"Érvényesnek bizonyult az a munka, amit leraktunk" - Kovács D. Dániel válaszolt

2016. január 18. hétfő, 10:06

Kovács D. Dánielt Hodászi Ádám kérdezte a Pótszékfoglaló.hu videójában.

 

kovacs d daniel 

Fotó: Dömölky Dániel

 

"Okoskodós színész lettem, aki jelenetek közben is azt gondolta, hogy 'a végén azért beszéljük meg, mert ezt így meg úgy kéne csinálni'. És akkor egy idő után túl sok lett bennem a dac, vagy az elégedtlenség, és rájöttem, hogy nem színészként kéne pofázni folyamatosan, hanem elkezdeni rendezőként csinálni ezt, és a másik oldalról megmondani, hogy mi legyen és hogy legyen" - mondta Kovács D. Dániel.

  

 

A fiatal alkotó elárulta, a legemlékezetesebbek a nagy lebőgések. "Amikor a vizsga előtt, egy főpróba után az osztályfőnökök leültek velem, hogy 'figyelj, még nem késő teljesen újrakezdeni az egészet, ez most így nagyon nem működik, gondold át, eressz szélnek mindenkit, hívj össze egy új csapatot, van rá öt napod'. Felcsesztem magam, elvonultam két napra szétesni, és aztán úgy jöttem vissza, hogy jó, márpedig én ezt végig fogom vinni, mert hiszek a dologban, lesz ami lesz. Végigcsináltuk, és azt hiszem érvényesnek bizonyult az a munka, amit leraktunk" - mesélte a rendező.

 

Az interjúban többek közt szó esik a Szputnyikról, a POSzT-ról, valamint a kőszínházi lét izgalmáról Katonás és a Víges munkái kapcsán.

 

Forrás: potszekfoglalo.hu

 

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a Színház.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.