Tájékoztatást kér a Színházi Társaság Schlanger felmentéséről

2016. február 10. szerda, 15:17

A Magyar Színházi Társaság így reagált a hírre, miszerint a nyíregyházi önkormányzat meneszti igazgatói posztjáról Schlanger Andrást.

 nyiregyhazi moricz

 

A Magyar Színházi Társaság elnöksége meglepődve vette tudomásul a tegnap megjelent hírt, miszerint a nyíregyházi önkormányzat indoklás nélkül, azonnali hatállyal rendes felmondással felmenti a színház jogszerűen kinevezett igazgatóját, Schlanger Andrást.

 

Nem vonjuk kétségbe az önkormányzat jogát és jó szándékát, amivel a fenti lépést meghozta. De a színház világában is mindennél fontosabb a nyugodt munkalégkör, a botrányoktól mentes környezet.

 

Ezért kérjük, hogy az önkormányzat tájékoztassa nem csak a szakmát, hanem a széles közönséget is döntésének hátteréről, indokairól.

 

Hiszen ez a tények ismerete nélkül nehezen érthető, bizonytalanságot szül és esetleg a közönség színháztól való eltávolodását is eredményezheti.

 

A Magyar Színházi Társaság elnöksége

 

 

KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK

  • Kiss Csaba nyílt levele Schlanger Andrásnak és a szakmának  
  • Indoklás nélkül rúgták ki a nyíregyházi színház éléről Schlanger Andrást  
  • Közönségbarát nyíregyházi színházat ígér Schlanger András  
  • Elérhető Schlanger András nyertes pályázata a nyíregyházi színházért 
  •  

     

    Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a Színház.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.