Operett


 • Kálmán Imre igazi ínyenc volt - A zeneszerző lánya mesélt

  Kálmán Imre igazi ínyenc volt - A zeneszerző lánya mesélt

  Rossiniról makarónit és bélszínt, Pucciniról spárgát, Richard Straussról borjúmájat, Verdiről fogast neveztek el. Ínyenc volt Kálmán Imre is. Sikereit nemcsak fülbemászó dallamainak, de konyhájának is köszönhette. Bécsben és később New Yorkban versengtek a hírességek egy-egy vacsorameghívásáért. »
 • Zenés történet egy eltitkolt szerelemről a Turay Ida Színházban

  Zenés történet egy eltitkolt szerelemről a Turay Ida Színházban

  Harangi Mária rendezte a Turay Ida Színház új produkcióját, melyben Derzsi György főszereplésével Sárdy János, 20. századi híres bonviván élete bontakozik ki. A bemutató november 28-án lesz. »
 • "Végre, egy kis szürrealizmus..." - Megtartották a Csárdáskirálynő jubileumi gáláját

  "Végre, egy kis szürrealizmus..." - Megtartották a Csárdáskirálynő jubileumi gáláját

  Kedd este az Operettszínhházban a 100 éves Csárdáskirálynőt ünnepelték. Az 1915. november 17-én bemutatott Kálmán-operett jubileumára rendezett gálán beszédet mondott Lőrinczy György, Szinetár Miklós és Kerényi Miklós Gábor. Beszámoló. »
 • Így ünnepelték A Csárdáskirálynőt Székesfehérváron

  Így ünnepelték A Csárdáskirálynőt Székesfehérváron

  Idén egy évszázada annak, hogy bemutatták Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjét. November 17-én, kedden pontban 17 órakor a Magyar Király Szálló előtti téren több száz lelkes résztvevő énekelte együtt a Hajmási Péter, Hajmási Pál című dalt Keller Jánossal, a Vörösmarty Színház művészével. »
 • Az Operettszínház turnézó művészei is a 100 éves Csárdáskirálynőt ünneplik

  Az Operettszínház turnézó művészei is a 100 éves Csárdáskirálynőt ünneplik

  A Budapesti Operettszínház művészei - mások mellett Szendy Szilvi, Szabó Dávid, Oszvald Marika, Lukács Anita, Vadász Zsolt és Peller Károly - a mai napon is az arab térségben öregbítik a magyar operett hírnevét, ezért távolról üzentek a ma 100 éves Kálmán-operett, A Csárdáskirálynő kapcsán. »
 • 100 éves A Csárdáskirálynő! - Gála az Operettszínházban

  100 éves A Csárdáskirálynő! - Gála az Operettszínházban

  A csárdáskirálynő dallamai 1915. november 17-én csendültek fel először Bécsben, a Johann Strauss Theaterben. Akkor még senki nem sejthette, hogy ezzel kezdetét veszi egy olyan sikertörténet, amely a mai napig tart. »
 • Ománban mutatta be A Csárdáskirálynőt az Operettszínház

  Ománban mutatta be A Csárdáskirálynőt az Operettszínház

  Álló tapssal hálálta meg az ománi közönség az Operettszínház Csárdáskirálynő előadását: a szokásokhoz képest szokatlan nagy lelkesedés még a helyi szervezőket is meglepte. »
 • 100 éves a Csárdáskirálynő! - Veszprémben is ünnepelnek

  100 éves a Csárdáskirálynő! - Veszprémben is ünnepelnek

  Idén száz éve annak, hogy bemutatták Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjét. A jubileum alkalmából november 17-én a székesfehérvári Vörösmarty Színház kezdeményezéséhez csatlakozva a Veszprémi Petőfi Színház is operett műsorral ünnepli a születésnapot. »
 • "Megújította a magyar operettjátszást" - 65 éves Kerényi Miklós Gábor

  "Megújította a magyar operettjátszást" - 65 éves Kerényi Miklós Gábor

  A Budapesti Operettszínház művészeti vezetője 1950. november 10-én született Budapesten. A Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas magyar rendező, kiváló művész, Kerényi Miklós Gábor kedden ünnepli születésnapját. »