Operett


 • Münchenben keződött a 100 éves Csárdáskirálynő turnéja

  Münchenben keződött a 100 éves Csárdáskirálynő turnéja

  Sikerrel mutatkozott be június 10-én Münchenben Kálmán Imre legismertebb operettje, A Csárdáskirálynő. A 100 éves operett jubileumi turnéjának méltó nyitó helyszíne volt a német nagyváros, ahol vastaps fogadta az Operettszínház társulatát és Kero rendezését. »
 • Zsótér Sándor az Operettben

  Zsótér Sándor az Operettben

  A Miskolci Operafesztivállal együttműködésben mutatta be az Operettszínház Zsótér Sándor rendezésében az Egy anya történetét június 12-én a Miskolci Nemzeti Színházban. A  darab ősztől a Zeneakadémián lesz látható. »
 • Miskolcon mutatták be Eisemann Mihály operettjét

  Miskolcon mutatták be Eisemann Mihály operettjét

  A hétvégén a Miskolci Nemzeti Színházban láthatta a közönség az Egy csók és más semmi című zenés komédiát, melyet Szőcs Artur rendezésében júniusban még két alkalommal, 26-án és 27-én tűznek műsorra. »
 • Májusban két jubileumot is ünnepeltek az Operettben

  Májusban két jubileumot is ünnepeltek az Operettben

  A társulat a 600. A Szépség és a Szörnyetegre, majd a 150. Csókos asszonyra is koccinthatott. »
 • Jön a 3. Palotakoncert - Csárdáskirálynő-ünnepet tartanak

  Jön a 3. Palotakoncert - Csárdáskirálynő-ünnepet tartanak

  Augusztusban 3. alkalommal rendezik meg a Budavári Palotakoncertet, amelynek középpontjában az idén 100 éves Kálmán-operett, A Csárdáskirálynő áll. »
 • Az Ikercsillagok Évére készül az Operettszínház

  Az Ikercsillagok Évére készül az Operettszínház

  A Budapesti Operettszínház bejelentette a 2015/16-os évad műsortervét. Az egykori Moulin Rouge-ban tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az Ikercsillagok Évében a Marie Antoinette, a Virágot Algernonnak, a Sybill, az Egy anya története, a Nők az idegösszeomlás szélén és A chicagói hercegnő című előadások bemutatója mellett hazai és külföldi vendégszereplések is várhatóak. »
 • "Lélekrajz, áradó muzsikával" – Sopronban a Csárdáskirálynő

  "Lélekrajz, áradó muzsikával" – Sopronban a Csárdáskirálynő

  Május 16-án mutatják be a Soproni Petőfi Színházban Halasi Imre rendezésében a Csárdáskirálynőt. Kálmán Imre operettje kedvéért a színház egykori igazgatója, Mikó István is visszatér Sopronba. »
 • "Örök mániám a szeretet” - Interjú Felföldi Anikóval

  "Örök mániám a szeretet” - Interjú Felföldi Anikóval

  "A színpadon tudni kell megőrizni a méltóságot, a színpadon kívül pedig az emberséget" – vallja az Operettszínház örökifjú művésznője, a hazai musical játszás nagyasszonya, a mindig mosolygós, energiát sugárzó Felföldi Anikó, aki a napokban ünnepelte születésnapját. »
 • "Nem is tudok énekelni, csak jó hangom van" - Interjú Földes Tamással

  "Nem is tudok énekelni, csak jó hangom van" - Interjú Földes Tamással

  Április 27. és május 4. között rendezi meg az Átrium Film-Színház a Parasztopera Fesztivált, amelyre meghívást kapott a Budapesti Operettszínház produkciója is. Az egykori vizsgaelőadás rendezőjével Spilák Klára beszélgetett. »