Bérletek a Magyar Állami Operaházban

a témát nyitotta: Orsa | 2009. május 20. szerda, 15:56


új hozzászólás

#6

Piros_ | 2011. június 1. szerda, 00:01

Hajaj! De, miért is kellett csökkenteni az előadások/ bérletek számát?

 

      http://7ora7.hu/hirek/franko-tunde-nyilt-levele-az-operahaz-elmult-hat-honapjarol

 

 

válasz erre

#5

Piros_ | 2011. május 10. kedd, 12:58

Itt a bérletújítás ideje az új évadra!

Van 3-4-5-6-8 előadásra szóló jegy! Az árak, hát a drágábbtól a csillagos égig, de mi nem lett az?

Ami meglepett, az a v á l t o z ó n a p o k r a   szóló bérletek túlsúlya! Ennyi embernek mindegy, hogy a hét melyik napján megy színházba? Senkinek semmi előre kiszámítható programja nincs? Oldja meg, vagy fix napokra vásároljon, akkor is, ha más darabra vágyik? (Pár éve megváltozott a munkabeosztásom és a szerdai napokon estig kellett dolgoznom, amikorra pedig már hosszú ideje bérletem volt egy prózai színházba. Hát, a bérleti napokra mindig szabadnapot kértem. Aztán, finoman figyelmeztettek a mh-em, hogy hétvégén járjak színházba!)

Ami súlyosabb gond, hogy az eddig, szombat-vasárnap délelőttre szóló ifjúsági, kedvezményes árú bérletek is változó napokra kerültek! (Egyetlen egy, 3 balettra szóló, családi bérletet kivéve!) Pedig, ugye, egy alig tíz éves gyereket nem biztos, hogy az ember lánya hétköznap este is elviszi operát megszerettetni, amikor másnap reggel, iskolába kell menniük!

Biztos, nagyon bonyolult egy évre előre megszervezni a műsortervet, beosztani a művészeket, de erre, minden körülmények között kellett volna ügyelnie a főszervezőnek!

válasz erre

#4

Piros_ | 2009. november 2. hétfő, 17:26

Nem, 4 előadás lesz a bérleten.

Megoldodott a problémám! Felhívtam a Jegyirodát, lesz Bánffy-bérlet 8-án! Mielőtt feltették a listát a honlapra, nem ellenőrizték,  javítani fogják, - ígérték.

Azt hiszem, megnőtt a telefonforgalmuk a héten.

válasz erre
előzmény: iva #3

#3

iva | 2009. november 1. vasárnap, 21:21

Ez már valóságos bravúrja a Magyar Állami Operaháznak! De nem akarom elviccelni a problémát, mert tapasztalatból tudom, milyen kínos, ha az ember nem tud leülni az előre megváltott, tehát jogos helyére, mert arra más is jogot válthatott. De még csak tippem sincs arra, hogy ki tudná ezt a bravúrt felelősségteljesen tisztába tenni, hogy garantáltan ne kerülj abba a helyzetbe, hogy a nézőtéren derül ki, helyet foglalhatsz-e.

Egyébként, ha én a bérletek sorában a Bánffy-bérletre kattintok, mindössze két előadás (Balanchine-est, és Figaro házassága december 20-án) feltüntetését látom. Lehet, hogy már csak 2 előadásra szól egy bérlet?...

válasz erre
előzmény: Piros_ #2

#2

Piros_ | 2009. november 1. vasárnap, 20:19

A Bánffy-bérletemre azt nyomtatták, hogy a 2. előadás lesz 2009. november 8-án Verdi: Nabucco.

Az Operaház honlapján, a Műsorkalendáriumban pedig azt olvasom, hogy november 8-án Verdi: Nabucco lesz, de BÉRLETSZÜNETes az előadás.

Ha a honlap bérleteire keresek, akkor a Bánffy-bérlet 2. előadásának december 20-t jelöl, a Figarót. A nyomtatott bérletemen a dec. 20-i Figaro már a 3. előadás.

Most nem tudom, november 8-án mehetek Bánffy-bérlettel, vagy nem?

válasz erre

#1

Piros_ | 2009. május 23. szombat, 11:46
Az Opera-honlapján a Bérletújítés-Bérletek- Jegymesterbe került át a lista. Rákattanni a kiválasztott bérletcímre, - és mutatja milyen darabok lesznek azon és mikor!
válasz erre

témaindító

Orsa | 2009. május 20. szerda, 18:06

Majdnem 40-féle bérlet indul a 2009-2010-es évadban. Lesz gyerekeknek, nyugdíjasoknak olcsóbb is.

Vasárnap az opera.hu-n végigböngésztem, kijjegyzeteltem a nekem megfelelőket. De jaj, 2 nap múlva már nincs fenn a kínálat az Opera honlapján! (Vagy én vagyok béna?) Hol olvasható a pontos bérlet-lista, a majd rajtuk látható darabcímekkel?

 

válasz erre