Operett


 • "Egy kis valóság, egy kis szürrealizmus" - Átadták az Operettszínház díjait

  "Egy kis valóság, egy kis szürrealizmus" - Átadták az Operettszínház díjait

  Péntek este nagyszabású gálaműsorral, a műfaj legjavát felvonultatva ünnepelték meg a Magyar Operett Napját a Budapesti Operettszínházban. Az immár hagyományos koncert részeként átadták az Operettszínház és a Musica Hungarica Kiadó díjait is. »
 • Primadonna született - Interjú Lévai Enikővel

  Primadonna született - Interjú Lévai Enikővel

  A Csokonai Színházban, KERO® rendezésében mutatták be a Marica grőfnőt. A Budapesti Operettszínház és a debreceni teátrum koprodukciójában, hármas szereposztásban látható az operett, melyben Lévai Enikő primadonnaként lép színpadra. »
 • A Magyar Operett Napja - Gálával ünnepel az Operettszínház

  A Magyar Operett Napja - Gálával ünnepel az Operettszínház

  Október 24. a Magyar Operett Napja, amelyről a Budapesti Operettszínházban immár hagyományosan gálaműsorral emlékeznek meg. Ezen az estén adják át az Operettszínház és a Musica Hungarica Kiadó díjait is. »
 • Új szerepben Fischl Mónika, Lukács Anita és Szabó Dávid

  Új szerepben Fischl Mónika, Lukács Anita és Szabó Dávid

  Új szereplők tűntek fel a napkban a Budapesti Operettszínházban két nagysikerű előadásában. A mosoly országa című operettben Lizaként Fischl Mónika és Lukács Anita, míg az Amerikai komédia szving-játékban Benjamin Pershing szerepében Szabó Dávid debütált. »
 • „Nem játszhatunk múzeumot!” – Debrecenben rendezett Kero

  „Nem játszhatunk múzeumot!” – Debrecenben rendezett Kero

  Az Operettszínház szólistái, szubrettjei a debreceni teátrum prózai tagozatával és énekkarával, valamint a Kodály Filharmonikusokkal együtt mutatták be Kálmán Imre talán legnépszerűbb operettjét, a Marica grófnőt a Csokonai Színházban. A produkcióról, a mai operettjátszásról a rendező, Kerényi Miklós Gábor beszélt. »
 • Bál a Savoyban - Halasi Imre Egerben vitte színre

  Bál a Savoyban - Halasi Imre Egerben vitte színre

  „Kicsike vigyázzon, egyszer nagymama lesz..." szólal meg sok-sok imerős dallam mellett október 17-én Ábrahám Pál: Bál a Savoyban című revüoperettjében, a Gárdonyi Géza Színházban. Az előadást Halasi Imre rendezi.  »
 • Debrecenben járt a Marica grófnő

  Debrecenben járt a Marica grófnő

  Első alkalommal lépett színpadra közös produkcióval a Budapesti Operettszínház, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház és a Kodály Filharmónia Debrecen: Kálmán Imre népszerű operettje, a Marica grófnő bemutatója óriási sikert aratott a debreceni nagyszínházban. »
 • Új arculatot ígér az Operettszínház új vezetője

  Új arculatot ígér az Operettszínház új vezetője

  Más intézményekkel együttműködve az eddiginél is több koprodukciót, közös bérleteket, koncertszerű előadásokat, zenei ritkaságok bemutatását tervezi Lőrinczy György. »
 • Rusznyák Gábor A víg özvegyet rendezte Miskolcon

  Rusznyák Gábor A víg özvegyet rendezte Miskolcon

  A víg özvegyet mutatja be a Miskolci Nemzeti Színház október 17-én. Lehár Ferenc operettjének előpremierjét Rusznyák Gábor rendezésében már nyáron megtartották, az előadás szerepelt a Miskolci Operafesztivál műsorán is. »