Grace - Hodworks-bemutató a MU Színházban

2016. január 7. csütörtök, 18:27

Hód Adrienn több alkalommal is Európa legkiemelkedőbbjei közé választott és Lábán Rudolf-díjjal kitüntetett társulata új bemutatóra készül. A Grace c. előadás január 21-én és 22-én 19 órától látható a MU Színházban.

 

Ajánló a produkció elé:

 

„Hol legitimek a megéléseink? Egy csomó érzés, állapot egyszerűen illegál, nem szabad. A művészet alibi. A művészet oltárán szabad olyat tenni, amit az életben nem minden esetben. Ezért a művészet játék, alibi a szabadságra.”

 

Hód Adrienn absztrakt tánca elérkezett a kimondott szóig. A koreográfus által precízen vezetett helyzetek csillogó absztrakt revüként jelennek meg. Egy norma-mentes szertartás, közösségi gyónás, ahol négy kitárulkozó és pajkos revügörl pakol elénk lenyúzott és kicsontozott élményeket.

élvezet és fájdalom mágiája,

rituális fürdés a rivaldafényben,

sűrű és hangos szenvedélytörténetek,

menetelés az eksztázisba,

elektronikus és klasszikus burleszk".

 

A Hodworks-ről:

 

A Hodworks társulatot 2007-ben alapította Hód Adrienn. Az együttes élén a koreográfus az elmúlt években fokozatosan fordult a narratíva nélküli cselekvés, a társadalmi szabályok relativitása, a határokra való rákérdezés felé.

 

Pirkad c. előadás az ember fizikalitásának tárháza, ahol a nemek fokozatos jelentésvesztésével szembesül a néző, A halandóság feltételei az emberi esendőség, a mindennapi lét karikatúrája.

 

 

Hodworks Grace

  

Hodworks: Grace

 

Bemutató: 2016. január 21. 19:00

További előadás: 2016. január 22. 19:00

 

Alkotótársak és előadók: Marcio Canabarro, Cuhorka Emese, Molnár Csaba, Vass Imre

Dramaturg: Szabó-Székely Ármin

Zene: Bartha Márk

Fény: Mervel Miklós

Koreográfia: Hód Adrienn

Külön köszönet: Kormos Éva, Mizsei Zoltán, Sőrés Zsolt, Marco Torrice

Az előadásban meztelenség látható a színpadon.

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, Új Előadóművészeti Alapítvány, Műhely Alapítvány, SÍN Kulturális Központ, OFF Alapítvány

 

 

 

 

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a Színház.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.