Operett


 • Bodor Johanna lett az Operettszínház tánctársulatának vezetője

  Bodor Johanna lett az Operettszínház tánctársulatának vezetője

  A 2016/17-es évadtól Bodor Johanna irányítja a Budapesti Operettszínház 54 tagú tánctársulatát. Az igen és nem közötti vívódásáról, balett igazgatói feladatairól, a jó színpadi koreográfiáról, a legendás Szegedi Balettről mesélt és szóba került az is, mit gondol az alkalmazott táncművészetről. »
 • Kero: "Minden jó zenés színházi produkció gondolati kaland"

  Kero: "Minden jó zenés színházi produkció gondolati kaland"

  Kerényi Miklós Gábort, a Budapesti Operettszínház művészeti vezetőjét a zenés színház újabb és újabb történelmi témájú bemutatóiról, és a Marie Antoinette-tel elindított rendhagyó órákról is kérdezte a Fidelio. »
 • Két produkcióval vendégszerepel az Operettszínház a POSZT-on

  Két produkcióval vendégszerepel az Operettszínház a POSZT-on

  A POSZT történetében első alkalommal Pécsre látogató társulat nagyszabású operettgálával tiszteleg a fesztivál előtt június 16-án 19 órakor a Kodály Központban, június 15-én pedig a Virágot Algernonnak látható a Zsolnay negyedben. »
 • "Rendhagyó előadás született" - Fischl Mónika A chicagói hercegnőről

  "Rendhagyó előadás született" - Fischl Mónika A chicagói hercegnőről

  A chicagói hercegnő méltatlanul elfeledett darabja a hazai operettirodalomnak és Kálmán Imre igen gazdag életművének. A Budapesti Operettszínházban a darab premierjét idén tavasszal tartották, a címszerepet játszó Fischl Mónikával készült interjú. Lapszemle. »
 • Az Operett ajánlata a foci eb idejére

  Az Operett ajánlata a foci eb idejére

  A Budapesti Operettszínház különleges akcióval készül a héten startoló foci eb-re. Elsősroban a női nézőkre fókuszál a promóció. »
 • 15 év az Operett kötelékében - 60 éves Lőcsei Jenő koreográfus

  15 év az Operett kötelékében - 60 éves Lőcsei Jenő koreográfus

  Május 30-án, 60. születésnapján a Marie Antoinette előadása után (melyet ő koreografált) a társulat és a közönség jelenlétében a színpadon köszöntötte Lőcsei Jenőt a teátrum művészeti vezetője, Kerényi Miklós Gábor. »
 • A víg özvegy a Kultkikőtőbe tart!

  A víg özvegy a Kultkikőtőbe tart!

  Idén 11. alkalommal vet horgonyt a kultúra a Balaton déli partján: Balatonföldváron, Balatonbogláron és Balatonfenyvesen a nyári napfordulóval elkezdődik a Kultkikötő. Augusztus 5-én A víg özvegy is érkezik! »
 • „A nézőkért vagyunk” - Villáminterjú Peller Károllyal

  „A nézőkért vagyunk” - Villáminterjú Peller Károllyal

  Ebben az évben a versenyprogram mellett a POSZT-on a két legjelentősebb fővárosi zenés teátrum is képviselteti magát egy-egy darabbal. »
 • Elhunyt Nelhiebel Józsefné Horváth Erzsi

  Elhunyt Nelhiebel Józsefné Horváth Erzsi

  A Budapesti Operettszínház Igazgatósága szomorú szívvel tudatja mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Nelhiebel Józsefné Horváth Erzsi. »