facebook
twitter
rss

2012. május 17., csütörtök - születésnapok: Cser Miklós, Csombor Teréz, Haumann Péter, Holl István, Szávai Viktória

Pozsgai Zsolt

a témát nyitotta: ee | 2003. október 14. kedd, 02:00

új hozzászólás

bogen | 2011. november 10. csütörtök, 17:02

Most valójában ki vezeti majd a színházat? Dörner györgy hallgat, ha megszólal nagyon nem szimpi és butaságokat beszél. Csurka István itt-ott csak gyalázkodik, mint egy elszabadult őrült. Ön hajtogatja a szép közhelyeket, de legalább fogalmazni tud. Netán lesz egy negyedik nevető ember? Kombináció: Eperjes Károly. El van cseszve ez az egész.

válasz erre
előzmény: kagy #201

kagy | 2011. november 2. szerda, 13:06

Kedves Pozsgai Zsolt!

Kérem, legyen szíves, közzétenni a véleményét leendő munkatársa, Csurka István

Ascher Café  című írásáról.
Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy mennyiben ért egyet a cikkben leírtakkal?

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel.

http://szinhaz.hu/szinhazi-hirek/42636-csurka-istvan-ascher-cafe-cimmel-irt

válasz erre
1 hozzászólás

kagy | 2011. október 27. csütörtök, 08:58

Egy az egyben átvette a mai vezető politkusok "érvelési " technikáját.

Ha bármiről a vélmeényét kérdezik hirtelen kiderül, hogy neki ahhoz nincs köze, ő csak ...megvédi a színházat, mint Selemczi Gabriella a nyugdíjakat.

válasz erre
előzmény: binker #199

binker | 2011. október 27. csütörtök, 08:42

Magamban írogatok,de legalább teljes egyetértésben! Ez is jelent valamit kedves Pozsgai.Nos olvasván a beszélgetést Tamással,úgy tűnik mintha leépült volna szellemileg,vagy ami még rosszabb,hogy nem!

Mint a kigyó/nem szívesen alázom ezt a nemes állatot/csúszik ki a válaszok elől

Szinvonaltalan hablatyolás,semmi felelősség,semmi értelem.Így természetesen nem történik párbeszéd és Tamás is méltatlan helyzetbe kerül. Már-már pozsgai

szintű az a mondata,hogy nem olvashat el minden darabok! Ezt a "beszélgetést" nem lett vón szabad létrehozni!

Nem tudom mi lesz magával kedves Zsolt.de, hogy mi lett az jól látható!

válasz erre
1 hozzászólás

binker | 2011. október 23. vasárnap, 15:25

Elkezdődött!! Nos Pozsgai úrnak ,még csak fel sem merült a neve a

tüntetésen! Csur ellenség,Dörner ellenfél,Pozsgai seholsem.

Ebből már végképp nem lészen Parnasszus!

Legföllebb egy kitüntető cím: Szóra Sem Érdemes Művész!

Milyen jó lenne előbb tízig számolni!

válasz erre

binker | 2011. október 22. szombat, 11:23

Többektől hallom,hogy nem lehet a Pozsgaival normálisan beszélni. Bekapta

a zablát és fékezhetetlenül rohan. Hogy hová? Ez sajnos látható.

A Csur továbbra is kapja majd a nyugdijját +a többi nem kevés jövedelmét.

Dörnert változatlanul hívni fogja aki eddig is. Pozsgai fogja elvinni a balhét!

Mindíg a kicsi! Na akkor jön az ébredés. Addig is szép álmokat !

válasz erre

bogen | 2011. október 21. péntek, 09:46

Eddig becsültem néhány munkáját. Most már nem. Amennyiben tényleg bevállata ehhez a két összevisszafejű emberhez való csatlakozást, úgy csalódtam önben. Mostanában egyre többet csúsztat és hazudozik, sőt a HírTVben még fenyegetőzik is. Márta István mondta jól: gyűlöletből nem lehet színházat csinálni. Igaza van. sajnálom önt.

válasz erre
előzmény: binker #195

binker | 2011. október 18. kedd, 19:49

Attól tartok,hogy Pozsgai az Echó TV beli megnyilvánulásával elvesztette

eddigi szüzességét a politikában. Pedig erre kényesen vigyázott. A vágyai

rossz irányba vitték. Most lefeküdt az első jött-mentel! Igaz,hogy a nagy szerelem,

hogy a babérkoszorúsok között legyen,nem jött össze.

,de ez nem az ő hibája volt. Azok alázták folyamatosan!

Na de ezért vérbajt kapni?? Megérte? Sajnálom!

Keresse fel orvosát,gyógyszerészét!!!!!!!

válasz erre
1 hozzászólás

kagy | 2011. október 18. kedd, 15:12

köpönyegforgatásLaughing

válasz erre
előzmény: kagy #193

kagy | 2011. október 18. kedd, 15:12

http://szinhaz.hu/szinhazi-hirek/42478-pozsgai-zsolt-valasza-marta-istvannak

"Kétségtelen, hogy értekeztünk az utóbbi hetekben például Szabó Dezső ELSODORT FALU c. regényének színpadi adaptációjáról, amit Te az új igazgató kinevezése előtti napokban vártalanul és hirtelen elővettél. De ez se gond, Ascher Tamástól tudom, hogy ők is gondolkoztak ezen mű bemutatásán. Fordul a világ, jól van."

Jól értem, hogy köpönyegfordukással vádolja Márta Istvánt?

válasz erre
1 hozzászólás

Richelieu | 2011. október 11. kedd, 20:22

Normál körülmények között igazat adnék neked. A politikát nem volna szabad behozni a színház falai közé. Azonban jelzem, ezt nem a tiltakozók, elhatárolódok tették meg, hanem maga a politika. Amikor van egy szakmai zsűri, amelynek 4:0-ás arányú döntését (A Dörner mellett szavazó két ember a hattagú bizottságban ugyanis mindketten a Városháza delegáltja volt.) teljesen felülírja a főpolgármester, akkor baj van. Joga éppen van hozzá, csak nem túl etikus.

Hasonló a helyzet a József Attila Színház esetében is. Ott - emlékezz - a szakmai zsűriben a mi igazgatónk, Őze Áron is ott volt. Sajnos, ott is a szakmai zsűri ajánlása ellenére lett Nemcsák az igazgató.

Visszatérve az Új Színházhoz: s miután a pesti színházak vezetői nyílt levélben kérték a főpolgármestert, változtassa meg döntését, a főpolgármester ezt pökhendi módon kikérte magának. 

Itt többről van szó mint arról, ki a tehetséges, s ki kit szeret jobban. Dörner is jó színész, jó rendező. De nyakig belemászott a politikába, s ráadásul olyan erőket támogatott, s most a színházba is olyan személyt hoz magával, akivel demokratikus érzelmű ember nem vállalhat semmilyen közösséget. Egy igazi demokrata ilyenkor úgy tiltakozik, hogy elmegy tüntetni a színház elé, és/vagy a színház ajtaján be nem teszi a lábát addig, amíg ott ordas eszméket valló öregember az intendáns. (Aki nem mellesleg egy parlamenten kívüli párt elnöke. Kicsit se összeférhetetlen...)

Szóval, mondom, szerintem többről szól ez a történet. A fentiekben nem kívántam Pozsgait minősíteni, mert sajnos én kimaradtam mind az Astrikból, mind a Farkasasszonyból... Ámbátor, valamiért Őzééknek sincs már rá szüksége...

válasz erre

andi. | 2011. október 11. kedd, 18:15

Biztosan így van, de engem a színházban kizárólag csak az érdekel, hogy amit a színpadon látok, az tetszik vagy nem. Hogy ki melyik oldalon áll, egyáltalán nem érdekel! Pozsgai darabjai pedig nagyon jók. Nem ordenáré gagyi, amivel mostanában  több színházban is találkoztam. Olyan poénokon kellene nevetni, hogy felfordul a gyomrom. Hogy is lehetne ezeket egy napon említeni pl. az Asztrikkal? Szóval, én a jó darabokért szurkolok, ha itt, akkor az Új Színházban.

válasz erre
előzmény: Richelieu #190

Richelieu | 2011. október 11. kedd, 18:05

Másról szól ez, Andi! 

A színházi világ megerőszakolásáról, egy szakmailag teljesen elvetett, politiaki döntéssel mégiscsak áterőltetett pályázatról, s a félelemről, hogy egy nívós, komoly hazai és nemzetközi tekintélynek örvendő igazgatót most egy zavaros eszmékben hívő ember vált majd a direktori székben.

Dörnerről szól ez, s Csurkáról. S arról, hogy e nagy s jogos felháborodás közepette szabad-e nekik segítő jobbot adni. Jó, persze, Pozsgai barátságból vállalta el a Dörner által rábízott feladatot, de mégis, ennek a történetnek így összességében nagyon rossz íze van. 

válasz erre
1 hozzászólás

andi. | 2011. október 11. kedd, 17:37

Szenzációs munkái voltak a Magyar Színházban: Boldog Asztrik küldetése, Szeretlek, fény, aztán a Farkasasszony, amit nem ő írt, de ő rendezett. Ha ezt a vonalat viszi tovább, én benevezek a darabjaira! Sok sikert!

válasz erre

kagy | 2011. október 11. kedd, 16:31

Ezzel a gyerekesen dacos szöveggel színdarabot lehetne indítani. Laughing

A címe lehetne: A mellőzött

"Kedves Tamás,

tizenöt évvel ezelőtt B. M. művésznő szerette volna egy darabomat bevinni a Katonába. Azt mondták, hogy a dilettáns Pozsgai nem kell, el sem olvassák. Soha nem köteleztem el magam politikai ideológiák mellett. Viszont kerestem a kapcsolatot a magyar színházi élet Hozzád hasonló, minőségi képviselőivel. Csak arculcsapást, lekicsinylést kaptam. Tudom, milyen összefüggésben kerül nevem szóba a Színi Egyetemen, a veszprémi főiskola színházi tanszékén az előadásokon, vagy éppen Szombathelyen. Nyolcvankét hittel megírt darabomat mutatták be, ebből a nagyobbik részt teljes szívemmel vállalom. Megfordultam rendezőként Európában több helyen, darabjaimat tizenkét nyelven játszották és játsszák. Csak itthon kellett elviselnem a pestises érzését azokban a körökben, ahol Te személyed is mérvadó. Egyetlen művemet nem néztétek meg. Cserbenhagytatok. Most nem érzem jól magam, és az átpolitizált színházakban nem látok értékelhető művészi minőséget. Ez a rendszer is kivet magából tehát. Dörner viszont barátom. Rendeztem őt filmen, színházban, soha nem politizált velem. És másfajta embernek ismerem, mint Te, mint Ti. Ő azért hív, hogy a szakmai oldalt erősítsem, amit nyilván te bennem nem ismersz el. De ez már mellékes. Tudod, nagyon sok örömöm volt ennek ellenére az eddigi pályámon. Nem tudtátok elrontani az egészet, bár meglehetősen erőszakos törekvés volt rá.

Vannak nemzeti érzelmeim, ez kétségtelen. Ezt jelenti nagyapám falusi szilvása, vagy a helyi  templom csöndes lehellete imádkozás közben. És ehhez jön a magyar történelem iránti olthatatlan érdeklődésem, ami megjelenik műveimben, és már a témafelvetésekben is megkaptam azt a jelzőt, amelynek leírásától óva intelek.

Az Új Színházban jó színészek vannak. Öröm lesz nekik évadműsort összeállítani. Te ne tudnád, mennyire erős a színház, és mennyire képes legyűrni az át nem gondolt szándékokat? Kiveti magából a hazugságot. És ez így lesz most is. Ne aggódj.

Eddig hat darabot vittem be a Katonába, szép levéllel, Neked címezve. Soha nem válaszoltál. Látod, most én válaszolok. Mert tudom, mit érsz, és mit jelentesz a szakmának itthon és a nagyvilágban. De a véleményem a dologról nem változik. És ha addig nem fojtjátok meg ezt a szándékot, örömmel dolgozom az új helyen. Valamennyiünkért. És most a magyar színházi szerzők nyomdokain. Akkora baj ez? Miért féltek ettől? Nem gondolom, hogy a magyar színházi életnek egyszínűnek kell lennie. Ez a törekvés csak gazdagít.

Találkozzunk majd valamelyik előadáson. A legnagyobb örömmel hallgatom meg utána véleményed.

Üdvözöl,

Pozsgai Zsolt"'

http://szinhaz.hu/szinhazi-hirek/42366-uj-szinhaz-ugy-pozsgai-zsolt-valasza-ascher-tamasnak

válasz erre

CC | 2009. november 30. hétfő, 13:17

SZÍN-TÉR
.darabokra szedett darabok.
.írói szándékok a színfalak előtt és mögött.

2009. december 1-jén, kedden, 17 órakor
műhelybeszélgetés a Magyar Írószövetség klubtermében.
(1062 Budapest, Bajza u. 18. Telefon: 322-8840)

A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház "Móricz 2009" című
három új, magyar egyfelvonásosa kapcsán vendégeink lesznek a művek szerzői
Forgách András
Pozsgai Zsolt
Tasnádi István,

valamint Móricz Zsigmond, Ady Endre és Elefánt Olga, azaz
Nagyidai Gergő, Balogh Gábor és Jenei Judit színművészek.

A beszélgetést Darvasi Ferenc és Hanti Krisztina kritikusok vezetik.

A belépés ingyenes.

válasz erre
előzmény: CC #186

CC | 2009. november 30. hétfő, 03:02

NAPLÓPÓK az Írószövetségben

A nyíregyházi színház a vendég a Magyar Írószövetség klubjában, a Bajza utcában december 1-jén, délután öt órakor. A három egyfelvonásos szerzői - Tasnádi István és Forgách András és személyem beszélünk a darabokról, egymásról, meg mindenről, ami az előadás körül van. Közben a Naplópók c. művemből adnak elő részleteket  a nyíregyházi előadás színészei, érdemes arra nézni elsején.

http://www.pozsgai.com/naplo/

válasz erre

phoenix | 2009. október 7. szerda, 08:26
A Családi ágy,Zsolt által rendezett című darab premierje október 10.-én lesz a Komédiumban.Remek darab.
válasz erre
előzmény: phoenix #184

phoenix | 2009. május 20. szerda, 17:00
Komédium Színház 2009. május 27. szerda 18,00 EGY HÁZ EMLÉKEI Rendezte: Zsigmond Dezső Forgatókönyv: Pozsgai Zsolt Szereplők: Rajhona Ádám, Nagy Mari, Botos Éva, Nagy – Kálózy Eszter, Gáspár Tibor, Sinkovits – Vitay András, Söptei Andrea A jómódú kisvárosi polgárcsalád fiát a család kitagadta. Végső megoldásként megnősül és temetkezési vállalkozást nyit. Szükség van az üzletre, mert hamarosan hét gyermekük születik. Hamarosan egy vándorszínésznővel elhagyja a családját, így az asszony kénytelen egyedül helytállni. Ám az apa hamarosan hazatér, és konkurens üzletet alapít. A vetítésen és az azt követő beszélgetésen részt vesz a rendező és néhány szereplő. Moderátor: Kun Zsuzsanna Részvételi díj: 1 200Ft 1054 Budapest, Tüköry u.5. www.komedium-szinhaz.hu
válasz erre
előzmény: phoenix #183

phoenix | 2009. február 13. péntek, 15:31