Operett


 • Társasutazásra hív az Operettszínház

  Társasutazásra hív az Operettszínház

  Eisemann Mihály és Szilágyi László Én és a kisöcsém című klasszikus darabja 80 évvel operettszínházi ősbemutatója után újjáéled a Nagymező utcában. Az eredetileg kamaraszínpadra írt előadás ezúttal szövegében és képi világában is megújulva várja a nézőket. »
 • Készül a Csínom Palkó az Operettben

  Készül a Csínom Palkó az Operettben

  Április 24-én a Tavaszi Fesztivál keretében mutatják be a 20. század egyik legizgalmasabb zeneszerzőjének darabját, Farkas Ferenc Csínom Palkó című daljátékát a Nagymező utcai zenés teátrumban. »
 • Megkezdte munkáját a Budapesti Operettszínház Stratégiai Tanácsa

  Megkezdte munkáját a Budapesti Operettszínház Stratégiai Tanácsa

  A napokban tartotta első ülését a  Budapesti Operettszínház munkáját segítő Stratégiai Tanács, melyet a teátrum főigazgatója, Lőrinczy György hívott életre. »
 • Meghalt Charles Kálmán zeneszerző, Kálmán Imre fia

  Meghalt Charles Kálmán zeneszerző, Kálmán Imre fia

  85 évesen, németországi otthonában, Münchenben elhunyt vasárnap Charles Kálmán zeneszerző, Kálmán Imre fia világhírű magyar operettszerző fia - jelentette be hétfőn a Doblinger bécsi zeneműkiadó, amely 1976-ban könyvet jelentetett meg a zenész zongorára és énekhangra írt dalaiból. »
 • Az „operettek ősét” viszi színre Káel Csaba a Müpában

  Az „operettek ősét” viszi színre Káel Csaba a Müpában

  A Budafoki Dohnányi Zenekar és a Müpa klasszikus szerelmi történeteke mutat be A szerelem arcai című sorozatban. Február 21-én Jacques Offenbach Orfeusz-operettjét mutatják be félig szcenírozott előadásban, Káel Csaba rendezésében. »
 • Nagy siker Tel-Avivban az Operettszínház vendégjátéka

  Nagy siker Tel-Avivban az Operettszínház vendégjátéka

  Állva, hosszan tartó tapssal jutalmazta csütörtök este az Izraeli Operaházban a közönség a Budapesti Operettszínház társulatát a Bajadér előadásának premierjén Tel-Avivban. »
 • Ez történt Bécsben – Iván Sára operettje Szegeden debütált

  Ez történt Bécsben – Iván Sára operettje Szegeden debütált

  Iván Sára Ez történt Bécsben című operettjének ősbemutatóját január 3-án a Szegedi Nemzeti Színházban tartották Toronykőy Attila rendezésében, Molnár László vezényletével és operaénekesek főszereplésével. Februárban ismét látható az előadás. »
 • Péntek 13-án érkezik a Fekete Péter a Madáchba

  Péntek 13-án érkezik a Fekete Péter a Madáchba

  Először láthat operettet a közönség a Madách Színházban. »
 • Két darabbal vendégszerepel Baján az Operettszínház

  Két darabbal vendégszerepel Baján az Operettszínház

  Az Operettszínház két produkcióval lép fel idén augusztusban Baján a Szentháromság téri szabadtéri színpadon – közölte Fercsák Róbert, Baja polgármestere. »