Operett


 • Az operettet ünnepli az olaszországi Ravenna Fesztivál

  Az operettet ünnepli az olaszországi Ravenna Fesztivál

  Európa egyik legizgalmasabb összművészeti rendezvénye, a Ravenna Fesztivál Ősz Trilógiája idén az operett műfajának állít emléket, méghozzá magyar alkotók részvételével. »
 • "Az operett önfeledt és szórakoztató" - Nacsa Olivér a Palotakoncertről

  "Az operett önfeledt és szórakoztató" - Nacsa Olivér a Palotakoncertről

  Nacsa Olivér nem humorizál: komolyan gondolja, dolga van azzal, hogy az operettet a saját korosztályához is közel vigye. A Bagi Nacsa Show ettől még ugyanolyan fontos számára, de a képernyőn kívül is egyre több feladatot keres. Lapszemle. »
 • Dolhai Attila szabadtéri koncertet ad Balatonfüreden

  Dolhai Attila szabadtéri koncertet ad Balatonfüreden

  A Budapesti Operettszínház sztárjainak műsora felhőtlen szórakozást ígér az augusztus 14-ei estén fél kilenctől a füredi Szabadtéri Színpadon. »
 • Elhunyt Marik Péter Jászai Mari-díjas színész

  Elhunyt Marik Péter Jászai Mari-díjas színész

  A Budapesti Operettszínház társulata mély fájdalommal tudatja, hogy rövid, de súlyos betegség után szerda hajnalban elhunyt Marik Péter. »
 • Operettről a kastélyban - Szolnoki Tibor cseveg Gyulán

  Operettről a kastélyban - Szolnoki Tibor cseveg Gyulán

  A prózai színház, a népzene, majd a klasszikus muzsika után az operettek világába pillanthatnak be a gyulai Almásy-kastély Nyáresti csevej programsorozatának vendégei, amikor a száz esztendős világhódító útján járó Csárdáskirálynő apropóján a darab rendezője, Szolnoki Tibor lesz a vendég. »
 • Csárdáskirálynő a Kvártélyházban

  Csárdáskirálynő a Kvártélyházban

  Önálló produkcióval készül a jubileumi évadra a Kvártélyház Szabadtéri Színház; a Csárdáskirálynő című nagyoperettet csütörtökön mutatják be Tompagábor Kornél rendezésében Zalaegerszeg belvárosában. »
 • "Micsoda őrült éjszaka" - Fertőrákoson A Denevér!

  "Micsoda őrült éjszaka" - Fertőrákoson A Denevér!

  Július 22-én és 23-án a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban vendégszerepel az Operettszínház társulata. Kero rendezésében, a klasszikus Strauss operettel, A Denevérrel érkeznek. »
 • 'Játszom vadul, mert ez éltet' - Beszélgetés a 80 éves Lehoczky Zsuzsával

  'Játszom vadul, mert ez éltet' - Beszélgetés a 80 éves Lehoczky Zsuzsával

  Július 18-án ünnepli 80. születésnapját Lehoczky Zsuzsa, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, a Budapesti Operettszínház örökös tagja, a 20. századi operettjátszás nagy korszakának meghatározó személyisége. »
 • "Ha esik, ha fúj dolgozni kell" - Lehoczky Zsuzsa 80

  "Ha esik, ha fúj dolgozni kell" - Lehoczky Zsuzsa 80

  Dolgozni kell, mert ez fizikailag és agyilag is rendben tartja az embert - mondta az MTI-nek Lehoczky Zsuzsa Kossuth- és kétszeres Jászai-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, aki hétfőn ünnepli 80. születésnapját és 55. aktív évadát kezdi ősszel az Operettszínházban, melynek örökös tagja. »