facebook
twitter
rss

2012. május 17., csütörtök - születésnapok: Cser Miklós, Csombor Teréz, Haumann Péter, Holl István, Szávai Viktória

A rosszul õrzött lány

a témát nyitotta: Kakti | 2005. február 17. csütörtök, 02:00

új hozzászólás

pocok5 | 2011. február 1. kedd, 14:13
Óriási élmény volt szombaton. Bár meglehetősen közömbösen ültem be, nem tudtam, mit várjak.De annál fogékonyabb lettem az első taktusoktól kezdve. Gyönyörű, és egyben humoros előadás, a táncok pedig lenyűgözőek. Különösen Simone táncai, és játéka pazar.Kár, hogy nem játsszák már ebben az évadban.
válasz erre

FruSHEna | 2005. február 24. csütörtök, 01:24
Anyegin-ben és a Dohnányi-balettest mûben nagyon jó! Utóbbit idén nem is jáCCák!
válasz erre
előzmény: #

Kakti | 2005. február 22. kedd, 17:03
Igazad van! És én sem mondtam, hogy rossz táncos. Csak nem kéne ennyit magára vállalnia! Tudod: sok bába közt elvész a gyerek! Annyi mindenben vállal már feladatot, hogy szerintem az néha a minõség rovására mehet! Az erõltetettségét abban éreztem, hogy egy-egy ugrás vagy forgás elõtt annyira nyilvánvaló és hosszú a rákészülés, hogy elõre látni, mi jön! És ez - szerintem - nem jó!
válasz erre

FruSHEna | 2005. február 21. hétfő, 23:52
Pedig Nagy Zoli jó! Én sokmindenben láttam és remek táncosnak tartom!
válasz erre

Kakti | 2005. február 21. hétfő, 16:28
Hát tegnap láttam a rosszul õrzöttet! Nem volt annyira rossz! Radina Dace és Szakály György szuperek voltak! Ifj.Nagy Zoltánról inkább nem beszélnék... Kicsit eröltetettnek éreztem.
válasz erre

FruSHEna | 2005. február 20. vasárnap, 19:37
Köszi Iva! Már én is tájékozódtam!
válasz erre

iva | 2005. február 20. vasárnap, 03:36
Jelenleg már mûködik, és a Coppéliák szereposztását kivételesen közlik.
válasz erre

rjamb | 2005. február 18. péntek, 12:19
Hanyadikán mész Coppéliára? Március 4., 5.-én a Solymosi lesz a fõszereplõ! Ha minden igaz a Kováts Gergely Csanád lesz Coppélius! Anyegint viszont rosszul írtam április 2.-án és 10.-én lesz a Tamás!
válasz erre

veltvalo | 2005. február 18. péntek, 11:17
Anyegint nem láttam, feltétlen megnézem. Mayerlinget láttam, és nagyon tetszett, fõleg a legvége. Rettenetesen megrázott az utolsó jelenet, hála a koreográfusnak. Iszonyúan egyszerû, és ettõl borzalmas egy baletten belül. Szóval én is ajánlom mindenkinek!!!!
válasz erre
előzmény: rjamb #4

FruSHEna | 2005. február 18. péntek, 10:01
Most második napja az Opera honlapjára sem lehet felmenni! Talán frissítenek!
válasz erre
előzmény: Kakti #8

Kakti | 2005. február 18. péntek, 09:01
Ezeket én is megnézném, de - bár ki van írva mûsorba - márciusban nem lesz Mayerling!!! Így bízzon az ember a honlapok frissítésében!
válasz erre

Kakti | 2005. február 18. péntek, 09:00
Köszönöm! Én is tisztában vagyok vele, hogy az utolsó pillanatig minden változhat! Azért nem most kezdem a színházbajárást! Sõt! De szeretem azért tudni, hogy mire számíthatok - legalább hozzávetõlegesen! Minden esetre mégegyszer köszönöm!
válasz erre

iva | 2005. február 18. péntek, 02:50
Úgy látom, nem válaszoltak még Neked. A Pesti Mûsor szerint a vasárnapi elõadáson:
"Simone mama - Szakály György; Lise - Radina Dace; Colas - ifj. Nagy Zoltán; Thomas gazda - Erényi Béla; Alain, a fia - Nagyszentpéteri Miklós; Kakas - Kováts Gergely Csanád; A falusi jegyzõ - Tóth Richárd; A jegyzõ írnoka - Várkonyi Zoltán. Rendezte: Sir Frederick Ashton. Ferdinand Hérold zenéjét átdolgozta: John Lanchbery. A szövegét Jean Dauberval nyomán írta, a koreográfiát tervezte és Díszlet: Forray Gábor. Jelmez: Márk Tivadar. Simone, a gazdag falusi özvegyasszony Thomas szõlõsgazda fiának, Alainnek szánja lányát. Lise azonban a szegény Colasbe szerelmes. Az anya igyekszik útját állni találkozásaiknak és sietteti a leánykérést. A karmester neve is hozzátartozna a színlaphoz, de arra már nem futja a PM igényességébõl. Igazad van abban, hogy az Operaház portálja "vicces" (kár, hogy rossz viccrõl van szó), a balettek szereposztásával különösen mostohán bánnak. De meg kell jegyeznem, minden elõrejelzéshez képest lehet számítani változásra, biztos csak akkor lehetsz benne, amikor a táncos kilépett a színpadra."
válasz erre

FruSHEna | 2005. február 18. péntek, 00:48
Csak beköszönök! :))) Én is szeretném majd megnézni, de a jóisten sem tudja, hogy mikor jutok el balettre! Coppélia-t is néznék, Mayerling-et is Malrancosra megyek márciusban.
válasz erre

rjamb | 2005. február 17. csütörtök, 22:54
Akkor ajánlom figyelmedbe az Anyegint, vagy a Mayerlinget! Sajnos ebbe az évadba a Solymosi Tomi nem fog Rudolfot táncolni, de Anyegin lesz kétszer is azt hiszem! feltétlen nézd meg vele, hihetetlen amit mûvelnek a színpadon a Hágai Katival(Tatjana)! Azt hiszem április 1. és 10.-én táncolja a Tomi!
válasz erre

veltvalo | 2005. február 17. csütörtök, 13:57
Én is Fülöp Viktorral láttam az Erkel Színházban. Remek mûvész volt. Nekem a Bahcsiszeraji szökõkút, a Spartacus, a Rómeó és Júlia, Fából faragott királyfi, vagy a Csodálatpos mandarin sokkal jobban tetszett. Szeretem, ha egy balett nem viccelõdik, hanem egy drámai vagy lírai történetet mesél el. Nekem a vígbalett hihetetlenül unalmas. A Rosszul õprzött lány még ráadásul hosszú is volt. De minden embernek más az izlése.
válasz erre
előzmény: Kakti #2

Kakti | 2005. február 17. csütörtök, 13:45
Gyerekkoromban a tévében én is láttam Fülöp VIktorral, és nekem nagyon tetszett. Én szeretem a baletteket (általában mindet, kivéve a túl modernet). És nagyon kíváncsi vagyok, kik és hogyan táncolják most! De az Operaház honlapja elég vicces!
válasz erre

veltvalo | 2005. február 17. csütörtök, 13:01
Kíváncsi leszek a véleményedre. Én gyerekkoromban láttam. Imádom a baletteket. Ez volt az egyetlen, amit halálosan untam. Nem szeretem a víg balettet. (mondjuk a vígoperákat sem különösen)Folyton az órámat néztem. (Vagy esetleg láttad már korábban?)
válasz erre

témaindító

Kakti | 2005. február 17. csütörtök, 11:59
Sziasztok! Egy gyors segítség kellen! Sehol nem találom a Rosszul õrzött lány szereposztásást, pedig vasárnap megyek megnézni, és érdekelne, hogy mit és kit fogok látni! Tud valaki segíteni?
válasz erre