyültem, annyi szépet és jót írtak, apuról. Ezt mindenesetre nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen szép emlékek maradtak meg Róla!
válasz erre

foglalt | 2007. április 4. szerda, 10:19
Mert Márton Andrással kevered.
válasz erre
előzmény: marta43 #18

arienne | 2007. március 28. szerda, 00:08
1967-68-ban a Békéscsabai Jókai színházban találkoztam Bélával.Kezdõ segédszínész volt.A "Kertész kutyája" c.darabban játszott.Emlékszem a szerepére.Annyira fiatal volt, aranyos,kedves, picit még esetlen kezdõ színészként.A szívembe zártam mint jó barátot, de más város, más színház, más társulat, többet nem találkoztunk.Megdöbbentett korai halála!Szép álmokat Béluska!
válasz erre

piafe | 2007. március 5. hétfő, 18:29
Belenéz ma este esetleg valaki a Filmmúzeum mûsorába? :)
válasz erre

piafe | 2006. november 2. csütörtök, 12:24
Nem..., az a "legkisebb ugrifülesként" is kedvelt ex amerikai magyar konzul volt! :))
válasz erre