Lőrinc Kati kreatív tánctörténeti órát tart a Műcsarnokban

2016. január 13. szerda, 09:01

Az idei tél sztárkiállítása a budapesti Műcsarnokban a magyar születésű, Párizsban élt „fénymágus”, Nicolas Schöffer életműtárlata. A kinetikus és kibernetikus szobrokat alkotó Schöffer igen intenzíven együttműködött kortárs táncosokkal.

lorinc
2016. január 12 és 14-én 15 órától Lőrinc Katalin DLA Harangozó-díjas táncművész, egyetemi oktató tart kreatív tánctörténeti órát művészeti középiskolásoknak a Műcsarnokban.


Lőrinc Katalin: Mozgás-tér-fény-szerkezet-test - ezek lesznek kulcsszavai annak a "kihelyezett" interaktív kultúrtörténet órának, amelyben felelevenedik a 20. század nagy újítóinak találkozása.

Szobrász, táncművész, zeneszerző: ezek a fogalmak nem elegendőek olyan művészek tevékenységének leírására, akiket komplex látásmód hozott közös platformra. És talán ki is próbálhatunk a helyszínen némi együttmozgást az elemekkel, - amennyiben ez ott véletlenül majd adja magát.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges (ban.ildiko@mucsarnok.hu).

A belépőjegy ára a diákok és a tanárok számára is személyenként 200.- Ft.

A vidékről érkezők 50% MÁV kedvezményt igényelhetnek.

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a Színház.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.