Spiró művészeti vezető, Keszég főrendező lett Szegeden

2016. február 2. kedd, 14:18

Gyüdi Sándor főigazgató a teátrum keddi sajtótájékoztatóján elmondta, a két szakember fő feladata a következő évad előkészítése. A műsor meghirdetése márciusra várható - tette hozzá.

spiro 
 
A főigazgató úgy fogalmazott, az a célja, hogy értékes előadásokkal növelje a nézőszámot, olyan rétegeket is megszólítva, amelyek majd az ország jövőjét befolyásolják.

Spiró György arról beszélt, hogy Magyarországon magas a színházba járók száma: száz lakosra 56 színházlátogatás jut, ami több, mint a környező országokban. A rendszerváltás óta ez a szám nem csökkent, hanem nőtt, a távozó nemzedékek helyébe fiatalok léptek. Ha ez országosan így van, akkor egy egyetemi városban még inkább így kell lennie - mondta -, ezért nagyon fontosnak tartja, hogy a hallgatók a teátrum rendszeres nézői legyenek.

Az író kijelentette, "ha nincs közönség, a színház nem létezik". Ez nem azt jelenti, hogy a közönség igényeit minden határon túl ki kell szolgálni. Egy vidéki város színháza ugyanakkor mindenevő, népszínházat kell csinálni - hangsúlyozta.
 
zeged
Keszég László - akinek Spiró György tanára volt a főiskolán - a nyugalmat tartja a legfontosabbnak, szisztematikusan, lépésről lépésre haladva akar dolgozni a közönség és a társulat tagjainak megelégedésére.

A szabadkai születésű művész hangsúlyozta, Kaposváron szocializálódott, művész népszínházban, a rendezés során a történetmesélést helyezi az első sorba.

keszeg
A Magyar Színházi Társaságot is vezető szakember főrendezőként a "megnézés" intézményét szeretné erősíteni, a készülő darabokat a bemutató előtt öt-hat nappal - az utolsó pillanat, amikor még változtatni lehet - véleményezve.
 
 

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a Színház.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.