József Attila maraton

A költészet napjának tiszteletére a Színház- és Filmmûvészeti Egyetemen április 11-én de. 9-tõl kb. éjfélig elhangzik József Attila összes verse, idõrendi sorrendben. Az Új Színházban Galkó Balázs is elmondja J.A. összes versét. Események még: Aranytíz, Ráday utca, etc.

Helyszín: Színház- és Fimművészeti Egyetem: Ódry Padlás (Bp. VIII. Vas u.2/c) A verseket a 4 színész évfolyam, 7 osztálya, valamint az egyetem színész-tanárai /köztük Hegedűs D. Géza, Gálffi László.../ fogják tolmácsolni.

 

A felolvasás a nézőközönség számára is nyitott. A nézőtéri ajtók folyamatosan nyitva lesznek, lehetővé téve a közönség szabad érkezését, távozását. Az esemény díjtalanul megtekinthető - továbbá szeretnénk, hogy a Színház.hu-n, webkamerán keresztül is folyamatosan nyomon követhető legyen.

A változtatás jogát fenntartva:

A Színház és Filmművészeti Egyetem harmadéves színészhallgatói.

Budapest, 2005.február

Contact:BARNÁK LÁSZLÓ
(színész III., HÖK alelnök) 

---------------------------

JÓZSEF ATTILA-NAPOK AZ ÚJ SZÍNHÁZBAN

 

Április 10-én, vasárnap délután hatkor az Új Színház Stúdiószínpadán Hobo "Tudod, hogy nincs bocsánat" címmel, Vidnyánszky Attila rendezte színházát mutatja be. Este nyolckor a nagyszínpadon pedig "A hetedik címmel" Hobo és a HBB verskoncertet prezentál.

Hétfőn, 11-én, a költő születésének 100. évfordulóján délelőtt 10-től kb. éjjel egyig Galkó Balázs és Márta István előadja József Attila minden versét, ahogy ezt már egyszer megtették majd közel 20 évvel ezelőtt. A kitartóbbak egész nap József Attilával lehetnek, de érdemes akár csak néhány fertályórára bekapcsolódni.

 

----------------------- 

Költészet Napja 2005 az AranyTízben 

A KÖLTÉSZET NAPJA 2005. ünnepi rendezvényei április 11-én, hétfőn 15.00 órakor kezdődnek az Aranytízben. A programban átadjuk a gyermekrajz-, a grafikai és a verspályázat díjait, valamint az érdeklődők irodalmi est keretében meghallgathatják a győztes költeményeket. A programokra minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

KÖLTÉSZET NAPJA 2005. ÜNNEPI RENDEZVÉNYEK az Aranytízben:

15.00 óra Kodály és Bartók terem
A József Attila gyermekrajz-pályázat eredményhirdetése.
A díjakat átadja: Varga Sándorné, alpolgármester

15.30 óra Színházi előtér
A József Attila grafikai pályázat eredményhirdetése.
A díjakat átadja: Palotás Imre, a kulturális bizottság elnöke
Közreműködik: Dubóczky Gergely, zongora

16.00 óra Színházterem
Zenés irodalmi műsor, a József Attila verspályázat eredményhirdetése.
Köszöntőt mond: Varga Sándorné, alpolgármester
Közreműködik: Oszter Alexandra, Lux Ádám és a Sebő Együttes.

-------------------

Költészeti Fesztivál a Ráday utcában

A Ráday Könyvesház harmadik alkalommal rendezi meg költészeti fesztiválját 2005. április 7 - 11-e között a Ráday KultuccaŽ keretein belül. Az idei programsorozat a József Attila centenárium országos programjának kiemelt rendezvénye, fővédnöke Göncz Árpád nyugalmazott köztársasági elnök. A fesztivál ideje alatt a költészet napi utcadísz mellett virtuálisan is versbe öltözik az utca. A kiépített "hangkulissza" rendszernek köszönhetően az utcában sétálók folyamatosan hangzó versfelolvasást hallanak a Magyar Rádió és a Petőfi Irodalmi Múzeum hangarchivumából, valamint az utcában zajló irodalmi események is hallhatóvá válnak. A három napos ünnepet dedikálásokkal, könyvbemutatókkal tarkított könyvvásár kíséri. Valamint folytatódik az Ünnepi Könyvhétről ismert jótékony célú játék Az ismeretlen szponzor emlékműve, mellyel kis könyvtárak számára gyűjtenek könyvadományokat.

A fesztivál árpilis 7-én az Olasz Intézetben tartandó ünnepélyes megnyitóján olyan költőóriások, publicisták, írók vesznek részt, mint a Párizsból a fesztiválra hazalátogató Fejtő Ferenc, Kalász Márton, Somlyó György, George Szirtes, Csaplár Vilmos valamint Egon Ammann könyvkiadó.

------------------

Felolvasóest az Örkényben

A Költészet Napja 2005-ben József Attila születésének 100. évfordulója is. Ebből az alkalomból az Örkény István Színház társulata 2005. április 11-én 19 órakor felolvasó estet tart.
 
 

 

süti beállítások módosítása