„Most végre lehetek egy kicsit gonosz” - Voith Ági válaszolt

2016. február 4. csütörtök, 10:04

Mrs. Tooth szerepében Voith Ágit láthatja a közönség a Miskolci Nemzeti Színház Mindent a kertbe! című előadásában. A nyilvánosházat működtető angol lady szerepét korábban édesanyja, Mészáros Ági is játszotta a Nemzeti Színház tagjaként. Erről is kérdezte a színésznőt a Royal Magazin.

 

A royalmagazin.hu cikkéből:

 

Arra a kérdésre, milyen érzés a szerepben édesanyja nyomdokaiba lépni, Voith Ági így felelt: "Nem igazán jó kifejezés, hogy a nyomdokaiba léptem, hiszen ő egy fantasztikus naiva volt, hozzám pedig még fiatal koromban sem állt közel ez a szerepkör, mivel más típus vagyok. Mindig kérdezték, hogy milyen az édesanyám után színésznőnek lenni. Én mindig csodáltam őt és a nagyságát. Voltak olyan szerepei, amelyek szerintem megismételhetetlenek, ilyen a Ványa bácsiban Szonja szerepe, vagy Pukk a Szentivánéji álomban. De amikor meghívtak a Miskolci Nemzeti Színházba Mrs. Tooth szerepére, majd’ kiugrottam a bőrömből, annyira örültem. Nagyon régen nem játszottam drámai szerepet, és ezért izgalmas kihívás volt számomra. Rendkívül kedves itt velem mindenki, nagyon jól érzem magam Miskolcon."

 

voith agi

Fotó: Gálos Samu, Miskolci Nemzeti Színház

 

A színésznő elmesélte: nem igazán emlékszik magára a darabra, de arra igen, hogy édesanyja nem akarta, hogy megnézze az előadást és ilyen szerepben lássa, de persze elment rá. "Akkoriban nem hagyott bennem mély nyomot, azt hiszem, én is idegenkedtem egy kicsit attól, hogy ilyen karaktert formált meg a történetben" - tette hozzá.

 

"Én kifejezetten élvezem ezt a szerepet. Általában pozitív karaktereket játszom, most végre lehetek egy kicsit gonosz. Nagyon izgalmas számomra, ahogy a rendező, Zsótér Sándor instruál minket. Azt hiszem, ez nem egy hagyományos színház, hanem inkább modern darab. De itt nem 'álmodernkedésről' van szó – amit egyébként nem bírok elviselni – hanem arról, ahogyan a közönségre hat. Ebben a darabban mindennek jelentősége van, és a rendező is minden egyes mondatra nagyon odafigyel. Nem csak arra, hogy hogyan mondjuk, hanem hogy miért. Azt hiszem, nagyon jól tudunk együtt dolgozni és persze a humorát is nagyon bírom! (...) Sokat vitáztunk a rendezővel azon, hogy van-e szíve ennek a nőnek. Én úgy gondolom, hogy van. Mrs. Tooth valójában nem gonosz, csak megkeményítette mindaz, amit át kellett élnie, ami történt vele élete során. Ő egy vérbeli üzletasszony, aki úgy éli az életét, hogy mindenből pénzt csináljon. És ha megnézzük a mai társadalmat, vajon mi az, ami erkölcsös és helyes? Azt hiszem, igazából ezen kéne elgondolkozni" - hangsúlyozta Voith Ági.

 

A teljes interjú itt olvasható.

 

 

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a Színház.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.