facebook
twitter
rss

2012. május 17., csütörtök - születésnapok: Cser Miklós, Csombor Teréz, Haumann Péter, Holl István, Szávai Viktória

W. A. Mozart: A varázsfuvola

a témát nyitotta: FruSHEna | 2004. március 26. péntek, 02:00

új hozzászólás

Áfonyka | 2011. január 25. kedd, 17:42

OFF: Gál Gabi februárban énekel a Figaroban

de hogy ON is legyek: többször láttam a Vígben, egy ember (D.Csaba) kivételével mindig másokkal és azt kell mondanom, nagyon szélsőséges a színvonal. van, hogy a színpadon állók megmentik a rendezés hiányosságaiból/hibáiból adódó rossz érzést, de bizony olyan is előfordult, hogy nagyon szenvedtem.

válasz erre

FruSHEna | 2010. február 8. hétfő, 19:29

Én februárban megyek, kíváncsian és félve várom Mozart remekét!

válasz erre

fourjack | 2009. december 30. szerda, 21:24
Láttam már vidámabb, játékosabb előadást is, és valóban, ez a színpadravitel nem éppen gyerekműfaj, egy komorabb valóságról szólt, mint az eredeti mű, de azért voltak benne élvezhető részek, a zene és ének mindenképpen ütős, és a díszlet meg minden változásnál egy újabb megoldandó rejtvény: milyen irányból, milyen szögből látjuk épp a bűvos kockát (szobát), melyben a főhősök élik életüket. Ugyanakkor volt egy kislány, aki végignevette mellettem az egészet, gondolom már jól ismerte a Varázsfuvolát és ezért tudott élesben és érzékenyen reagálni, és venni olyan poénokat, amelyekhez még nekem sem volt kiskanalam... A másik probléma az lehet, hogy minden szerepre 4-5 színész, illetve énekes jut, így elég lassan tud majd összerázódni a gárda...
válasz erre

Patrik | 2007. október 2. kedd, 16:38
Megnéztem múlt héten szerdán A varázsfuvolát. Nos, nem mondhatnám, hogy tetszett:( Daróczi Tamás (Tamino) le sem vette a szemét a karvezetõrõl, szinte már zavaró volt a játéka, nem is értem. . . Hertelendy Rita (Az Éj királynõje) roppant vérszegényet alakított. Itt-ott kiénekelt szép magas hangokat, de semmi "éj királynõjeszerûség" nincs benne. A hangja nagyon vékony erre a szerepre.
De hogy ne csak hurrogjak, Papageno, és a 3 hölgy megmentette az elõadást. Bakonyi Anikó, és Meláth Andrea most is megcsillogtatták a bennük lévõ gyémántot. Nekik kijár a BRAVO!
válasz erre

Patrik | 2007. szeptember 3. hétfő, 13:30
Ki jön 26-án a Tháliába fuvolázni? :)
válasz erre

iva | 2007. február 8. csütörtök, 08:28
Mit értesz "korhû" alatt A varázsfuvola esetében, kedves FruSHEna? Ez egy mesejáték, amely a mesebeli idõkben játszódik. Itt legfeljebb az elõadás világához kell hûnek lenniük a jelmezeknek.
OFF: Értem persze, hogy ez nem kérdés, csak egy zacskó törött bors nekem, aki nemegyszer reklamálom a korhûség által hiteles látványt. A nürnbergi mesterdalnokok címe pontosan jelzi, hol játszódik az opera, attól egy városnyira sem lehet tágítani. Történik a XVI. század közepe táján, amitõl azért nem lehet eltérni, mert az opera központi alakja, Hans Sachs, konkrét korban létezõ személy volt. A Jenufa Morvaországban játszódik, ez nemcsak szerzõi utasítás, hanem a mû népzenei motívumainak vonzata is. Az alaptörténet ötletét egy 1900 körül megtörtént, botrányos eset adta. Mindennek tetejébe A nürnbergi... alapjában véve optimista hangvételû dalmû, a Jenufa sötét sorsdráma; Eva Pogner és Jenufa alakjában pedig nincs semmi hasonlatos. Hát ezért nem örültem annak, amikor megláttam, hogy Éva jelmeze olyan forma- és stílusjegyeket mutatott, mint Jenufa menyasszonyi ruhája.
ON: Az SZFE elõadásával átvonulok az Ajánló...-ban "A varázsfuvola - SZFE - Merlin Színház (Színházterem)" címmel nyitott topicba: http://www.szinhaz.hu/index.php?id=27&forumid=9978
válasz erre
előzmény: FruSHEna #244

FruSHEna | 2007. január 27. szombat, 10:00
"sajátos változatára készülnek"

Csak nem korhû jelmezekkel és rendezéssel? :)
válasz erre
előzmény: iva #243

iva | 2007. január 27. szombat, 05:27
Aki a Színmûvészeti Egyetemen, a Jordán-Lukáts osztály által bemutatott Poppea megkoronázásának ötletét és kivitelezését kifogásolta, valószínûleg nem fog lelkesedni azért, hogy az SZFE hallgatói - ezúttal a zenés színész osztály végzõsei - A varázsfuvolának egy sajátos változatára készülnek, Schikaneder és Mozart mûve alapján. Ennél többet nem mondok, mert nem tudok az ötletrõl, elõzetesen nem is érdemes: aki Mozart-rajongó, annak megér egy kalandot az SZFE és a Merlin Színház közös produkciója, február 7-én és 8-án 20:00 órakor a Merlin Színházban.
válasz erre

iva | 2007. január 27. szombat, 05:26

iva | 2007. január 27. szombat, 05:18
Megfeledkeztél a jelentésrõl, kedves Robesz.
"Varázsfuvi"? Majdnem olyan rosszul hangzik, mint a "ravi", amit a temetõben emlegettek.
válasz erre
előzmény: Robesz #237

iva | 2007. január 27. szombat, 05:15
Nem basszus: koloratúrszoprán!
válasz erre
előzmény: pocimaci #233

FruSHEna | 2007. január 19. péntek, 10:31
A két ária elénekelve, NATALIE DESSAY tolmácsolásában :

""O Zittre Nicht"

http://www.youtube.com/watch?v=d1ODbDKmSEc

"Der Hölle Rache"

http://www.youtube.com/watch?v=02yf6RHIQjQ
válasz erre
előzmény: Mirrke #238

Mirrke | 2007. január 14. vasárnap, 17:12
Sziasztok!!!
Könyörgöm ha valakinek megvan az éjkirálynõ ária szövege küldje el nekem a mirrke@freemail.hu címre!!!EZER köszönet!!!!!!
válasz erre

Robesz | 2006. november 28. kedd, 22:47
Szombaton Varázsfuvi! Majd adom a jelentést, hogy mi volt...!:)
válasz erre

heptatloon | 2006. november 10. péntek, 22:32
Ki látta a kolozsváriak játékát?
válasz erre

pocimaci | 2006. szeptember 13. szerda, 12:43
Ja nem, mert a jelolt mezzo, nem szopran. :( Na mindegy, azert ha hallotok valamit mezzoszopran szerepre, szoljatok. :)
válasz erre
előzmény: pocimaci #233

pocimaci | 2006. szeptember 13. szerda, 12:08
Es a harom ifju hogy tetszett? ;)
válasz erre
előzmény: kiliya #230

pocimaci | 2006. szeptember 13. szerda, 11:46
Basszus, keson olvastam, mar biztos talaltak, pedig lenne egy tokeletes jelolt. :)
válasz erre
előzmény: iva #232

iva | 2006. június 28. szerda, 03:10

pocimaci | 2006. június 26. hétfő, 09:44
Látta valaki a 24-ei eloadast a Margitszigeten? Kapcsolódó cikk: Varázsfuvola http://www.szinhaz.hu/index.php?id=27&cid=16294
válasz erre