A színikritikusok díjai

A Színházi Kritikusok Céhe csütörtök éjjel, a Kamrában kiosztotta a 2002-2003. évad legjobbjainak megszavazott díjakat...

A drámák közül kiemelkedőnek találták A negyedik kapu című Kárpáti Péter-színművet.

A Radnóti Színházban bemutatott Medea, amelyet Hans Henry Jahn művéből állított színre Zsótér Sándor, kapott a legtöbb kategóriában díjat.

Ez lett a legjobb előadás, egyszersmind a legjobb rendezés. A címszerepet alakító Csomós Marit találták a legjobb női főszereplőnek. A legjobb díszletért Ambrus Máriát méltányolták, a legjobb jelmezekért pedig Benedek Marit, mindkettejüket az operaházi Zsótér-rendezés, A törpe terveiért is elismerték.

A legjobb zenés-szórakoztató előadás a Parasztopera lett, amelyet Pintér Béla szövegkönyvével és rendezésében, Darvas Bence zenéjével a Pintér Béla-társulat játszik. A legjobb alternatív előadás díját pedig a Maladype Színház kapta A bolondok iskolájáért.

A legjobb férfi főszereplő díján osztozik Bertók Lajos az Egy őrült naplója című, a Budapesti Kamarában bemutatott előadásból, valamint Fekete Ernő a Katona József Színház Az idióta című Dosztojevszkij-adaptációjából. Ugyancsak megosztották a legjobb női mellékszereplő díját, amelyet a Madách kamara-beli Borisz Godunovban játszó Béres Ilona és a szabadkai Nem fáj című előadásban fellépő Karna Margit kapott. A legjobb férfi mellékszereplő díját az idén nem osztották ki. Különdíjat kapott Mátyás Irén a Zsámbéki Nyári Színházért.

Ezúttal adták át a fővárosi önkormányzat különdíját, amelyet a Borisz Godunov - Kovalik Balázs rendezte - előadásáért kapott a Madách Kamara.


forrás: Observer, nol.hu, Bogácsi Erzsébet

süti beállítások módosítása