Kreatív magyar projekteket díjaz a Highlights of Hungary

2016. január 26. kedd, 15:03

Fesztivál, verseskötet, film, autistákat segítő koncert és vállalkozókat támogató program is indul az év legjobb magyar teljesítményeit kereső Highlights of Hungary versenyen.

    

A megmérettetésre tizenegy kurátor nevezi az általa legizgalmasabbnak és legfontosabbnak tartott kreatív produktumokat, amelyekre február 10-ig várják a közönség szavazatait az esemény weboldalán. A 10 győztest február 17-én hozzák nyilvánosságra - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
    

A verseny célja, hogy szakmai alapokon állva, kategóriák nélkül és a közönséget is bevonva adjon színes képet a magyarországi kreatív szektor éves eredményeiről. A szervezők szándéka, hogy a sikerekből minél több jusson el a szélesebb közönséghez, és minél nagyobb társadalmi bázisa legyen a kreatív szakmáknak.


ofhun

    

A jelölt kezdeményezések rendkívül sokfélék, akad köztük film, kiállítás, fesztivál, dizájnprogram, de olyan egyéni kezdeményezésű projekt is, amelyet a kreatív iparon kívülről eső magánszemélyek indítottak. A verseny az ismertségen kívül a szakmákon átívelő hálózat kiépítésére, illetve az üzleti élet szereplőivel való kapcsolatfelvételre is lehetőséget teremt.
    

A projekteket jelölő tizenegy kurátor Böszörményi Nagy Gergely, a Design Terminál főigazgatója, Unger András, az UrbanPlayer főszerkesztője, Winkler Nóra művészeti újságíró, Bodnár Bence kreatív szakember, Finta Sándor, Budapest főépítésze, Nádudvari Noémi, a Színes Város csoport kurátora, Csete Manek Gábor, a Toldi Klub és a Larm vezetője, Juhász Anna irodalmár, Cosovan Attila tervezőművész, Liptay Gabriella közgazdász-szociológus és a versenyt szervező Super Channel kreatív ügynökség.
    

A jelöltek munkáit márciusban Budapesten, a Kossuth Lajos utca 14-16. szám alatti kiállítótérben is meg lehet majd tekinteni.

 

http://www.highlightsofhungary.hu/

 

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a Színház.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.