Holnap délben a Farkasréti temetõben kísérik utolsó útjára Hofi Gézát

2002-04-12 18:30 RTL KLUB

Híradó - RTL Klub



Mv.: - Holnap délben a Farkasréti temetőben kísérik utolsó útjára Hofi Gézát. A legendás művész tisztelői délelőtt 11 órától vehetnek búcsút a ravatalnál. Hofi Géza életének 66-ik évében szerdára virradóra hunyt el.

R.: - Hofi Géza utoljára vasárnap a Madách Kamarában lépett színpadra. Az épület előtt gyertyák, virágok, a homlokzaton fekete zászló mutatja, gyászol a színház és gyászol a közönség. A hetente kétszer futó előadás plakátját még nem vették be. Hofi Géza 1968-ban a Magyar Rádió szilveszteri kabaréjában vált országosan ismertelőadóművésszé. A '70-es évektől sajátos politikai humora tette a közönség kedvencévé. Ahogy művész társa és barátja, Koós János mondja róla, Hofi Géza egész életében a világot szerette volna megjavítani, bármilyen rendszer volt is hatalmon.

Koós János: - Az ő műsora és az egész élete egy küzdelem volt a rossz ellen, bármelyik rendszerben is élt, az előzőben és ebben is és azt ostorozta, de azt olyan zseniális módon, hogy az emberek, akik ott ültünk a nézőtéren fogtuk a hasunkat és röhögtünk.

R.: - Hofi Géza korábban rendszeresen szerepelt a rádiókabaréban, közönsége a Mikroszkóp Színpadon és a Madách Kamarában láthatta önálló estjeit. Előadásait nagylemezen is kiadták, ezek közül több aranylemez lett. Az utóbbi évtizedben ritkábban lépett színpadra, ennek egyik oka betegsége volt. Februártól hetente kétszer láthatta a közönsége korábbi sikerei színhelyén, a Madách Kamarában. Az Érdemes és Kiváló művész több évtizedes munkásságát egyebek mellett Kossuth- és Jászai Mari-díjjal ismerték el. Tisztelői és rajongói holnap 11 órától vehetnek búcsút Hofi Gézától a Farkasréti temetőben.

süti beállítások módosítása