e-motion

" ... Az e-motion a XXI. század digitalizált üzenet- közvetítésében keresi az érzelmek helyét. Elgondolkodtat, mire is mehetünk, mivel gazdagszunk vagy szegényedünk a viharos technológiai változások nyomán. ... "
(Halász Tamás)

Mándy Ildikó Társulata e-motion című előadása látható 2005. február 15.-én 19.30 órakor a Nemzeti Táncszínház Refektóriumában


Alkotók, táncosok: Bodor Ildikó, Balogh Csaba, Kis Zoltán, Végh Tamás, (Dékány Zoltán)
Jelmeztervező: Pálffy Szilvia
Fény: Tamás Gábor
Fényterv: Joe
Videó: Dusa Gábor
Koreográfus, rendező: Mándy Ildikó
Külön köszönet: DJ Titusznak, Tóth Szabolcsnak, Csaba Krisztának, Molnár Beának, Oldal Istvánnak, Kágénak, Vincze Lászlónak, Papik Péternek, Joe-nak.


Támogatók: NKÖM, Nemzeti Kulturális Alapprogram, Soros Alapítvány, Fővárosi
Önkormányzat Kulturális Bizottsága, Artus Stúdió, BM Duna Művészegyüttes, Trafó


További információ: www.nemzetitancszinhaz.hu
Jegyrendelés: 201 4407-es telefonszámon vagy jegy@nemzetitancszinhaz.hu
Kritikák

" ... Négy különböző személyiség "vegyül" egy közös kommunikációs hálózatba
kapcsolva, egymás energiáját erősítve vagy éppen kioltva. Miközben monoton technós zene szól, a minden részletében tökéletesen kidolgozott, nyugvópontok nélkül szárnyaló, nagy ívű mozgás elegáns kompozíciókat teremt, gyönyörű szecessziós vonalakkal �rajzolja tele� a színpadot. ... "
(Stark R. László)" ... Az előadás egyik igen fontos tényezője a háttérvetítés�- a látvány lenyűgöző
élmény, valódi képzőművészet�Absztrakció jellemzi a táncokat is: a négy test formákat, gesztusokat, s ha létezik ilyen paradoxon: érzelmektől mentes indulatokat láttat, óraműpontossággal. Mándy azonban játékos kedvű, s a kontakt technika nyelvén eljátszik azzal, hogyan lehet pillanatnyi esetlegességgel meg-megtörni az óraművet, ... és persze nem hagyja ki az irónia, a humor kínálkozó lehetőségeit sem. ... "
(Lőrincz Katalin)


Mándy Ildikó

Az Artus Színház alapító táncos- koreográfusa volt. 1999-ben Mándy Ildikó Társulata névvel megalapította saját együttesét. Kék Hétfő című alkotásával 1993-ban debütált koreográfusként. Ezzel elnyerte a Fővárosi Önkormányzat az évad legjobb alternatív előadása díját. 1994-től folyamatosan készítette munkáit a Közép- Európa Táncszínház, a BM Duna Művészegyüttes számára. 1999-ben XYZ című tánc-látványszínházi előadása a veszprémi II. Országos Kortárs Összművészeti Fesztiválon alkotói díjat kapott. 2003-ban a Harangozó Gyula- Díj kitüntetettje. Munkáira egyaránt jellemző az emberi viszonyok és érzelmek kíméletlenül pontos ábrázolása és a legújabb technikai vívmányok bevonása az alkotói folyamatba.

süti beállítások módosítása