Operett


 • Sopronban mutatják be a Csárdáskirálynőt

  Sopronban mutatják be a Csárdáskirálynőt

  Megtartották az olvasópróbáját Kálmán Imre Csárdáskirálynő című nagyoperettjének a Soproni Petőfi Színházban. A főbb szerepekben Kalocsai Zsuzsa, Füredi Nikolett, Szolnoki Tibor és Mikó István látható. »
 • Egy darabban Lehoczky, Oszvald és Kállay - Kalandjáték az Operettben

  Egy darabban Lehoczky, Oszvald és Kállay - Kalandjáték az Operettben

  Április 24-én a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében mutatja be az Operettszínház Farkas Ferenc legendás Csínom Palkó című daljátékának újragondolt változatát, mely egy színházi összpróba kerettörténetébe ágyazza az eredeti történetet. »
 • "A zenés színház maga a teljesség" - Interjú Kerényi Miklós Mátéval

  "A zenés színház maga a teljesség" - Interjú Kerényi Miklós Mátéval

  Április 24-én mutatja be az Operettszínház a Csínom Palkót, melynek címszerepét Kerényi Miklós Máté alakítja. Spilák Klára a készülő produkció kapcsán beszélgetett a színésszel. »
 • „Engem mindig a zene fog meg” – Böhm György válaszolt

  „Engem mindig a zene fog meg” – Böhm György válaszolt

  Böhm György legutóbbi rendezéseiről, a Cigánykerékről, Csókos asszony bemutatókról, valamint a zenés színház aktuális trendjeiről is beszélt a Fidelio interjújában. Lapszemle. »
 • Két hét alatt két jubileum - Ünnepelt az Operettszínház

  Két hét alatt két jubileum - Ünnepelt az Operettszínház

  Ritka, hogy két héten belül két jubileumnak is örülhet egy társulat. A Jövőre, Veled, Itt! 200. előadása után a hétvégén a Lili bárónő 10. évfordulóját ünnepelte a Budapesti Operettszínház. »
 • „Az apró játékok teszik ma is elevenné” – Lukács Anita a 10 éves Lili bárónőről

  „Az apró játékok teszik ma is elevenné” – Lukács Anita a 10 éves Lili bárónőről

  100 évvel ezelőtt, április 9-én mutatta be az Operettszínház Huszka Jenő egyik legnépszerűbb operettjét, a Lili bárónőt, amelyben az évek során a teátrum legtöbb elismert művésze szerepelt. Ebben a darabban debütált a Nagymező utcában Lukács Anita is. »
 • "Rettenetesen fogják szeretni" - Interjú Kerényi Miklós Gáborral

  "Rettenetesen fogják szeretni" - Interjú Kerényi Miklós Gáborral

  Április 24-én, a Tavaszi Fesztivál keretében mutatja be az Operettszínház a Farkas Ferenc azonos című daljátéka alapján született Csínom Palkó című flaszteroperettet. A darab újjászületéséről Kerényi Miklós Gábor, a teátrum művészeti vezetője, a darab rendezője mesélt. »
 • Premierek és turnék – Tavasz az Operettben!

  Premierek és turnék – Tavasz az Operettben!

  A tavasz két bemutatója a – szereposztásukban és történetükben is – rendhagyó Én és a kisöcsém, valamint a Csínom Palkó. A társulat azonban már most reggeltől estig próbál a Fame musicalre. »
 • Csárdáskirálynő 100 - Emlékbélyeg jelent meg

  Csárdáskirálynő 100 - Emlékbélyeg jelent meg

  Emlékbélyeget adott ki a Csárdáskirálynő című operett bemutatásának centenáriuma alkalmából a Magyar Posta, a bélyegen az akkori magyarországi bemutató szereposztásának művészei láthatók. »