Ördögi dobok Japánból

A Za Ondekoza - a legrégebbi és leghíresebb taiko dob együttes - több mint 35 éve alakult. Zenészei - nõk és férfiak - a meditációt és a futást ötvözik a különbözõ hagyományos japán dobokon és egyéb hangszereken való zenéléssel: dráma, lendület és életerõ.

- elõször Budapesten2005. január 27., csütörtök 19.30
Millenáris Teátrum | Bp. II., Fény u. 20-22. | Tel.: 438-5343, 438-5312A taiko - azaz csoportos - dobolás alig fél évszázados múltra tekint vissza, ám e rövid idõ alatt is csak Japánban mintegy 5000 taiko csoport alakult. A mûfaj változatos koreográfiai elemei miatt rendkívül látványos. Hangzásvilága nyitott, de egységessé teszi a japán zenei hagyomány.

A mozgás és a dobolás szinte tökéletes módon ötvözõdik az 1969-ben alakult Za Ondekoza elõadásában, amely 1975-ben lett világhírû: a Bostoni Maraton közönségét sokkolták azzal, hogy a táv lefutása után a színpadra pattantak egy fergeteges elõadással.

Az alapító és rendezõ Tagayasu Den 2001-ben történt halála után a legendás taiko dob együttes alig szerepelt, ám 2003-ban az "ördögi dobosok" új felállásban és új albummal ismét színreléptek.

Mozgás, dobolás és tánc - a kihívás folytatódik a XXI. században is!

Az együttes tagjai:

Seizan Matsuda (vezetõ)
Takahiro Yoshida
Takeyoshi Yamamoto
Tomoya Terao
Dai Nakamura
Emiko Taba

Színpadigazgató: Mitsuo Tamura

Produkciós menedzser: Yuko Kuroda
A Japán Alapítvány Budapesti Irodájával közös szervezésben.süti beállítások módosítása