A Bárka Egyetemi Színpad vasárnap negyedik alkalommal rendez elõadást Mítoszpótlás napjainkban címmel

2002-10-04 15:30 Infó rádió

Info - délután



Mv.: - A Bárka Egyetemi Színpad vasárnap negyedik alkalommal rendez előadást Mítoszpótlás napjainkban címmel.
Székely Szabolcs szervezővel Tamás Amarilisz beszélgetett.

Székely Szabolcs: - A fesztiválunk a Mítoszpótlás napjainkban címet viseli. Ez egy átfogó témakör, arról lesz szó, hogy napjainkban az eltünedező meséket és mítoszokat az emberek, illetve társadalmunk névvel próbálja pótolni és ez mennyire sikerül neki. Fél hatkor kezdődik a műsor, magyar népmesék vetítésével egy órán keresztül. Ez az a bizonyos közismert és közkedvelt rajzfilmsorozat. Utána egy kerekasztal-beszélgetés Lévay Balázs vezetésével, amelyen Jankovics Marcell, Réz András, valamint Kapitány Ágnes és Kapitány Gábor beszélgetése lesz.
8 órakor a Kispál és a Borz és Cseh Tamás közös koncertje. Az egész program pedig fél tízkor kezdődő műsorral fejeződik be, amelyen az Afro Magic Band zenekar dobkoncertjét hallhatják a Bárkaszínházba ellátogatók.

R.: - Ezt a Bárka Egyetemi Színpadot kik hozták létre?

Sz.Sz.: - Tausz Péter barátommal, aki a Bárka Színházban játszik jött az ötlet még ennek a naptári évnek a tavaszán, hogy létre kéne hozni egy olyan egyetemi színpadot, ami magába foglalja tulajdonképpen az összes vagy minél több budapesti egyetemet és főiskolát és szándékunk volt bekapcsolódni az egyetemi kulturális életbe. Elég jó startja volt, áprilisban fiatal magyar filmrendezők, Pálfy György, Hajdú Szabolcs, Nemes Gyula filmjei vetítettük, valamint vendégünk volt Jirzi Menzel az Oscar díjas cseh filmrendező. A második ilyen fesztivál a fiatal színházról szólt, valamint még az előző évadban az utolsó előadásunk, az pedig a fiatal irodalom.

R.: - Miben gondolkodnak még, illetve milyen rendszerességgel tervezik ezt?

Sz.Sz.: - A Bárka Egyetemi Színpad most egy gyűjtőfogalom lesz, amelynek elég sokfajta és szerteágazó tevékenysége lesz. Tehát összművészeti program, illetve műhelyet szeretnénk indítani, egy színpadi produkció létrehozásához, a legkülönbözőbb művészeti ágak fiatal képviselőivel. De ez az egyetemi színpad program-sorozat, tehát amikor fesztiválokat szervezünk, ez úgy néz ki, hogy havonta egyszer jön létre a Bárka Színházban, ami Jirzi Menzellel elkezdődött, az úgy néz ki, hogy most folytatódni fog.

- Székely Szabolcsot hallották a Bárka Egyetemi Színpad vasárnapi programjáról.

süti beállítások módosítása