Operett


 • 100 éves a Mágnás Miska!

  100 éves a Mágnás Miska!

  1916. február 12-én mutatták be a Király Színházban Szirmai Albert, Bakonyi Károly és Gábor Andor operettjét, a Mágnás Miskát. „Magnaten Miska" címmel színre került Bécsben, Milánóban és más európai városokban is. »
 • Cirkuszhercegnő - A 90. évfordulón tartott premiert a Fogi-Bulvárszínház

  Cirkuszhercegnő - A 90. évfordulón tartott premiert a Fogi-Bulvárszínház

  Egy újabb operettel örvendeztette meg közönségét a fővárosi Fogi-Bulvárszínház. Január 29-én és 30-án mutatta be a társulat Kálmán Imre Cirkuszhercegnő c. operettjét a Váci Dunakanyar Színházban. A repertoár legújabb darabját ezúttal Pankotay Péter rendezte. »
 • Musical és operett premierrel is vár tavasszal az Operettszínház

  Musical és operett premierrel is vár tavasszal az Operettszínház

  Közelít a tavasz, az Ikercsillagok éve pedig két nagyszínpadi bemutatóval folytatódik az Operettben. Többek közt egy teljesen új musicallel is várják a közönséget. »
 • Bál a Savoyban - Novák Eszter operettet rendez Nyíregyházán

  Bál a Savoyban - Novák Eszter operettet rendez Nyíregyházán

  „Nekem ez a darab a szerelmem" - ezekkel a szavakkal indította útjára Novák Eszter Jászai Mari-díjas rendező az első próbát, ahol a szereplők megismerkedhettek a szövegkönyvvel. »
 • Véradáson vettek részt az Operettszínház művészei

  Véradáson vettek részt az Operettszínház művészei

  Polyák Lilla, Mészáros Árpád Zsolt, Gömöri András Máté, Dolhai Attila, Feke Pál és Erdei Zsolt is ellátogattak a Magyar Vöröskereszt véradására a Jégteraszra, mivel fontosnak tartják, hogy egy véradással akár három betegen is segíthetnek. »
 • „Mi mindig hittünk a koprodukcióban” – Kaposvárra érkezett a Luxemburg grófja

  „Mi mindig hittünk a koprodukcióban” – Kaposvárra érkezett a Luxemburg grófja

  Első alkalommal dolgozott együtt a Budapesti Operettszínház és a kaposvári Csiky Gergely Színház társulata. Január 15-én mutatták be Lehár Ferenc nagyoperettjét, a Luxemburg grófját Kaposváron, a fővárosi teátrum alkotógárdájának és művészeinek közreműködésével. A premier kapcsán Spilák Klára a két színház vezetőjével, Lőrinczy Györggyel és Rátóti Zoltánnal, valamint az előadás rendezőjével, Somogyi Szilárddal beszélgetett. »
 • “Ráfogják a pezsgőre” – Szinetár Miklós A denevérről

  “Ráfogják a pezsgőre” – Szinetár Miklós A denevérről

  A Szolnoki Szigligeti Színház január 22-én mutatja be Johann Strauss A denevér című operettjét. Szinetár Miklós harmadszor rendezi a művet. »
 • "Bízni kell a zenében" - Interjú Somogyi Szilárddal

  "Bízni kell a zenében" - Interjú Somogyi Szilárddal

  Somogyi Szilárd a Csiky Gergely Színházban rendezett. A Luxemburg grófa c. Lehár Ferenc operett a kaposvári teátrum és a Budapesti Operettszínház koprodukciója. Ennek kapcsán Bérczes Lászlónak adott interjút. »
 • Bérletszünetben látható a Harag György Társulat Mágnás Miskája

  Bérletszünetben látható a Harag György Társulat Mágnás Miskája

  A szilveszteri közönségsikerre való tekintettel a szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata január 20-án bérletszünetben ismét műsorára tűzi Bakonyi Károly - Gábor Andor - Szirmai Albert szerzőhármas nagysikerű operettjét, a Mágnás Miskát a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házának nagytermében. »