Operett


 • Az Ikercsillagok Évére készül az Operettszínház

  Az Ikercsillagok Évére készül az Operettszínház

  A Budapesti Operettszínház bejelentette a 2015/16-os évad műsortervét. Az egykori Moulin Rouge-ban tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az Ikercsillagok Évében a Marie Antoinette, a Virágot Algernonnak, a Sybill, az Egy anya története, a Nők az idegösszeomlás szélén és A chicagói hercegnő című előadások bemutatója mellett hazai és külföldi vendégszereplések is várhatóak. »
 • "Lélekrajz, áradó muzsikával" – Sopronban a Csárdáskirálynő

  "Lélekrajz, áradó muzsikával" – Sopronban a Csárdáskirálynő

  Május 16-án mutatják be a Soproni Petőfi Színházban Halasi Imre rendezésében a Csárdáskirálynőt. Kálmán Imre operettje kedvéért a színház egykori igazgatója, Mikó István is visszatér Sopronba. »
 • "Örök mániám a szeretet” - Interjú Felföldi Anikóval

  "Örök mániám a szeretet” - Interjú Felföldi Anikóval

  "A színpadon tudni kell megőrizni a méltóságot, a színpadon kívül pedig az emberséget" – vallja az Operettszínház örökifjú művésznője, a hazai musical játszás nagyasszonya, a mindig mosolygós, energiát sugárzó Felföldi Anikó, aki a napokban ünnepelte születésnapját. »
 • "Nem is tudok énekelni, csak jó hangom van" - Interjú Földes Tamással

  "Nem is tudok énekelni, csak jó hangom van" - Interjú Földes Tamással

  Április 27. és május 4. között rendezi meg az Átrium Film-Színház a Parasztopera Fesztivált, amelyre meghívást kapott a Budapesti Operettszínház produkciója is. Az egykori vizsgaelőadás rendezőjével Spilák Klára beszélgetett. »
 • Csínom Palkó újra életre kelt - Premier az Operettben!

  Csínom Palkó újra életre kelt - Premier az Operettben!

  Hétvégén mutatták be Farkas Ferenc daljátékát az Operettszínházban. A kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző ritkán játszott darabját Lőrinczy Attila dramaturg foglalta izgalmas kerettörténetbe. Beszámoló. »
 • Sopronban mutatják be a Csárdáskirálynőt

  Sopronban mutatják be a Csárdáskirálynőt

  Megtartották az olvasópróbáját Kálmán Imre Csárdáskirálynő című nagyoperettjének a Soproni Petőfi Színházban. A főbb szerepekben Kalocsai Zsuzsa, Füredi Nikolett, Szolnoki Tibor és Mikó István látható. »
 • Egy darabban Lehoczky, Oszvald és Kállay - Kalandjáték az Operettben

  Egy darabban Lehoczky, Oszvald és Kállay - Kalandjáték az Operettben

  Április 24-én a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében mutatja be az Operettszínház Farkas Ferenc legendás Csínom Palkó című daljátékának újragondolt változatát, mely egy színházi összpróba kerettörténetébe ágyazza az eredeti történetet. »
 • "A zenés színház maga a teljesség" - Interjú Kerényi Miklós Mátéval

  "A zenés színház maga a teljesség" - Interjú Kerényi Miklós Mátéval

  Április 24-én mutatja be az Operettszínház a Csínom Palkót, melynek címszerepét Kerényi Miklós Máté alakítja. Spilák Klára a készülő produkció kapcsán beszélgetett a színésszel. »
 • „Engem mindig a zene fog meg” – Böhm György válaszolt

  „Engem mindig a zene fog meg” – Böhm György válaszolt

  Böhm György legutóbbi rendezéseiről, a Cigánykerékről, Csókos asszony bemutatókról, valamint a zenés színház aktuális trendjeiről is beszélt a Fidelio interjújában. Lapszemle. »