újabb díjat nyert a Krétakör

Az 1993-ban alapított Québeci Színházi Akadémia minden évben megrendezi a Maszkok Éjszakája díjátadó gálát, ahol az évad legjelentõsebb színházi teljesítményeit tûnteti ki. A rendezvény elismertségét bizonyítja, hogy neves közéleti személyiségek és cégek álltak mögé, valamint élõben sugározza a Radio-Canada, és az ARTV is, százezreket ültetve a képernyõk elé.

A Maszkok-díjat Kanadában működő, valamint Kanadában vendégszereplő színházak kaphatják; célja a sokoldalú, gazdag és minőségi színjátszás középpontba állítása.


fotó: Erdély Mátyás

Az Oscar-díjra emlékeztető szavazás és díjátadás 18 kategóriája közül a Legjobb Külföldi Előadás díját idén a Krétakör Színház W-munkáscirkusz című produkciója nyerte. A társulat 2004 májusában turnézott Kanadában a Carrefour International de Théatre de Québec és a montreali Festival de Théatre des Amériques keretében.
A Büchner Woyzeck-töredékeinek és József Attila verseinek felhasználásával készült előadás, melyet Schilling Árpád rendezett, legközelebb áprilisban lesz látható a Thália Színház Régi Stúdiójában.

süti beállítások módosítása